20 okt 2010 | Pressmeddelande

Volkswagen Scirocco R-Cup: Ola Nilsson avslutade säsongen med besked

Första säsongen av Volkswagen Scirocco R-Cup hade sitt sista race på Hockenheim Ring i helgen. Svenske Ola Nilsson gjorde en mycket bra avslutning på säsongen då han var med i toppen hela helgen.

Helgen bjöd på flera ”legends” och gästförare, bland de tävlande fanns Juha Kankkunen, Johnny Herbert och Daniel la Rosa. Hur gick det då till slut i världens miljövänligaste racingserie Volkswagen Scirocco R-Cup?

På fredagens träning var Ola snabbast av alla tätt följd av forne F1-föraren Johnny Herbert, men förutsättningarna till lördagens kval och race ändrades då himlen hade öppnat sig. Ola lyckades på allra sista varvet slå till med 2:a tid och ta en plats i första startledet till eftermiddagens race.

– Eftersom vi inte kört en enda meter på regndäcken tidigare i år var det väldigt svårt att förutspå hur jag skulle ligga till på vått underlag. Lufttrycket i däcken skulle vara helt avgörande och när endast fem minuter återstod gick jag i depå för att göra en sista justering, vilket visade sig vara mycket lyckat, säger Ola.

Racet blev det enda under hela säsongen som kom att avgöras under blöta förhållanden. Ola gjorde en kanonstart och var först ur första svängen. I sista svängen på första varvet gjorde Ola ett litet misstag och tappade direkt två platser. Han höll sin 3:e plats ett tag men var till slut tvungen att ge med sig och var på 5:e plats när målflaggan föll. Vinnare av racet blev forne DTM-föraren Daniel la Rosa. Olas 5:e plats innebar en 2:a plats bland de ordinarie förarna då de tre första var ”legends” och gästförare.

– Jag är mycket nöjd med helgen! Det kom lite mer regn än vad jag väntat mig i racet och vi chansade på något fel lufttryck, men 5:e platsen i mål var ändå klart godkänt. Under slutet av säsongen har jag visat att jag hör hemma i toppen av serien. Detta var andra racet i rad som jag var tvåa i mål av de ordinarie förarna och är den i mästerskapet som plockat mest poäng på de två senaste racen, säger Ola Nilsson.

Efter premiärsäsongen av Volkswagen Scirocco R-Cup stod till slut den 21-årige tysken Kris Heidorn som välförtjänt segrare. Ola slutade 6:a och detta trots två race utan poängutdelning. I juniorcupen blev det en 5:e plats. Nu tittar Ola framåt och börjar redan blicka mot nästa säsong. Just nu stänger Ola inga dörrar när det gäller framtiden och hoppas få återkomma så snart som möjligt hur satsningen för kommande år ser ut.