01 apr 2020 | Pressmeddelande

ŠKODA OCTAVIA tilldelas sin tredje Red Dot Award för sin design

Fjärde generationen av helt nya ŠKODA OCTAVIA imponerar med sina uttrycksfulla former och dynamiska proportioner. Efter framgångarna 2006 och 2017, har ŠKODA OCTAVIA åter en gång tagit hem den prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot Award” för sin design och därmed knipit sin tredje förstaplats i klassen.

ŠKODA:s designspråk kännetecknas av utpräglat 3D-formade detaljer, precisa linjer och ytor som utstrålar dynamik och närvaro. Den nya frontkjolen och de nya, nu ännu slimmare strålkastarna är en fröjd för ögat i dubbel bemärkelse. Som standard är såväl halvljuset, helljuset och varselljuset av LED-typ. Som tillval finns LED Matrix-strålkastare med sin unika design. Även för bak-, broms- och dimljuset används LED-teknik. Den nydesignade takrelingen har låg profil och får OCTAVIA COMBI att se extra långsträckt ut betraktad från sidan. Sedanmodellen har en coupéliknande form. Även designkonceptet för interiören i nya OCTAVIA är nytt: den senaste generationen av ŠKODA:s bästsäljare är utrustad med en fristående mittdisplay, ännu högklassigare material, en ny instrumentpanel i flera nivåer och en stilig mittkonsol. Den nydesignade 2-ekersratten är försedd med mer intuitiva knappar och scrollhjul för ännu bättre ergonomi och användarvänlighet.

”Red Dot Award” är ett av världens mest prestigefyllda designpris. Juryn består av experter, som professorer inom design och formgivare och journalister inom denna disciplin, från jordens alla hörn. I år hade man att bedöma ca 6.500 olika produkter, live och på plats, baserat på kriterier som innovation, designkvalitet, funktionalitet, livslängd och miljöpåverkan. Sedan 65 år har Red Dot Award delats ut som ett globalt pris för enastående produktdesign.
 
Den helt nya generationen av OCTAVIA är den 14:e modellen från ŠKODA som vinner denna eftertraktade utmärkelse. Vid 2019 års Red Dot Award: ”Brands and Communication Design” tog den tjeckiska biltillverkaren också hem ”Red Dot”-utmärkelsen för sin märkeskommunikation. Redan 2006 förärades ŠKODA sin första Red Dot Award-utmärkelse, då för OCTAVIA II COMBI. Och 2017 tog den tredje generationen av modellen samt KODIAQ hem ytterligare två pris – samma år.

Här följer en sammanställning över alla prisvinnande ŠKODA-modeller:

2020 ŠKODA OCTAVIA IV
2019 ŠKODA SCALA
2018 ŠKODA KAROQ
2017 ŠKODA KODIAQ och ŠKODA OCTAVIA III COMBI
2016 ŠKODA SUPERB III
2015 ŠKODA FABIA III
2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK
2013 ŠKODA RAPID
2010 ŠKODA SUPERB II och ŠKODA YETI
2008 ŠKODA FABIA II
2007 ŠKODA ROOMSTER
2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI