Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
20 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA lanserar Simracingserie

Svenska motorsportstjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky och FC Barcelonas målvaktsproffs Marc ter Stegen deltar i CUPRA VIP Simracing den 21 maj. Allt livesänds på CUPRAs officiella YouTube-kanal.

20 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens omparkering av den ikoniska folkabubblan på Abbey Road prisas

Under tisdagen presenterades vinnarna i The Webby Awards, en internationell reklamtävling baserad i New York, som sedan 1996 prisar det bästa på internet. Volkswagen Sverige vann en Webby för sin kampanj "The Beetle’s Abbey Road – Reparked Edition".

15 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Med initiativ från CUPRA kan FC Barcelona-fansen stödja sin klubb

Med "Let’s win this match together" som slogan uppmuntrar FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner fans över hela världen att skicka in bilder för att heja på sitt lag hemifrån.

11 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen investerar i batteritillverkning i Salzgitter

Volkswagen bygger anläggning och infrastruktur för den med Northvolt AB gemensamma battericellsfabriken i Salzgitter, och gör en initial investering på cirka 450 miljoner euro.

07 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODAs elektriska SUV ENYAQ iV - här är första detaljerna

Emotionell, effektiv och elektrisk. Med nya ŠKODA ENYAQ iV tar den tjeckiska biltillverkaren ett viktigt kliv framåt i den elektrifierade resan om påbörjats tidigare. Denna SUV är den första serietillverkade ŠKODA-modell som baserats på Volkswagen-koncernens gemensamma elbilsplattform ”MEB”. I Sverige kommer bilen lanseras med 2 batteristorlekar och 4 effektvarianter att välja mellan. ENYAQ iV kommer att byggas vid ŠKODAs huvudfabrik i Mladá Boleslav i Tjeckien.

06 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT - 70 år av ständig förnyelse

SEAT fyller 70 år den 9 maj 2020 och kan se tillbaka på en historia full av utmaningar och framgångar som gjort företaget till vad det är idag.

06 maj 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen förlänger garantiperioden med tre månader

Som ett resultat av coronapandemin förlänger nu Volkswagen-koncernen garantiperioden för nya bilar med tre månader. Förlängningen gäller en nybilsgaranti eller en utökad nybilsgaranti som har gått ut eller löper ut mellan 1 mars 2020 och 31 maj 2020.

29 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernens verksamhet påverkades avsevärt av Covid-19-pandemin under första kvartalet

Volkswagen-koncernen registrerade en avsevärd påverkan på sin verksamhet som ett resultat av den globala Covid-19-pandemin efter de första tre månaderna av innevarande räkenskapsår. Kundleveranserna minskade med 23,0 procent jämfört med samma period föregående år till 2,0 (2,6) miljoner fordon.

28 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi motorsport ställer om – lämnar DTM och fokuserar på Formel E

28 april, 2020 – På vägen mot C02-neutral mobilitet ändrar Audi inriktning för märkets motorsportprogram: Märket med de fyra ringarna kommer inte förlänga engagemanget i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM efter årets säsong. Ledningen för AUDI AG fattade beslutet även mot bakgrund av de ekonomiska utmaningarna till följd av corona-pandemin och meddelade beslutet till ITR e.V., paraplyorganisationen för DTM, under måndagen. Därmed står det framgångsrika engagemanget i Formel E och kundracing i centrum för Audis framtida motorsportaktiviteter. Märket har varit representerat i Formel E sedan starten av den eldrivna racingserien 2014. Med 41 pokaler är Audi Sport ABT Schaeffler det hittills mest framgångsrika teamet i Formel E.

27 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA återupptar produktionen efter uppehåll

Under morgonen den 27 april 2020 klockan 06:00 återupptogs ŠKODAs produktion efter 39 dagars uppehåll vid tre tjeckiska fabriker i Mladá Boleslav, Kvasiny and Vrchlabí. Flertalet nya säkerhets- och hygienåtgärder har vidtagits för att skydda personalens hälsa och minimera risken för smittspridning.

27 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för laddhybriderna A6 Avant och A6 Sedan 55 TFSI e quattro

Södertälje, 27 april 2020. Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven och lanserar två eftertraktade laddhybrider. Nu kan även tjänstebilsfavoriterna A6 Sedan och A6 Avant köras eldrivet med lokalt nollutsläpp. Elmotorn i 55 TFSI e quattro ger en räckvidd på upp till 50 km för A6 Avant och 55 km för A6 Sedan enligt den verklighetsnära WLTP-körcykeln. I kombination med en 2.0 TFSI-motor på 252 hk levereras en systemeffekt på 367 hk. Standardutrustningen är väl tilltagen med S line exteriörpaket, Audi virtual cockpit, Matrix LED strålkastare, sportchassi, sportstolar och navigationssystem. Försäljningen startar denna vecka och de första leveranserna beräknas ske efter sommaren.

24 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen återupptar gradvis produktionen av elbilen ID.3

Volkswagen-fabriken i Zwickau startar gradvis produktionen av elbilar. Produktionen av nya ID.3 återupptogs den 23 april, initialt med reducerad kapacitet och därmed betydligt långsammare produktionstakt än normalt. Ett flertal åtgärder vidtas för att skydda de anställdas hälsa.

24 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen stöder sina 40 000 leverantörer med instruktioner för skyddsåtgärder i produktionen

I samband med att produktionen återupptas har Volkswagen-koncernen tagit fram åtgärder som garanterar maximalt hälsoskydd för de anställda och implementerar nu dessa vid sina anläggningar.

22 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT återupptar produktionen och genomför PCR-tester

Den 27 april startar SEAT åter produktionen i sina anläggningar, samtidigt genomför man PCR-tester på 15 000 anställda som en del av ett omfattande åtgärdspaket med fokus på de anställdas säkerhet.

21 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Bakom ratten på Nya Leon, utan att lämna hemmet

Med hjälp av VR-teknik kan du nu, var du än befinner dig, inta förarsätet i helt Nya SEAT Leon, ta en tur i Barcelonas stad, uppleva rymden i kupén och se den innovativa interiören.

21 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Premiär och säljstart för nya A3 Sedan

Audi premiärvisar och startar samtidigt försäljningen av nya A3 Sedan. Den andra generationen av modellen lanseras nu i en ännu vassare form. A3 Sedan är förarfokuserad med digital interiör och helt uppkopplad – från infotainment till assistanssystem. Under de eleganta karosslinjerna döljer sig nya drivlinor och förfinad chassisättning för såväl effektiva som inspirerande körupplevelser.

17 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi startar upp tillverkningen igen

Audi återupptar produktionen i Europa stegvis under de kommande veckorna. Det var i mitten av mars som företaget meddelande ett produktionsstopp på grund av Corona-pandemin. En viktig förutsättning för återstarten är ett omfattande åtgärdspaket som fokuserar på de anställdas säkerhet. Audi följer riktlinjerna från Robert Koch Institutet och hälsomyndigheterna i respektive land.

17 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Milstolpe för Volkswagen Tiguan: sex miljoner tillverkade exemplar

En global storsäljare når ytterligare en milstolpe: Volkswagen Tiguan har under våren passerat sex miljoner tillverkade exemplar. Totalt 910 926 bilar av denna populära SUV tillverkades enbart under 2019. Detta gör Tiguan till den bäst säljande modellen både för märket Volkswagen och för Volkswagen-koncernen.