Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
26 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ny upplaga av Audi Q7 – lyft till nästa nivå

Audi Q7 får en ordentlig uppdatering – både visuellt och tekniskt. Den stora familjesuven får Q-familjens nya design med ännu sportigare egenskaper och högre komfort. Digital förarmiljö, bränslebesparande mildhybridteknik och HD Matrix LED-strålkastare med laserljus är några av nyheterna. Nya Audi Q7 har säljstart i augusti och lanseras i oktober hos de svenska Audi-återförsäljarna.

25 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för nya Audi A4 – mest omfattande faceliften någonsin

Nya Audi A4 har släppts med svenska priser och kan nu beställas hos återförsäljarna. Faceliften är mer omfattande än någonsin med helt nya linjer, digital interiör och ännu högre utrustningsnivå. Flera motoralternativ har elektrifierats med mildhybridteknik (MHEV) som ökar komforten och sänker förbrukningen.

25 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Förnybar el från Jämtkraft ska ladda Volkswagens elbilar

Volkswagen Sverige och energiföretaget Jämtkraft inleder ett samarbete för att ta nästa steg inom elektrifieringen av transportsektorn. Det första konkreta resultatet av samarbetet innebär att Volkswagens elbilskunder erbjuds möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft. Volkswagen-koncernen satsar offensivt på elbilar, vilket den kommande ID.-modellserien också visar.

22 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Första WTCR-segern för Kristoffersson

På legendariska Nürburgring tog Johan Kristoffersson sin första WTCR-seger i karriären. Volkswagen-föraren förvaltade sin pole position i andra racet och vann med drygt fem sekunders marginal med sin Golf GTI TCR.

19 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson tar sig an legendarisk bana

Efter flera veckors uppehåll väntar nu säsongens häftigaste upplevelse för förarna i WTCR: legendariska Nordschleife på Nürburgring. Volkswagen-föraren Johan Kristoffersson kommer till tävlingen i Tyskland med en pallplats i ryggen från senaste deltävlingen.

16 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Snabb Veiby fick slita för poängen

Det blev en problematisk helg för Ole Christian Veiby i VM-rallyt på Sardinien, men trots det så plockade han viktiga VM-poäng och är fortsatt med i kampen om titeln i WRC 2.

15 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Johan imponerade i Gästabudstrofén

Johan Kristoffersson tog sin första seger i ett grusrally när han vann Gästabudstrofén i Nyköping, årets tredje SM-rally. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren tog hem elva sträcksegrar av tolv möjliga och var till slut en dryg minut före tvåan Patrik Flodin.

13 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Inför Midnattssolsloppet i Skellefteå

13 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i Europa

Volkswagen-koncernen satsar på ett snabbt genombrott för e-mobilitet och fördubblar insatserna på laddinfrastruktur. I hela Europa kommer koncernen att installera totalt 36 000 laddpunkter till år 2025, inklusive 11 000 från märket Volkswagen.

13 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson räknar med ny dunderduell

Det blev en formidabel fartduell i South Swedish Rally mellan Johan Kristoffersson och Patrik Flodin. När SM rullar vidare med tredje deltävlingen, Gästabudstrofén i Nyköping, kommande helg kan rallyentusiasterna räkna med en fortsättning.

13 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Stjärnskottet Hampus Ericsson utmanar eliten i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

En av Sveriges mest lovande racingtalanger axlar manteln efter Formel 1-världsmästaren och Indy 500-segraren Jacques Villeneuve. F3-vinnaren kommer till start som gästförare på Drivecenter Arena.

12 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen investerar i Northvolt

Volkswagen investerar cirka 900 miljoner euro i gemensamma satsningar med den svenska battericellstillverkaren Northvolt AB.

11 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustad

Nya versionen av Volkswagen Passat har nu släppts på den svenska marknaden. Bland nyheterna finns uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem, en ny nivå av onlinetjänster samt en kraftigt utökad standardutrustning.

11 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Favoritrally väntar Andersson och Veiby

Ole Christian Veiby tar nya tag efter branden som stoppade norrmannens framfart i Rally Portugal. På medelhavsön Sardinien ska Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren på nytt ta upp jakten på VM-ledningen i WRC 2.

05 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Svenska talanger kör Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheim!

Porsche Carrera Cup Scandinavia ger tre unga förare från Driver Development Programme chansen att mäta sig mot tufft internationellt motstånd.

05 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

20-årsjubileum och säljstart för nya Audi A6 allroad quattro

20 år efter att den första generationen A6 allroad quattro lanserades är det premiär för fjärde generationen av modellen. Den kompetenta milslukaren med offroadkapacitet är liksom tidigare utrustad med quattro, adaptiv luftfjädring och förhöjd markfrigång. De kraftfulla V6 TDI-motorerna är elektrifierade med 48-volts mildhybridteknik och kan dra upp till 2.5 ton. I den omfattande standardutrustningen ingår bl.a. navigationssystem och avancerade förarassistans- och säkerhetssystem.