06 dec 2018 | Pressmeddelande

Fem stjärnor till nya Audi Q3 i Euro NCAP

Att nya Audi Q3 är byggd och utrustad för högsta säkerhet har nu visats i oberoende test. Den kompakta familjesuven fick toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, ett av de viktigaste säkerhetstesterna i Europa. Moderna assistanssystem och ett passagerarutrymme i stabilt varmformat stål är basen för de höga betygen.

För att få den högsta ratingen med fem stjärnor måste bilen ta poäng i alla viktiga kriterier i Euro NCAP. Nya Audi Q3 lyckades med spets – i kategorin med skydd av vuxna såväl som för barn, av oskyddade trafikanter och i kategorin förarassistanssystem. De aktiva säkerhetssystemen – som bl.a. omfattar nödbromssystem i stadstrafik och på motorvägar – räknas in i det totala NCAP-betyget med en viktning på 40% för vuxna, 20% för trafikanter och 20%  för säkerhetsassistanssystem.

Nya Audi Q3 är utrustad med en rad säkerhetssystem. Audi pre sense basic och Audi pre sense front är standard. Det senare ger med hjälp av radar, föraren en visuell, akustisk och kännbar varning i kritiska situationer med fotgängare, cyklister och andra fordon.  Om det är nödvändigt initieras dessutom autobromsen. I standardutrustningen ingår även Audi side assist som varnar vid filbyten och Audi active lane som hjälper till att förhindra att bilen lämnar sin fil oavsiktligt. Som tillval finns även adaptiv farthållare, helljusassistent, autobroms vid backning och nödbromsassistent. Den senare stannar bilen automatiskt om föraren inte reagerar på bilens signaler.

Nya Audi Q3 får även toppbetyg när det gäller passagerarskyddet. Varmformat stål omgärdar passagerarutrymmet och kombinerar låg vikt med extrem hållfasthet, vilket även är grunden till den höga krocksäkerheten och stabiliteten i Audi Q3.

Mer information om

- EuroNCAP.

- assistanssystemen i Audi Q3