19 sep 2010 | Pressmeddelande

STCC: Årsbästa av Roger Eriksson

Äntligen lossnade det för Roger Eriksson. SEAT-föraren gjorde sin bästa helg för säsongen med en femte- och en fjärdeplats på Ring Knutstorp. Han var trea i mål i andra racet men bestraffades med ett tidstillägg för ojuste körning och flyttades ner till fjärdeplatsen.

Både Dick Sahlén och Roger Eriksson i Mattias Ekström Junior Team var överraskande bra både på test och kval. Eriksson var snabbast av alla på testet och han var fyra tiondelar efter snabbaste bil på grundkvalet. Inte illa med tanke på vikttillägget som SEAT-bilarna drabbades av på Knutstorp.

I första racet gjorde Eriksson en stark insats och blev femma i STCC. (I startfältet fanns också fem danska bilar eftersom sista deltävlingen i skandinaviska cupen avgjordes samtidigt.)
Även Dick Sahlén kämpade på och blev tia.

Till andra racet kom regnet och Roger Eriksson gjorde en kanonstart och kom ut som tvåa från ruta tre. Han orkade inte försvara positionen loppet ut men han körde ändå in som trea.
Men efteråt dömdes han till ett tidstillägg och flyttades ner ett pinnhål efter en protest av Mattias Andersson.
- Jag är lite grinig på Mattias över att han gnäller hos domarna och det aldrig kul att få ett straff.
Tävlingsledningen ansåg att Eriksson varit ojust när han passerade Andersson på sista varvet.
- Jag gav Mattias plats på banan. Men det är skit samma nu, jag gjorde min resultatmässigt bästa helg i år och det är det positiva vi tar med oss till finalen.
Eriksson hade ändå ett jobbigt race i blötan.
- Fästet var dåligt och jag hade inte riktigt farten att försvara andraplatsen.

Dick Sahlén var besviken över sitt resultat (nia och tia) men han försökte hitta ljusglimtar.
- Jag var sex tiondelar från pole position i kvalet och vi tror att extravikten gör bilen en halv sekund långsammare. Inte så dåligt, sade han.
Efter första racet var han lite konfunderad.
- Kanske berodde det på vikten men jag hade ingen speed i bilen. Jag körde upp mig till nionde plats och det var vad jag orkade med.

I andra racet hade han bättre fart och han började röra sig uppåt i fältet. Men då drabbades han av ett tekniskt fel och bilen lade av. Det tog en stund innan han fick igång den igen och då var alla chanser till en topplacering borta.

Teamchefen Tobias Johansson var glad över Roger Erikssons resultat. Han höll en låg profil inför Knutstorp och är nöjd med helgen.
- Rogers bästa helg i år och resultatmässigt är det bra. Synd att Dick fick stopp på bilen i andra racet, han var på gång då, sade han.

 Resultat, tävling 1: Fredrik Ekblom, Team Biogas, Volkswagen, 2) Robert Dahlgren, Polestar, Volvo, +1,234, 3) Tommy Rustad, Polestar, Volvo, +1,617... 5) Roger Eriksson, Mattias Ekström Junior Team, SEAT, +6,432, 9) Dick Sahlén, Mattias Ekström Junior Team, SEAT, +12,141.

Tävling 2: 1) Thed Björk, Flash Engineering, BMW, 2) Patrik Olsson, Team Biogas, Volkswagen, +0,938, 3) Mattias Andersson, MA GP, Alfa Romeo, +7,904, 4) Eriksson... +8,528, 10) Sahlén, +1.10,489.

Tabellen efter 16 av 18 deltävlingar: 1) Dahlgren, 229 poäng, 2) Richard Göransson, West Coast Racing, BMW, 224, 3) Ekblom, 211... 7) Sahlén, 133, 11) Eriksson, 56.