14 aug 2019 | Pressmeddelande

Nya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentet

Volkswagens T-Roc-familj väntar tillökning – av en cabriolet. Som första crossover-cabriolet i kompaktklassen för den in en känsla av frihet i segmentet. Världspremiären sker på bilsalongen i Frankfurt, 10-22 september, medan marknadslanseringen planeras till nästa vår.

T-Roc Cabriolet i korthet

  • Världspremiär: Med T-Roc Cabriolet presenterar Volkswagen den första öppna crossovern i kompaktklassen
  • Känn fartvinden med en knapptryckning: Elmanövrerad soft-top som är nere på nio sekunder
  • Ett fascinerande bilkoncept: En cabriolet med SUV-gener
  • En spännande mix: Uttrycksfull design, hög funktionalitet och upphöjda säten
  • Omfattande passagerarskydd: Automatiskt utskjutbar störtbåge
  • Alltid uppkopplad: Integrerat e-SIM med den senaste generationen infotainmentsystem
  • Fylligare ljud ombord: BeatsAudio-system med en effekt på 400 W
  • Mångsidig: Kan fås med dragkrok
  • Individuell: Erbjuds även med R-Line-paketet
  • Våren 2020: T-Roc Cabriolet lanseras nästa vår

Med denna världspremiär blåser Volkswagen nytt liv i SUV-segmentet. Som första crossover-cabriolet i kompaktklassen, kombinerar T-Roc Cabriolet styrkan och looken hos en klassisk SUV med den unika upplevelse som en cabriolet bjuder på. Det tydliga budskapet ”Accept no roof” utlovar en känsla av frihet – en frisk fläkt i uttryckets sanna bemärkelse. T-Roc Cabriolet sätter med sin charmiga personlighet en stor klick färg på vardagen.

T-Roc-familjen breddas

Med funktionalitet, köregenskaper och teknik från T-Roc som grund, ökar Cabriolet-versionen mångfalden på den blomstrande SUV-marknaden. T-Roc lanserades framgångsrikt år 2017 och har sedan dess sålts i cirka 300 000 exemplar.

I mars 2019 presenterades en ny högprestandamedlem i familjen: konceptbilen T-Roc R med en effekt på 300 hk, ett vridmoment på 400 Nm, 4MOTION fyrhjulsdrift och en 7-växlad dubbelkopplingslåda.

Våren 2020 är det så T-Roc Cabriolets tur att bredda utbudet av denna mycket populära crossover med en soft-top-version.

Mångsidig cabriolet

T-Roc Cabriolet flyttar fram gränserna för vad en bil kan vara. Den står för både frihet och användbarhet, och för prestanda och komfort – allt på samma gång.

Precis som traditionen med Beetle och Golf Cabriolet bjuder, har T-Roc Cabriolet försetts med en klassisk soft-top. Den helautomatiska suffletten kan med en knapptryckning öppnas på snabba nio sekunder. Den går att fälla ner och upp även när man kör − i hastigheter upp till 30 km/h.

Dessutom bjuder denna bil på alla de sedvanliga fördelarna med en Volkswagen-SUV, till exempel upphöjda säten och massor av möjligheter för att kunna anpassa bilen efter de egna önskemålen och göra den personlig.

T-Roc Cabriolet har utvecklats speciellt för alla äventyrslystna som vill ha mer frihet, både i sin vardag och på mer outforskade platser. Bilens mångsidighet förstärks ännu mer av att man som tillval kan förse den med dragkrok. Bilen är framhjulsdriven och erbjuds med två dörrar.

Säkerhet in i minsta detalj

Passagerarna i T-Roc Cabriolet har ett mycket gott skydd – bakom baksätet döljer sig en störtbåge som snabbt far upp ur karossen vid behov. Det system som används här skjuts på bråkdelar av en sekund upp (bakom nackskydden i baksätet) om bilens laterala acceleration överskrider ett visst gränsvärde eller om bilen skulle slå runt.

Men detta är bara en av många skyddsdetaljer. T-Roc Cabriolet är konstruerad för maximal säkerhet rakt igenom – bland annat har vindruteramen, underredet, sidopanelerna, tvärstagen och dörrarna alla förstärkts strukturellt.

Alltid uppkopplad − ”Digital Cockpit”

Mer uppkoppling tar användarkomforten till nya höjder: Med nästa generation av infotainmentsystem – Modular Infotainment Matrix ”MIB3” (tillval) – är bilen alltid uppkopplad vilket gör helt nya tjänster och funktioner möjliga. Det nya systemet har en online-enhet med ett integrerat e-SIM-kort, vilket gör att T-Roc Cabriolet är kontinuerligt uppkopplad.

Informationen visas på infotainmentsystemets 8"-display. Om denna används tillsammans med tillvalet Active Info Display (11,7"), skapas en helt digital miljö på förarplats. Vi kallar det ”Digital Cockpit”. Dessutom kan man runda av det hela med en ljudanläggning från amerikanska BeatsAudio, med 12 kanaler och en systemeffekt på 400 Watt, som sätter guldkant på körupplevelsen även när man kör nercabbat.

Lansering nästa vår

Premiärvisningen av T-Roc Cabriolet sker vid den internationella bilsalongen i Frankfurt, 10–22 september. Bilen marknadslanseras våren 2020. De svenska kunderna kan då välja mellan grundmodellen eller sportiga R-Line. På den svenska marknaden kommer Cabriolet-versionen att erbjudas med ett motoralternativ: TSI med 150 hk och ett vridmoment på 250 Nm.

Denna bensindrivna och turboladdade 1,5-litersmotor med fyra cylindrar kan fås med antingen en manuell växellåda eller med en 7-stegad dubbelkopplingslåda (DSG).

Mer information

Mer detaljerad information om T-Roc Cabriolet finns i det bifogade PDF-dokumentet.