Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
17 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Imponerande insats av Johan i Macau

Med en stark fjärdeplats i det sista racet avrundade Johan Kristoffersson en imponerande WTCR-helg i Macau. Volkswagen-föraren lärde sig snabbt att bemästra den utmanande banan.

15 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen investerar starkt för framtiden

Planerade investeringar och utvecklingskostnader för framtida satsningar inom hybridutveckling, elektrisk mobilitet och digitalisering kommer att uppgå till cirka 60 miljarder euro mellan 2020 och 2024. Andelen planerade utgifter för framtida områden ökade i Planning Round 68 till cirka 40 % från cirka 30 % i föregående Planning Round.

15 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nya ŠKODA OCTAVIA – tar nu ett stort kliv framåt både när det gäller design och teknik

Nya OCTAVIA imponerar med uttrycksfull design och innovativ teknik. Bland nyheterna: Head-Up-Display (HUD), elektroniska växlar och ergonomiska Ergo-säten. Drivlinor: Laddhybrid, mildhybrid och bränslesnåla bensin-, diesel- och gasdrivna motorer. Exteriör: utökade mått och en ännu uttrycksfullare design. Interiör: ny design och instrumentpanel i flera nivåer.

14 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Robin Hansson uttagen till Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

Mästerskapstvåan och vinnaren av 7 race i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 får chansen att mäta sig mot världens snabbaste Carrera Cup-förare.

13 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Klart för finalfest i historiens första Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

Skandinaviens 12 snabbaste sim-racingförare tävlar inför levande publik i en specialbyggd sim-racingarena. Kamp om mästartiteln och 100 000 SEK i ett tv-sänt final-event.

12 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Årets största utmaning för Kristoffersson

Med en seger i ryggen från senaste deltävlingen åker Johan Kristoffersson till Macau för säsongens näst sista racehelg i WTCR. Den välkända stadsbanan i Asien blir ännu en ny erfarenhet för värmlänningen.

11 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Världspremiär för nya ŠKODA OCTAVIA

Världspremiären av nya ŠKODA OCTAVIA äger rum i Prag under kvällen den 11 november. ŠKODA har släppt två exklusiva designskisser som ger en första skymt av interiörkonceptet i fjärde generationen. Bästsäljaren har fått ny design och invändigt en helt ny look med bland annat en instrumentpanel i flera nivåer och en stor display i mitten. Följ världspremiären ikväll live.

07 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZION

Ett nytt segment för elbilar – Volkswagen visar helt eldrivna ID. SPACE VIZZION på Los Angeles Auto Show den 19 november 2019.

06 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Ekström tyglar effekten i kWh

Eldriven standardvagnsracer

04 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Ateca Limited Edition – prestanda och elegans i unik förpackning

CUPRA Ateca Limited Edition

04 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Produktionsstart för Volkswagens nya elbil ID.3 – systemskifte till e-mobilitet

Volkswagen startar nu serietillverkningen av sin nya elbil ID.3 – och kommer därmed att göra elbilen tillgänglig för miljoner människor. För första gången någonsin konverteras en stor bilfabrik till produktion av helt eldrivna bilar. Volkswagen förvandlar sin fabrik i Zwickau till den största och mest effektiva elbilsanläggningen i Europa. Från och med den 4 november 2019 rullar de första bilarna ut från produktionslinjen.

01 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen registrerade flest klimatbonusbilar i oktober – Passat GTE tog täten

Volkswagen gör ytterligare en stark höstmånad och ökade klart mer än totalmarknaden i oktober. Laddhybriden Passat GTE var i månaden den mest registrerade laddbara bilen på den svenska marknaden och totalt sett registrerade Volkswagen flest klimatbonusbilar av alla märken.

27 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Veiby fyra i Spanien

Ole Christian Veiby och Jonas Andersson avslutade sin WRC 2-säsong med en fjärdeplats i Rally Spanien. En punktering under lördagsetappen grusade segerplanerna, men Volkswagen-duon var i övrigt med i toppen på de flesta av sträckorna.

27 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristofferssons andra seger i WTCR

Johan Kristoffersson vann det tredje WTCR-racet på Suzuka-banan i Japan. Värmlänningen tog därmed sin andra seger totalt i mästerskapet. Efter en framgångsrik tävlingshelg i Japan avancerade Johan till tionde plats i totalställningen.

24 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för helt nya Volkswagen Golf – den åttonde generationen

En helt ny Golf gör entré. Nya bränslesnåla motorer, debut för 48-voltsteknik, två laddhybridversioner, nya banbrytande innovationer och en helt ny digital förarmiljö är höjdpunkterna för den åttonde generationen av denna storsäljare.

24 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson på klassisk japansk mark

Efter helger med rally, racing och folkrace på svensk mark är det dags för Johan Kristoffersson att ge sig i kast med internationella WTCR-serien igen. Den här gången går färden till Japan, där en tävling på formel 1-banan Suzuka väntar.