31 mar 2019 | Pressmeddelande

Plötsligt slut för palljagande Veiby

Ole Christian Veiby hade en pallplats på gång i Rally Korsika när en sten satte stopp för framfarten. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren tvingades bryta tidigt på den näst sista sträckan.

 Vi försökte. Vi kom inte hit för att bli nummer tre och ville pusha för att ta andraplatsen. Den var inom räckhåll. Tråkigt när det inte fungerar, men vi gav allt, summerar Ole Christian.

Det svårbemästrade rallyt på medelhavsön skördade sina offer under helgen. Ole Christian Veiby råkade ut för en tidig punktering på fredagen och tappade en halv minut, men höll sig sedan borta från problem resten av dagen och under hela andra etappen. Det innebar stadigt avancemang uppåt i resultatlistan för WRC 2.

Under lördagen noterade Veiby och co-drivern Jonas Andersson stabila topp tre-tider i sin klass med teamets Polo GTI R5.
 Efter punkteringen på fredag, så jobbade vi med att komma tillbaka för att kunna jaga en plats på pallen. Det betalade sig. Vi hade ett bra utgångsläge inför sista dagen.

Inför avslutningsetappen låg Volkswagen-ekipaget på tredje plats, med häng på ytterligare avancemang. Men redan någon kilometer in på SS 13, dagens första och totalt den näst sista sträckan, tog det stopp.
 Ett par kilometer efter start, i en högersväng, hamnade jag lite för långt ut i lösgruset och slog i en sten. Det var det. Hjulupphängningen vänster bak blev förstörd, konstaterar Veiby.

Teamchefen för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, summerade en helg med blandade känslor:
 Surt när vi låg bra till för en tredjeplats, vilket är väldigt starkt i ett asfaltrally, men nu blev det stolpe ut på slutet.

Veiby ligger fortfarande kvar i toppen på WRC 2 med sina 40 poäng. Tävlingen vanns av Fabio Andolfi från Italien. Tvåan på Korsika, Nikolay Gryazin, Ryssland, är också ny tvåa i WRC 2-klassen på 28 poäng.

Nästa VM-rally för paret Veiby/Andersson blir Rally Portugal i månadsskiftet maj-juni.