01 apr 2019 | Pressmeddelande

ŠKODA SCALA vinner eftertraktade Red Dot Award

Redan före lansering har ŠKODA SCALA erhållit sitt första hedersbetyg. En jury bestående av 40 internationella experter har belönat den nya kompaktmodellen med prestigefyllda Red Dot Award 2019 i kategorin produktdesign. Detta är den 13:e gången det tjeckiska bilmärket har fått denna eftertraktade utmärkelse. SCALA är den första produktionsmodellen inom ŠKODAs nya designspråk som kommer att definiera utseendet för framtida modeller.

Med sina former, tydliga linjer och utformade detaljer är SCALA den första produktionsmodellen från ŠKODA som visar upp bilmärkets nya utvändiga och invändiga designspråk. Dess proportioner, tydligt definierade ytor, linjer och avancerade aerodynamik gör att denna nya kompaktmodell ser modern och sportig ut. De distinkta funktionerna inkluderar den upprätt stående kylargrillen, en kraftfull taklinje och en sportig diffusor som rundar av den breda bakdelen. Dessutom är SCALA den första produktionsmodellen för den europeiska marknaden med ordet ŠKODA i separata bokstäver på bakluckan, vilket ersätter den traditionella logotypen.

Red Dot Award är bland de mest prestigefyllda utmärkelserna i världen. Juryn, som består av experter från hela världen, för samman fristående designer, akademiker och branschjournalister. Det här året bedömde de runt 5 500 inskickade produkter utifrån kriterier som innovationsgrad, designkvalitet, funktionalitet, livslängd och miljöpåverkan. 2019 är det 64:e året som Red Dot Award presenteras som ett globalt kännetecken på enastående produktdesign. Nya SCALA är den 13:e ŠKODA-bilen som erhåller Red Dot Award. Prisceremonin äger rum 1 november.