22 jan 2019 | Pressmeddelande

Audi kör eldrivet under World Economic Forum i Davos

Under World Economic Forum i Davos ser Audi till att deltagarna transporteras på ett hållbart sätt. Med en flotta på 50 helt eldrivna Audi e-tron bidrar märket med fossilfria transporter laddade med grön el. Audi visar även upp ett användningsområde för förbrukade elbilsbatterier genom sina mobila snabbladdningsstationer.

-  Vårt fokus är tydligt och konsekvent inriktat på hållbara lösningar för framtiden. Under 2019 års World Economic Forum visar vi hur det sker i praktiken, säger Bram Schot, VD AUDI AG.

Audi e-tron är den första helt eldrivna volymmodellen från premiumtillverkaren från Ingolstadt. Redan finns 20.000 reservationer av den fyrhjulsdrivna suven som kommer att synas på de snörika och branta vägarna i de schweiziska alperna under World Economic Forum.

Under mötesdagarna finns tre mobila laddningsstationer på plats med en total effekt på 700 kW och en lagringskapacitet på 1,14 MWh som gör att bilarna snabbt kan laddas med grön el. De mobila laddningsstationerna ingår i ett forskningsprojekt där Audi testar möjligheten att återanvända förbrukade elbilsbatterier så effektivt som möjligt. Högvoltsbatterierna kan som exempel användas för olika typer av energilagring. För närvarande används stationerna vid större evenemang som ett flexibelt sätt att komplettera den lokala laddningsinfrastrukturen.

Med projektet bidrar Audi konkret till värdena i the Global Battery Alliance. Alliansen består av partners från den offentliga och privata sektorn i hela batterileverantörskedjan och syftar till att säkra social och miljömässig hållbarhet i hela värdekedjan från råmaterial. Den globala batterialliansen arbetar med förhållanden vid råvaruutvinning, hållbara återvinningskoncept och innovationer som främjar hållbar batteriteknik. Audi har varit medlem i sammanslutningen sedan 2017.

Audi har varit exklusiv bilpartner till World Economic Forum sedan 1987. World Economic Forum hålls för 49:e gången i Davos den 22 till 25 januari 2019.