Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
23 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Gasdrivna Volkswagen Golf TGI öppen för beställning

Volkswagen erbjuder nu också nya Golf som en TGI-modell med gasdrift, som i Sverige klassas som klimatbonusbil. Räckvidden på ren fordonsgasdrift är cirka 400 km.

23 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Helt nya Caddy - Nu beställningsbar i Sverige

Med större utrymmen, ny teknik och en ny dynamisk design tar Caddy i sin nya femte generation ett stort kliv framåt. Från och med idag finns Caddy Cargo beställningsbar hos Volkswagen Transportbilars återförsäljare i Sverige.

21 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Toppbetyg för Volkswagens elbil ID.3 – fem stjärnor i Euro NCAP

En drömstart med fem stjärnor: Volkswagens nya elbil ID.3 uppnådde högsta möjliga betyg i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester.

20 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA är första biltillverkaren i unika elbilsracingserien Extreme E

Efter årskiftet startar en extrem elbilsracingserie i mycket speciella miljöer med syfte att lyfta elektrifiering, hållbarhet och jämställdhet. CUPRAs e-ambassadör, svenska rallycross- och DTM-mästaren Mattias Ekström, är en av förarna i CUPRA och ABT Sportsline-teamet.

20 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för Volkswagens nya kraftfulla laddhybrid Touareg R

Volkswagen breddar sitt erbjudande av laddhybrider. Nya Touareg R går nu att beställa på den svenska marknaden. Med en systemeffekt på 462 hk erbjuder denna premium-SUV en innovativ blandning av maximal prestanda och effektiv eldrift.

14 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Golf GTI Clubsport – Volkswagen presenterar ny toppversion av sportbilsikonen

Med världspremiären för nya Golf GTI Clubsport skriver Volkswagen ännu ett kapitel i sin imponerande Golf-historia. 300 hk starka Clubsport är den nya toppversionen i den åttonde generationen av Golf GTI. Jämfört med vanliga Golf GTI levererar Clubsport ytterligare 55 hk.

13 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Q8 nu som laddhybrid – 60 TFSI e quattro

Audi breddar modellprogrammet med ännu fler laddhybrider. Näst i tur är Audi Q8 med kraftfull V6 TFSI-motor som kombinerats med en effektiv elmotor och quattro fyrhjulsdrift. Med en räckvidd på upp till 45 km (WLTP) kan vardagspendlandet klaras på el samtidigt som SUV-coupén bjuder på både sportig karaktär och praktiska utrymmen. Q8 60 TFSI e quattro levererar en systemeffekt på hela 462 hk. Säljstarten sker denna vecka.

13 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Finans

Fleet Support får förnyat förtroende av SKL Kommentus Inköpscentral.

Fleet Support vinner SKL Kommentus Inköpscentrals offentliga upphandling om bilfinansiering och tillhörande tjänster. Efter ett framgångsrikt arbete med Inköpscentralen de gångna fyra åren är det en viktig affär som visar förnyat förtroende inför nästa period.

09 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT bygger unikt batterilaboratorium i Spanien

SEAT fortsätter elektrifieringsoffensiven med stora investeringar i ett batterilaboratorium "Test Center Energy". I det nya labbet som öppnar i april 2021 kommer man att utveckla och testa olika energisystem för hybridfordon och elbilar. Med en samtidig testkapacitet på 1,3 MW, kommer det nya centret bli ett banbrytande och helt unikt batterilaboratorium i Spanien.

08 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Med STCC-titeln inom räckhåll står CUPRA förarna med team redo inför helgens batalj

SEAT Dealer Team, PWR Racing och CUPRA Leon Competitión står redo för säsongens sista batalj och avgörandet av STCC 2020. CUPRA-föraren och regerande svenska mästaren Robert Dahlgren ligger trea i mästerskapet, med mästerskapstiteln inom räckhåll. Skulle PWR Racing och Dahlgren lyckas ta hem titeln blir det den tredje förartiteln i STCC för Dahlgren, teamet och CUPRA.

08 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Kreativitet och klassisk ingenjörskonst: Audi e-tron GT med unikt e-sound

Med fokus på detaljer, maximal precision och toppkvalitet: Nya Audi e-tron GT återspeglar all den passion som genomsyrar arbetet när Audi utvecklar och tillverkar sina bilar. Audi har använt sin tekniska kompetens och passion för musik för att skapa ett unikt ljud för e-tron GT. Det är ett kraftfullt och progressivt ljud – precis som en Audi ska låta. Ingenjörerna Rudolf Halbmeir och Stephan Gsell ”komponerade” bilens digitala ljud.

08 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Högteknologi och skickligt hantverk i skön förening. Audi e-tron GT tillverkas i Audi Böllinger Höfe

Med passion för detaljer, maximal precision och toppkvalitet: I slutet av året startar serietillverkningen av Audi e-tron GT i Böllinger Höfe i Neckarsulm där supersportbilen Audi R8 ju redan byggs. Vid tillverkningen av eldrivna e-tron GT använder företaget sig av specialanpassad automatiserad och smart teknik – kombinerat med hantverket av erfarna och kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor.

08 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Nu är den här, CUPRA Formentor, märkets första helt egenutvecklade modell

Under två veckor kommer CUPRA att presentera sina senaste skapelser, den prestandastinna CUV:en CUPRA Formentor och "King of Leons", CUPRA Leon Sportstourer e-Hybrid, för internationell press i München. CUPRA Formentor marknadslanseras denna månad och först ut är den vassa toppversionen på 310 hk, övriga versioner bland annat två plug-in hybrider följer under 2021.

07 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audis andra klimatneutrala fabrik - med Europas största solcellstak

Idag togs Europas största takburna solcellsanläggning officiellt i bruk. Det energigivande taket finns på Audis anläggning i ungerska Györ och är ett samarbete med E.ON. Sedan årets början har fabriken enbart använt grön el. Redan 2012 invigdes en geotermisk anläggning som försett fabriken med det mesta av värmebehovet. De återstående fem procenten kompenseras genom biogascertifikat. Audi Hungaria är därmed den andra av Audis fem produktionsorter som är helt klimatneutral.

07 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi i ny global varumärkeskampanj

Audi rivstartar hösten med en global kampanj som skall spegla märkets nya varumärkesstrategi. Den välkända devisen “Vorsprung durch technik” består, men i den nya strategin ligger betoningen på “Vorsprung” med mänskliga behov och värderingar i centrum. Hållbarhet, digitalisering och design är fortsatta kärnområden. I den nya varumärkeskampanjen på temat ”Future is an attitude” betonas märkets syn på omställningen till hållbar och digital premiummobilitet.

07 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Rasmus Lindh ansluter till fullspäckad säsongsfinal!

Mästaren Lukas Sundahl kör för seger på Ring Knutstorp. Utmanas av trio med internationellt meriterade gästförare. Årets sista racehelg har förutsättningar att bli årets bästa.

06 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Nya CUPRA Leon landar på marknaden med elektrifierad prestanda

"King of Leon's", CUPRA Leon, lanseras under hösten och först ut är en plug-in hybrid version med en effekt på 245 hk och en räckvidd på el upp till 60 km. Förutom att detta är den första Leon att bära CUPRA märket så är den med sin nya drivlina ett exempel på att elektrifiering och prestanda är en perfekt kombination.

01 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi lanserar Functions on demand

Audi-ägarna kan nu uppgradera sin bil online och lägga till funktioner även efter leverans. Tjänsten som nu lanseras i Norge och Tyskland ger kunderna helt nya möjligheter att skräddarsy bilen efter behov. Funktionerna beställs online via myAudi och är ett steg på vägen mot en sömlös digital kundresa. I november planeras tjänsten lanseras i Sverige.

01 okt 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Med CUPRA Competitión står teamet redo att försvara mästerskapsledningen på Mantorp

PWR Racing och SEAT Dealer Team går in i ett rekordjämnt slutspel på Mantorp Park. Förarna, regerande mästaren, Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky ser utmaningarna men också potential i sina nya bilar, CUPRA Leon Competitión, båda inkl. teamet står redo att försvara mästerskapsledningen.