07 okt 2021 | Pressmeddelande

CUPRA Dealer Team – PWR Racing fortsätter medaljjakten på Ring Knutstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing säkrade såväl STCC-förartiteln med Robert Dahlgren som teamtiteln efter Mikaela Åhlin-Kottulinskys seger i sista tävlingen på Mantorp förra helgen. Men medaljakten är inte över när det hektiska schemat för teamet fortsätter under STCC-finalen på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky jagar silvermedaljen i mästerskapet under finalen och kan bli den första kvinnliga föraren någonsin att säkra en medaljplats i STCC.

”Målet är glasklart inför finalen och det är att säkra silvermedaljen. Och för att göra det så är planen som inför varje tävlingshelg, att ta så mycket poäng som möjligt. Segern senast på Mantorp är självklart något som boostar oss inför utmaningen och det känns extra bra.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som ligger elva poäng framför mästerskapsrivalen Tobias Brink.

Nykrönta mästaren Robert Dahlgren fortsatte att skriva STCC-historia under förra tävlingen på Mantorp Park där han blev den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med 45 segrar och blev samtidigt en av bara fyra förare med fler än två STCC-titlar.

”Känslan efter målgång i andra tävlingen på Mantorp när titeln var kvar sitter fortfarande i och det tar jag med mig till Knutstorp. Men trots att vi säkrat båda titlarna är det ingen i teamet som slappnat av, vi kör som alltid för seger.”, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing åkte direkt från tävlingarna på Mantorp Park till Ring Knutstorp där teamets båda CUPRA Leon Competición servas inför helgens STCC-final.

”Vi har ett hektiskt schema, men vi är redo inför finalen och efter ett så starkt resultat som vi hade på Mantorp så är det inga problem med motivationen. Nu är fokus på att säkra vårt bästa STCC-resultat någonsin med silvermedaljen i förarmästerskapet för Mikaela.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

"Racing är kärnan i CUPRAs DNA och den hittills extrema framgången i årets STCC-säsong, där teamet med CUPRA Leon Competición redan säkrat båda titlarna, befäster detta ytterligare. Det är med stolthet och glädje vi ser fram emot att stötta Mikaela i jakten på silvermedaljen på Ring Knutstorp.", säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Finalen på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober är öppen för publik i och med de lättade restriktionerna och sänds även LIVE i STCC+: plus.stcc.se

Tidsschema Ring Knutstorp

Fredag 8/10
10:45 – Test 1
13:55 – Test 2
16:05 – Q1
16:35 – Q2

Lördag 9/10
10:35 – Race 1
13:25 – Race 2
15:35 – Race 3