22 dec 2021 | Pressmeddelande

CUPRA erbjuder en elektrifierad upplevelse i Tänndalen

Med start i december 2021 inleder CUPRA och Tänndalen samarbete och erbjuder därmed elektrifierad körglädje som en del av upplevelserna i den idylliska fjällvärlden.

  • CUPRA och Tänndalen inleder samarbete - två självständiga varumärken som tillsammans skapar upplevelser i svenska fjällen
  • Samarbetet syftar bland annat till att främja elektrifieringen, i linje med båda parters långsiktiga hållbarhetsarbete
  • Nya CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell, finns tillsammans med CUPRAs elektrifierade modellprogram att provköra i Tänndalen

Södertälje, den 22 december 2021, Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen, en modern och progressiv fjällanläggning som året runt erbjuder unika upplevelser med livskvalitet i fokus. Med start i december 2021 blir CUPRA en del av upplevelserna i Tänndalen med elektrifierad körglädje. Det okonventionella bilmärket ställer ut och erbjuder provkörning av sitt elektrifierade modellprogram, inklusive nya 100% eldrivna CUPRA Born.

I sitt långsiktiga hållbarhetsarbete för att sänka CO2-utsläppen och uppfylla europeiska mål, erbjuder CUPRA eldrivna modeller med djärv design och verklig körkänsla.

”Vi är så stolta över att presentera CUPRA Born, vår första 100% eldrivna modell, i Tänndalens genuina fjällmiljö.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige, och fortsätter. ”Med Tänndalen får vi möjlighet att skapa ännu mer unika upplevelser och samtidigt arbeta mot en mer hållbar framtid tillsammans.”

Tänndalen är Sveriges snabbast växande skidanläggning med en ökning på antalet skidåkardagar med 53% jämfört med föregående år. Det gästerna uppskattar är den genuina atmosfären och den fantastiska skidåkningen såväl utför som på längden.

”Tänndalen har sedan tidigare jobbat med hållbarhetsfrågor och har konverterat till HVO i sina pistmaskiner, köper 100% el ifrån vindkraft, investerar i laddstationer och mycket mer. Nu växlar vi upp ytterligare och har som ambition att vara helt fossilfria år 2027. Här spelar CUPRA en viktig roll i omställning av fordonsflottan, men framför allt känns det extra kul att få erbjuda CUPRAs körglädje till våra gäster genom provkörning på plats.”, säger Rasmus Bent, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen har öppnat sin anläggning för vintersäsongen 2021/2022 och erbjuder provkörning av CUPRAs elektrifierade modellprogram under hela säsongen.