01 okt 2020 | Pressmeddelande

Med CUPRA Competitión står teamet redo att försvara mästerskapsledningen på Mantorp

PWR Racing och SEAT Dealer Team går in i ett rekordjämnt slutspel på Mantorp Park. Förarna, regerande mästaren, Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky ser utmaningarna men också potential i sina nya bilar, CUPRA Leon Competitión, båda inkl. teamet står redo att försvara mästerskapsledningen.

Årets STCC-säsong går in i slutskedet och PWR Racing - SEAT Dealer Team har i skrivande stund fullt upp med förberedelserna på Mantorp Park för att försvara mästerskapsledningen. Regerande svenska mästaren Robert Dahlgren leder mästerskapet med tolv poäng efter dubbelseger med sin CUPRA förra deltävlingen.

Teamet, som tävlar med helt nya CUPRA Leon Competición, har tagit totalt tre segrar under sex race. Flest av alla team.

"Vi har haft en oerhört stark första halva av säsongen. Speciellt med tanke på att vi arbetar med en bil som är helt ny för oss. Det är en riktigt vass bil med mycket potential." säger Robert Dahlgren.

Två racehelger och totalt sex race återstår när en säsong förkortad på grund av Covid-19 ska avgöras inom loppet av nio dagar.

"Det blir oerhört viktigt att prestera på en jämn nivå de här två racehelgerna. Det är väldigt speciellt att halva mästerskapet avgörs på såhär kort tid. Det sätter verkligen alla team och förare på prov. Vi ser alla fram emot utmaningen." säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

"PWR Racing - SEAT Dealer Team har haft en stark säsongsstart med nya CUPRAn, verkligt imponerande! Nu önskar vi på CUPRA/SEAT Sverige teamet ett stort lycka till inför avgörandet av årets mästerskap." säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA/SEAT Sverige som också meddelar att CUPRAs unika och första helt egenutvecklade modell, CUPRA Formentor, för första gången nått svensk mark och givetvis också kommer att finnas med på Mantorp Park.