02 sep 2010 | Pressmeddelande

Dansk utmaning väntar Team biogas.se

Efter succén i Karlskoga står Team biogas.se inför en ny utmaning i STCC. Kommande helg tävlar teamet med minskat turboladdtryck och med 60 kg mer bly i sina VW Scirocco på Jyllandsringen i Danmark.  - Med tanke på förutsättningarna får vi förlita oss på våra smarta förare och bilarnas tillförlitlighet, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

 

På Gelleråsen i Karlskoga vann Team biogas.se dubbelt i det första heatet och återtog ledningen i teammästerskapet. Framgången då har fått konsekvenser. Förutom att de nya VW Scirocco-bilarna, helt enligt reglerna, viktas med 60 kg har STCC tagit beslut om att sänka laddtrycket i turbon med 0,05 bar. Som skäl anger ledningen för mästerskapet att VW Scirocco-bilarna är för snabba rakt fram. 

- Ett bevis på att vi har lyckats. Det här är ett kvitto på att vi, tillsammans med våra partners E.ON och Volkswagen, är på rätt spår, säger Kristoffersson.

 

Självklart inser han att förändringen minskar teamets möjlighet att upprepa bedriften från senast.

- Speciellt på Jyllandsringen, en bana som i grunden inte passar vår lite framtunga bil. Men vi grips inte av panik utan har en ödmjuk inställning till uppgiften. Vår taktik blir att med våra tillförlitliga bilar köra smart och samla på oss så många poäng som möjligt. Det har vi lyckats med förr. 

 

I STCC-premiären på Jyllandsringen fick Team biogas.se med sig en tredjeplats genom Patrik Olsson. Den här gången har teamet ytterligare en chans till poäng då man jämte Olsson och Fredrik Ekblom ställer upp med en tredjebil, vilken kommer att rattas av Johan Kristoffersson.

- En tuff uppgift väntar även Johan, men vi är försiktigt optimistiska när det gäller våra möjligheter att hävda oss och behålla vår position både i förar- och märkesmästerskapet, säger Kristoffersson och ser lurig ut. 

 

GP Danmark är inte bara årets sjunde deltävling i STCC. Den är också den tredje i Scandinavian Touring Car Cup. Här är ställningen i de olika mästerskapen inför helgens heat på Jyllandsringen.

 

STCC.

1) Richard Göransson, BMW, 177 poäng

2) Robert Dahlgren, Volvo, 170

3) Fredrik Ekblom, VW Scirocco, 156

4) Dick Sahlén, SEAT Leon, 128

5) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 121

6) Patrik Olsson, VW Scirocco, 110

 

STCC, teammästerskapet.

1) Team biogas.se, 266 poäng

2) Polestar Racing, 235

3) MA:GP/IPS, 183

4) WestCoast Racing, 177

5) Mattias Ekström Junior Team, 156

6) Flash Engineering, 154

 

Scandinavian Touring Car Cup.

1) Robert Dahlgren, Volvo, 65 poäng

2) Richard Göransson, BMW, 50

3) Robert Schlünssen, BMW, 41

4) Fredrik Ekblom, VW Scirocco, 38

5) Jan Magnussen, Chevrolet, 32

6) Patrik Olsson, VW Scirocco, 28

 

............................................................................................................