21 okt 2010 | Pressmeddelande

Priserna klara för nya Volkswagen Sharan

Helt nya Volkswagen Sharan har fått sitt pris och lanseras nu hos de svenska Volkswagen-återförsäljarna. 

Med över 600 000 bilar sålda är Sharan favoritfordonet hos otaliga familjer runt om i Europa. Denna MPV presenterades för första gången 1995 och nu kommer en helt ny generation som har förbättrats på alla områden. Det finns bara två delar som nya och gamla Sharan har gemensamt och det är de båda solskydden! Allting annat – varje skruv, varje komponent hos exteriören och interiören samt all teknik, inklusive TDI- och TSI-motorerna och växellådorna, är nya.

Fyra sparsamma motorer
Sharans fyra direktinsprutade, överladdade bensin- (TSI) och turbodiesel- (TDI) motorer är upp till 21 procent bränslesnålare än föregångaren. Med en snittförbrukning på 5,5 liter diesel per 100 km sätter 140-hästarsversionen en ny standard för bränsleeffektivitet i detta segment. Med 70 liters tank blir den teoretiska räckvidden hela 1 296 kilometer.

Bägge TDI-motorerna är utrustade med en SCR-katalysator (SCR = selektiv katalytisk reduktion), som eliminerar kväveoxider (NOx) och gör Nya Sharan TDI till en av de renaste MPV-bilarna på marknaden. Nytt är också att alla motorer även kan erbjudas i kombination med Volkswagens effektiva dubbelkopplingslåda (DSG) – den nya tidens automatlåda. Till TDI 170 och TSI 200 är till och med DSG standard. Samtliga versioner uppfyller Euro 5-normen.

Motorerna upp till 170 hästkrafter är utrustade med start-stopp-system och rekuperation (återvinning av kinetisk energi som tillfälligt lagras i batteriet) och har därför tillnamnet BlueMotion Technology.

Följande motoralternativ lanseras nu på den svenska marknaden (TSI 200 lanseras vid årsskiftet): 

  • TSI 150 BlueMotion Technology
    (bensin, 150 hk, 7,2 l/100 km, 167 g CO2/km)
  • TSI 200 DSG GT
    (bensin, 200 hk, 8,5 l/100 km, 198 g CO2/km)
  • TDI 140 BlueMotion Technology
    (diesel, 140 hk, 5,5 l/100 km, 143 g CO2/km)
  • TDI 170 BlueMotion Technology DSG GT
    (diesel, 170 hk, 5,9 l/100 km, 154 g CO2/km)

Sharan – grundmodellen
Nya Sharan är välutrustad redan som standard. När det gäller säkerhet omfattar standardutrustningen sju krockkuddar inklusive en knäkrockkudde på förarsidan, och bältesindikering i färddatorn som visar föraren vilka som färdas obältade i baksätet. Körstabilitetsprogrammet ESP inklusive bromsassistent och släpvagns-ESP är också standard liksom däcktryckskontroll, elektriska handbromsen med ”Hillhold” (start i backe-funktion), automatisk aktivering av varningsblinkers vid en plötslig, hård inbromsning samt elektriska barnlås för bakdörrarna och bakrutor.

Standardutrustningen omfattar också elektriskt uppvärmda och justerbara ytterbackspeglar, varselljus och 16-tums fälgar med 205-däck, tonade rutor, centrallås med fjärrkontroll, elektromekanisk och hastighetsberoende servostyrning, elektriska fönsterhissar runt om, luftkonditionering och radio/CD-systemet RCD 210 med fyra högtalare.

Grundmodellen är dessutom utrustad med tre-ekrad läderratt, höjdjusterbar förarstol, dekor i matt krom, upp till 33 förvaringsfack, höjdjusterbart armstöd, lastgolv med separata, låsbara fack (5-sitsig), bagagerumsgardin och automatisk låsning av dörrarna när fordonet körs iväg (kan avaktiveras).

Sharan Masters
I Masters ingår utöver grundmodellen 16-tums aluminiumfälgar (”Memphis”) med 205-däck, kromlister runt sidofönstren, takreling i silver och komfortsportsäten med speciell klädsel samt speciella dekorpaneler. Förarsätet kan justeras elektriskt vad gäller ryggstödet och har ett svankstöd justerbart i fyra lägen. Även passagerarsätet är höjdjusterbart och försett med svankstöd. Dessutom finns fickor och fällbara bord på baksidan av de båda framsätena. För lastning av långa föremål kan det främre passagerarsätets ryggstöd fällas ner.

Sharan Masters är sjusitsig och försedd med en 3-zons klimatanläggning, radio/CD RCD 310 med åtta högtalare, multifunktionsratt i läder, farthållare, automatiskt avbländande backspegel, regnsensor och ljussensor inklusive ”Coming”- och ”Leaving home”-funktion samt ytterligare förvaringsfack integrerade i taket och golvet.

Sharan GT
I Sharan GT ingår utöver Masters 17-tums aluminiumfälgar (”Sydney”) med 225-däck, sportchassi och dimstrålkastare med statiskt kurvljus. GT-utrustningen omfattar även säten i läder/Alcantara, dekorpaneler i ”Titan Silver”, golvbelysning fram och i andra stolsraden samt mörktonade rutor från B-stolpen. Och inte minst de största motorerna, med DSG-lådan som standard.

Priserna – från 269 900 kronor 

  • TSI 150 BlueMotion Technology, manuell: 269 900 kronor
  • TSI 150 BlueMotion Technology, manuell, Masters: 289 800 kronor
  • TSI 200 DSG GT: 364 900 kronor
  • TDI 140 BlueMotion Technology, manuell: 289 900 kronor
  • TDI 140 BlueMotion Technology, manuell, Masters: 309 800 kronor
  • TDI 170 BlueMotion Technology DSG GT: 374 900 kronor

Metalliclack: 6 000 kronor
DSG: 19 900 kronor

Dragpaketet – 10 900 kronor
Volkswagens innovativa dragpaket kan även beställas till nya Sharan. För 10 900 kronor får man den nya delelektriska dragkroken, som med ett enkelt knapptryck frigör dragkroken, som sedan enkelt förs till sitt ändläge med foten. I paketet ingår även backkameran Rear Assist och stereon RCD 510 med touchscreen och integrerad CD-växlare. Dessutom tillkommer en hopvikbar lastrumsväska och en lastrumsmatta som skyddar bagagerumsgolvet.

Premiumpaketet – 21 900 kronor
Premiumpaketet innehåller panoramasoltak i glas (öppningsbart, och försett med en elmanövrerad jalusi), parkeringssensorer fram och bak, dimstrålkastare fram, 17 tums lättmetallfälgar Avus, mörktonade rutor och navigationen RNS 315 (till GT ingår navigationen RNS 510).

Tillval
Det finns också en mängd innovativa tillval, exempelvis Park Assist av senaste generation som även klarar parallellparkering och omtag i en parkeringsmanöver. Andra tillval är Keyless Access, elmanövrerade skjutdörrar, elbaklucka, backkamera, elstolar och 6-sitsutförande.