07 jul 2021 | Pressmeddelande

Högsta betyg för CUPRA Leon, fem stjärnor i Euro NCAP

CUPRA Leon fick högsta möjliga betyg i Euro NCAPs krävande säkerhetstester.

  • Toppbetyget hos Euro NCAP för CUPRA Leon gäller samtliga drivlinor, både plug-in hybrider och förbränningsmotorer
  • Tidigare i år fick CUPRA Formentor högsta betyg och nu följer CUPRA Leon samma linje och tilldelas det 5-stjärniga betyget

Martorell, Spanien, 7 juli 2021, CUPRA Leon bekräftar att varumärket inte bara fokuserar på hög prestanda utan att CUPRA också levererar bland de säkraste bilarna på marknaden. CUPRAs kompakta högpresterande modell är den senaste som får fem stjärnor i Euro NCAPs striktare säkerhetstester.

CUPRA Leon ansluter sig till CUPRA Formentor, den första av varumärkets bilar som genomgått säkerhetsorganisationens nya testprocess - med toppbetyg dessutom.

"CUPRA fortsätter att leverera fordon som inte bara levererar modern prestanda utan också maximal säkerhet", säger Dr. Werner Tietz, chef för forskning och utveckling, ”Efter CUPRA Formentors prestation tidigare i år har nu CUPRA Leon också fått högsta möjliga betyg i Euro NCAPs striktare säkerhetstester."

Säkerheten först
CUPRA Leon har integrerat en serie förarstöd- och komfortsystem som använder en rad sensordata för att göra det enklare och säkrare att köra bil i det dagliga livet och för att säkerställa att bilarna möter kraven i de senaste Euro NCAP-testerna.

Systemen inkluderar Autonomous Emergency Braking, Side och Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Light Assist och Pre-Crash Assist, lägg också till sju krockkuddar, däribland en mittkrockkudde i framsätet, Front Assist med fordon-, fotgängare- och cyklistdetektering, Emergency Steering Assist och Junction Assist, Lane Assist och Emergency e-Call och CUPRA Leon är en av de säkraste bilarna tillgängliga på marknaden.

CUPRA Leon, plug-in hybrider och förbränningsmotorer, fick höga poäng inom alla områden: Skydd av vuxna 91%, skydd av barn 88%, oskyddade trafikanter 71% och förarstödsystem 80%.

CUPRA Leon ansluter sig till CUPRA Formentor med högsta möjliga betyg, en prestation med tanke på att Euro NCAP organisationen omvärderar sina testmetoder vartannat år, och förra årets förbättringar har gjort dem till de hittills strängaste.