15 aug 2019 | Pressmeddelande

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.

17-18 augusti är Sveriges ledande racingserie tillbaka efter sommaruppehållet. Slutspurten i årets mästerskap inleds på Gelleråsen Arena med gästförare av högsta dignitet.

Sommarlovet är över i Porsche Carrera Cup Scandinavia och spänningen är på topp inför Kanonloppet som körs på Gelleråsen Arena 17-18 augusti. Med tre racehelger återstående av säsongen 2019 är regerande mästaren Lukas Sundahl (151 poäng) i ledning före Robin Hansson (133 poäng) och Pontus Fredricsson (111 poäng).

Förutom en fortsatt intensiv kamp om mästerskapet kommer publiken vid helgens deltävlingar att få uppleva gästförare av högsta dignitet i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Redan tidigt i våras tillkännagav Prins Carl Philip att han genomför sin enda motortävling för året i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911.

Vid årets premiärtävling på Ring Knutstorp i maj gjorde sensationellt 1997 års Formel 1-världsmästare Jacques Villeneuve ett inhopp som gästförare i klassen. Idag tillkännager Porsche Sverige att Villeneuve gör comeback i Carrera Cup på Gelleråsen.

– Vi är stolta över de förare som väljer att köra våra gästbilar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Den kommande tävlingshelgen blir mycket speciell i alla avseenden.

– Vi välkomnar Prins Carl Philips beslut att köra med oss på Gelleråsen Arena, fortsätter Wermelin. Att vi idag dessutom kan tillkännage att Jacques Villeneuve kommer tillbaka och deltar för andra gången i årets mästerskap gör årets Kanonloppet till ett landmärke i seriens historia.