02 nov 2020 | Pressmeddelande

SEAT lanserar 100% elektriska SEAT MÓ eScooter 125

Under november lanserar SEAT sin första helelektrisk motorcykel på Spanska marknaden. Produkten är en del i SEATs satsning på hållbar, urban mobilitet och har utvecklats i nära samarbete med Barcelona stad och elmotorcykeltillverkaren Silence. SEAT MÓ eScooter 125 lanseras på övriga marknader under 2021.

  • SEATs första helt elektriska motorcykel levererar maximal bekvämlighet, dynamiskt rolig körning och noll utsläpp
  • SEAT MÓ eScooter 125 har en design som skiljer sig från mängden med skarpa linjer och snyggt utseende
  • SEAT MÓ eScooter 125 kombinerar en 7kW (toppeffekt 9kW) elmotor med ett 5,6kWh litiumjonbatteri för att uppnå en räckvidd på upp till 137 km på en enda laddning
  • SEAT MÓ eScooter 125 bär på SEAT DNA och passar perfekt för citytrafik med en acceleration på 0-50 km/h på bara 3,9 sekunder och en topphastighet på 95 km/h
  • Laddning är enkelt: Det avtagbara batteripaketet kan laddas via ett vanligt vägguttag hemma eller på en allmän laddningsstation
  • De första leveranserna sker i Spanien under november för att sedan starta på övriga marknader, bland annat Sverige, under 2021

Martorell, Spanien, 2020, Mobilitetsbehovet ökar ständigt när allt fler människor bor och arbetar i städerna. Många vill också hitta nya sätt att kunna anpassa transporterna efter egna önskemål. SEAT är öppen för förändringar. Även om företaget framför allt är starkt engagerat inom biltillverkning är man väl medveten om att nya attityder växer fram och utvidgar därför sin produktportfölj för att bättre återspegla de förändringar som sker i världen.

"Världen förändras och mobilitetslösningar måste därför förändras i samma takt, särskilt i urbana miljöer", säger Lucas Casasnovas, chef på SEAT MÓ. "SEAT MÓ eScooter 125 är ett bevis på varumärkets beslutsamhet att möta kundernas krav. Det är ett djärvt, men nödvändigt, steg framåt."

SEAT MÓ eScooter 125 är varumärkets första 100 % elektriska motorcykel, utvecklad för att göra det bekvämt och enkelt för alla som måste transportera sig genom städer med tät trafik.

Barcelona är staden med mest motorcyklar per capita i Europa. Därför är detta den perfekta platsen för att fortsätta traditionen att färdas på tvåhjulingar och lansera ett fordon som populariserar elektrisk hållbar mobilitet och går framtidens behov till mötes. I en tid då mobiliteten håller på att förändras och formar människors dagliga liv i storstäderna har SEAT ett ansvar och ett åtagande att bli den allierad som städerna behöver för att göra mobiliteten mer effektiv, mer hållbar och mer säker. Som ett led i detta invigde företaget i år CASA SEAT.

CASA SEAT, som är beläget i hjärtat av Barcelona, är en hyllning till staden från varumärket som grundades för 70 år sedan. Denna plats skapades med målsättningen att bli ett centrum för urban mobilitet, där SEAT MÓ spelar en ledande roll, och på detta sätt möta dagens utmaningar genom att utveckla lösningar tillsammans med olika intressenter.

Se bifogat presspack för mer information om SEATs helektriska motorcykel.