17 jun 2020 | Pressmeddelande


Nu kommer Sveriges första hotellsvit på hjul

När coronaviruset uppmanar oss att semestra på hemmaplan och på avstånd från andra så ökar intresset för att semestra på hjul. Volkswagen Transportbilar går därför ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder resenärer ett unikt erbjudande - ett rullande hotellrum att köra var man vill. ‘Hotel California’ går att boka från klockan 14:00 idag.

Stockholm 17 juni 2020 – Under juli månad rullar, bokstavligen talat, konceptet 'Hotel California' ut. Med husbilarna California och Grand California vill Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel ge svenskarna möjlighet att kunna semestra vart man själv vill och samtidigt ta hotellstandarden med sig på resan. Under fem veckor finns campingbilar, inredda som hotellsviter bokningsbara på hotelcalifornia.se eller direkt på www.hobo.se till ett pris från 5900 sek. Förutom all tänkbar bekvämlighet, så ingår en specialmeny signerad Frida Ronge, kreativ ledare på restaurangen TAK.

”På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande,” säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar

”Nu mer än någonsin behöver man optimera sin kreativitet, hitta nya affärsmöjligheter och ha mod att våga ta oprövade vägar för att leverera relevans för sin målgrupp. Samarbetet med Volkswagen Transportbilar och restaurang TAK har landat i en fantastisk möjlighet för Hobo att kunna erbjuda ännu ett alternativ till sin semester i sommar,” säger Lotta Brattin, VD på Hobo

"Att vakna upp på en helt öde plats, och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig idag. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar”, säger Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang TAK

Hur ‘Hotel California’ funkar:

- De två husbilarna, California och Grand California, finns att boka på HotelCalifornia.se mellan 7 juli - 10 augusti till ett pris från 5900 sek. I priset ingår halvpension för två, en tank drivmedel, städning samt allt annat ett bra hotellrum innehåller. Europcar är ansvarig biluthyrningspart. 

- Man kan boka antingen 2 nätter eller 3 nätter, maxantal för California är 4 vuxna och för Grand California 2 vuxna och 2 barn.

- Gäster checkar in vid Hobos reception mellan 15:00-16:00 och får sedan bilnycklar, instruktioner samt en matkasse med restaurang TAK och Frida Ronges specialmeny.

- Bilen lämnas sedan tillbaka vid Hobo Hotels reception på utcheckningsdagen mellan kl 10:00-11:00.

Detta ingår:

- En fullt utrustad husbil med allt som ett designhotell kan erbjuda; krispiga lakan, täcke, kuddar, morgonrock, tofflor, hårfön, högtalare etc.

- En specialkomponerad meny av stjärnkocken Frida Ronge med frukostar och middagar för hela uthyrningsperioden. Exempel på rätter: maxad havregrynsgröt med blåbär, mosad banan, mandelsmör och granola & ingefära shot. samt Svamp ramen med äggnudlar, stekt svamp och tofu, salladslök, nori, chiliolja och koriander.


För högupplösta bilder besök fullständigt presskit på Dropbox.