26 jun 2020 | Pressmeddelande

SEAT stärker sitt engagemang för mångfald

Tolerans, respekt och inkludering är kärnvärden för SEAT. Dessa principer ingår i företagets mångfald och inkluderingsstrategi och i Volkswagen Group’s Group Essentials, sju principer som koncernens företagskultur bygger på, nämligen ansvar, ärlighet, mod, mångfald, stolthet, solidaritet och tillförlitlighet.

  • Lansering av Pride@SEAT, ett HBTQ+ initiativ skapat av företagets anställda
  • SEAT har en strategi för mångfald och inkludering, detta inkluderar åtgärder för att främja rättvisa bland alla anställda
  • Företaget firar HBTQ+ Pride Day genom att ytterligare färglägga sina anläggningar och den nyligen öppnade CASA SEAT

Martorell, Spanien, 26 juni, 2020, SEAT är ett företag som är engagerat i människor. I sin strävan att främja respekt och mångfald som ett integrerat värde i företagets dagliga verksamhet har biltillverkaren i många år stöttat projekt, processer, utbildning och medvetandehöjande aktiviteter. Inom denna vision har Pride@SEAT ett HBTQ+ (Homosexuell, Bisexuell, Trans, Queer och andra sexualiteter och könsidentiteter) -initiativ skapats av människor som arbetar på SEAT med stöd av företagets HR-avdelning. Detta förslag går i linje med i företagets starka engagemang för mänskliga rättigheter och ingår i dess strategi för mångfald och inkludering, som beskriver policys och åtgärder för att främja mångfald och likabehandling.

Främsta målsättningen med Pride@SEAT är att skapa en öppen miljö för alla som arbetar på SEAT för att öka medvetenheten och ge synlighet och stöd för HBTQ+ i samhället, samt att etablera ett nätverk där alla som delar värderingarna inom HBTQ+ kan delta i organiserade möten. Dessutom kommer en rad initiativ och åtgärder för att främja integration både inom och utanför företaget att främjas.

”På SEAT tror vi på mångfald och inkludering som en naturlig del av hela vår affärsverksamhet. Vårt engagemang för integration strävar efter att gå utöver barriärer och stereotyper för att främja ett öppet och inkluderande företag. Av den anledningen stöder vi starkt skapandet av Pride@SEAT av människor som arbetar för företaget som ett ytterligare steg i vårt mål att främja mångfalden ”, säger SEAT Executive Vice President for Human Resources and Organisation, Xavier Ros.

Miguel Díez, drivkraften bakom Pride@SEAT, förklarar att ”med skapandet av denna grupp försöker vi få kontakt med människor som delar värderingarna inom HBTQ+ samtidigt som vi firar mångfald inom SEAT. Stödet vi har fått från företaget för genomförandet av detta initiativ visar på integration av jämlikhet i kärnverksamheten."

SEAT firar den internationella HBTQ+ Pride Day

Så här deltar SEAT i firandet av International HBTQ+ Pride Day. Från idag och under de närmaste dagarna har företaget adderat färg till ingången till alla dess anläggningar i Spanien, liksom CASA SEAT, med regnbågsflaggan som en symbol för mångfald och tolerans. Dessutom lanseras en kampanj på sociala medier denna söndag med följande hashtags #SEATpride #wedriveproud för att öka medvetenheten, främja och fira inkludering i samhället.


Att leva mångfald är en pelare i företagsstrategin

Tolerans, respekt och inkludering är kärnvärden för SEAT. Dessa principer ingår i företagets mångfald och inkluderingsstrategi och i Volkswagen Group’s Group Essentials, sju principer som koncernens företagskultur bygger på, nämligen ansvar, ärlighet, mod, mångfald, stolthet, solidaritet och tillförlitlighet.