Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
01 aug 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ser en förbättrad leveranssituation – ID.4 populäraste elbilen i juli

Färsk statistik från BIL Sweden visar att Volkswagen registrerade flest nya personbilar på den svenska marknaden under juli. Populära ID.4 blev den mest registrerade elbilen.

01 aug 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi-koncernen: All time high-resultat under första halvåret 2022

Audi-koncernen rapporterar en solid balans för första halvåret 2022. På grund av halvledarkrisen och covid-relaterade nedstängningar i Kina kunde Audi inte möta den starka efterfrågan på märket. Trots detta ökade Audi-koncernens försäljningsintäkter med två procent till 29,9 miljarder euro och rörelseresultatet uppnådde ett nytt rekord på 4,9 miljarder euro. Med 16,5% var rörelsemarginalen väl över föregående år och den strategiska målkorridoren på 9 till 11%. Bakgrunden till resultatet är bland annat den positiva prispositionen, den solida verksamheten hos lyxbilsmärkena Lamborghini och Bentley samt medvind i säkrade råvaruaffärer. Audi-koncernen bekräftar även prognosen för leveranser, försäljningsintäkter och avkastning för 2022.

28 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen publicerar robust resultat för första halvåret, vilket möjliggör investeringar i mobilitet, batteriplattformar och mjukvara som framtida vinstpooler

Koncernen har fortsatt att göra stora strategiska framsteg under andra kvartalet med avgörande utveckling inom alla teknikplattformar – mobilitetstjänster, batterier och programvara.

25 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Robert Dahlgren historisk STCC-trippelsegerare på Ring Knutstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren studsade tillbaka efter en tyngre hemmatävling i Skellefteå för fem veckor sedan till kvalvarvrekord, dubbla pole positions och trippelseger på Ring Knutstorp i Skåne.

23 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Oliver Blume blir ny koncernchef för Volkswagen-gruppen – efterträder Herbert Diess

Under sitt möte igår, utsåg Volkswagen AG:s överstyrelse Oliver Blume till ny koncernchef. Han tar över denna position med start 1 september och kommer då att kombinera den med sin roll som koncernchef för Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG och fortsätter i den även efter en möjlig börsintroduktion. Herbert Diess kommer samtidigt att avgå som koncernchef efter en ömsesidig överenskommelse.

20 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRAs globala expansion tar ett stort kliv framåt med lansering i Australien

Idag invigde CUPRA sitt första City Garage i centrala Sydney. Lanseringen av CUPRA på den Australiensiska marknaden är en viktig del i den globala expansionsstrategin hos varumärket.

20 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team och PWR Racing når STCC-halvtid på Knutstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing tävlar på klassiska Ring Knutstorp i helgen när STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 når halvtid.

14 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ett andra liv. Batterier från Audi e-tron återanvänds i rickshaws i Indien.

Elbilsbatterier har fördelen att de kan återanvändas inom flera områden innan de återvinns. Audi använder bland annat batterier från testbilar i mobila laddstationer. Nu får de ett andra liv även i eldrivna rickshaws i Indien. Initiativtagare är det tysk-indiska startup-företaget Nunam som vill utforska hur moduler från högvoltsbatterier kan återanvändas i en ny funktion. Projektet syftar även till att stärka förvärvsmöjligheterna för kvinnor som får möjlighet att transportera sina varor utan mellanhänder. Det ideella startup-företaget i Berlin och Bangalore finansieras av Audi Environmental Foundation som stöttat Nunam i flera projekt sedan 2019.

07 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Banbrytande i Salzgitter: Volkswagen går in i global batteriverksamhet med ”PowerCo”

I dag lades grunden för koncernens första cellfabrik i Salzgitter i närvaro av den tyske förbundskanslern Olaf Scholz. Produktionen startar 2025. Det nybildade företaget ”PowerCo” ansvarar för batteriverksamheten.

07 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Pickupen som förbättrats inom alla områden: Världspremiär för nya Volkswagen Amarok

Södertälje/Hannover, 7 juli 2022 – Volkswagen Transportbilar presenterar nya Amarok. Världspremiären för den helt nya versionen av Sveriges mest populära pickup mellan 2012 och 2020, när tillverkningen av föregångaren upphörde, har precis gått av stapeln. Utvecklad i Tyskland och Australien och med tillverkning i Sydafrika, nya Amarok är en "världsbil" och en premium-pickup för Europa och många andra länder, till exempel Australien och Mellanöstern. De genomtänkta funktionerna, över 20 nya assistanssystem, mobila onlinetjänster, motorer som är både effektiva och har högt vridmoment, fyrhjulsdrift, skräddarsydda tillbehör och en tydlig Volkswagen-design gör nya Amarok till en av de mest mångsidiga och välbalanserade pickuperna i världen. Nya Amarok kommer ut på de första marknaderna kring årsskiftet, och i Sverige framåt sommaren 2023.

06 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

#NotWomensFootball – Volkswagen provocerar i ny kampanj för ökad jämställdhet

Som officiell mobilitetspartner till det europeiska fotbollsmästerskapet UEFA Women's EURO 2022 i England, kommer Volkswagen tillsammans med det tyska fotbollsförbundet (DFB) att lyfta fram de ojämlikheter som finns inom fotbollen. Fokus ligger på den provocerande hashtaggen #NotWomensFootball, med syftet att få igång en diskussion kring ämnet jämställdhet. Hashtaggen visas för första gången på LED-skärmarna vid öppningsmatchen mellan England och Österrike den 6 juli.

06 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Högsta betyg för CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell – fem stjärnor i Euro NCAP

CUPRA Born tog hem fem stjärnor Euro NCAPs säkerhetstester med höga poäng i alla kategorier.

06 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya Amarok - Se världspremiären imorgon (7/7) klockan 10

Sveriges bäst säljande pickup i modernare tid får äntligen sin efterföljare. Följ världspremiären imorgon klockan 10 när bilen visas upp för första gången under en 20 minuter lång livestream på YouTube.

06 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagens framtida mobilitetslösningar förverkligas med slutförandet av Europcar-transaktionen

Tillsammans med sina konsortiepartners Attestor och Pon Holdings kommer Volkswagen att påskynda Europcar Mobility Groups omställning till att bli ledande inom hållbar mobilitet.

05 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

250 ŠKODA-bilar ser till att Tour de France rullar

Tour de France 2022 är den 109:de upplagan och det 19:e året i rad där ŠKODA är huvudsponsor och bilpartner till världens största cykellopp. Den stora nyheten i år är att vi äntligen får ett Tour de France för damer, samt att loppet startade i Skandinavien med tre etapper i Danmark.

05 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

We’ve got the Power: Mission SalzGiga

Livesändning när Volkswagen AG firar etableringen av den första egna battericellsfabriken i Salzgitter.

01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Förväntad Sverige-favorit – Volkswagen erbjuder ny fyrhjulsdriven version av eldrivna ID.4

Volkswagen utökar nu erbjudandet av sin helt eldrivna suv ID.4 med ytterligare en fyrhjulsdriven version: ID.4 Pro 4MOTION med 265 hk.

01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Thomas Schäfer utnämnd till ny styrelseordförande för SEAT S.A.

Tillsammans med Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., kommer Schäfer att driva på CUPRAs tillväxt och företagets omvandling i syfte att positionera Spanien som en elbilsnav i Europa.

01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Svenska priser klara för Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo

De rekommenderade svenska priserna på eldrivna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo är nu fastställda. Reservationsprocessen för båda versionerna förväntas starta i slutet av augusti eller under september.

30 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Produktionsstart för CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey

Nu startar produktionen av den exklusiva Taiga Grey-versionen av CUPRA Formentor VZ5, begränsad och numrerad till 999 exemplar.