16 sep 2020 | Pressmeddelande

Volkswagen AG fullföljer framgångsrikt Independent Compliance Monitorship enligt avtalet med amerikanska myndigheter

Volkswagen AG har uppfyllt sitt åtagande enligt ett s.k. ”Plea Agreement” med US Department of Justice (DOJ) att utforma och genomföra ett efterlevnadsprogram som ska förhindra och upptäcka överträdelser av bedrägeribekämpnings- och miljölagar. Certifieringen omfattar Volkswagen AG och dess dotterbolag. Volkswagen har uppdaterat och stärkt sina strukturer, processer och system i många av företagets verksamhetsområden. Övervakningsprogrammet (the Monitorship), inleddes 2017 och har nu avslutas.

  • Avslutandet av övervakningsprogrammet återspeglar ett framgångsrikt arbete med Independent Compliance Monitor, Larry D. Thompson, som utsetts av det amerikanska justitiedepartementet
  • Styrelsen och koncernledningen är engagerade i varaktig kulturell förändring

Volkswagen AG meddelar att Independent Compliance Monitor, Larry D. Thompson, certifierat att Volkswagen har uppfyllt sitt åtagande enligt ett s.k. ”Plea Agreement” med US Department of Justice (DOJ) att utforma och genomföra ett efterlevnadsprogram som ska förhindra och upptäcka överträdelser av bedrägeribekämpnings- och miljölagar. Certifieringen omfattar Volkswagen AG och dess dotterbolag och andra dotterbolag än Porsche AG och Porsche Cars North America, som inte ingick i övervakningen.

Under övervakningsprogrammet (the Monitorship), som inleddes 2017 och nu har avslutas, har Volkswagen uppdaterat och stärkt sina strukturer, processer och system i många av företagets verksamhetsområden, inklusive teknisk utveckling, bolagsstyrning, riskhantering, efterlevnad samt juridiska funktioner.

Volkswagen har implementerat ett utökat visselblåsarsystem, förebyggande åtgärder mot anti-korruption och konkurrensbegränsande verksamhet, samt business partner due diligence. Organisationen har också planat ut hierarkier, decentraliserat beslutsfattande och delegerat mer ansvar till varumärken och regionkontor för beslut anpassade till deras marknadsvillkor.

– Larry Thompson och hans team har hjälpt oss att göra Volkswagen till ett starkare och mer öppet företag, men det avslutade övervakningsprogrammet innebär inte slutet på vår resa. Jag och mina kollegor i koncernledningen är fast beslutna att kontinuerligt förbättra vår organisation och vår kultur. Det här tankesättet är avgörande för vår ambition att göra säkrare och mer intelligenta utsläppsfria fordon för dagens kunder och för kommande generationer, säger Volkswagen-koncernens VD, Herbert Diess.

Under övervakningsprogrammet implementerade Volkswagen nästan 300 nya eller reviderade interna regler och policyer inom relevanta juridiska enheter för att påskynda lanseringen av nya processer.

Dessa inkluderar:

  • Inrätta en kommitté för Compliance och en styrkommitté för human resources i koncernen samt en ny roll för säkerhet, hälsa och miljö vid Volkswagen Group of America;
  • Lansera Together4Integrity, ett globalt ramverk för Volkswagens integritets- och efterlevnadsprogram samt aktiviteter för kulturförändring;
  • Införa en koncernövergripande, enhetlig uppförandekod för samtliga 12 varumärken och alla andra bolag;
  • Utvidga visselblåsarsystemet genom att investera i processer, bemanning och IT-infrastruktur; samt
  • Publicera en medarbetarundersökning genomförd av Ethics and Compliance Initiative.

– Volkswagen är en bättre organisation idag än för tre år sedan. Det kommer att krävas fortsatt vaksamhet, men de strukturer och processer som finns på plats och åtagandena på alla nivåer i företaget, tillsammans med styrelsens tillsyn, kan göra Volkswagen framgångsrikt när det gäller långsiktig och hållbar etik, integritet och efterlevnad, säger Thompson.

Hiltrud D. Werner, ledamot i Volkswagen AG:s koncernledning med ansvar för integritet och juridiska frågor, sade:

– Larry Thompson har spelat en avgörande roll i företagets omvandling. Hans oberoende, opartiska syn på vårt företag har bidragit till att skapa de system och processer som gjort det möjligt för oss att växa som organisation. De lärdomar vi fått av att övervinna dieselkrisen kommer att guida oss när vi fortsätter att främja en öppen och ärlig kultur av integritet och efterlevnad. Vi sätter stort värde på Thompsons och hans teams hårda arbete. Jag vill också tacka hundratals anställda i Volkswagen-koncernen och dess dotterbolag, inom integritet, riskhantering och juridiska frågor men också fordonsutveckling, human resources och många fler, för deras konstruktiva samarbete och outtröttliga stöd under de senaste tre åren.

Uttalande av Hiltrud D. Werner

Larry Thompson agerade även som Independence Compliance Auditor och utfärdade sin tredje och sista revisionsrapport i juni 2020. Den rapporten fann inga nya överträdelser av de relevanta förlikningarna med amerikanska Environment and Natural Resources Division of the DOJ, California Attorney General, Environmental Protection Agency samt California Air Resources Board.

Pressmeddelandet på engelska samt filmer med Larry D. Thompson och Hiltrud D. Werner finns på Volkswagen newsroom.