Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
05 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Dubbel världsmästare i skotercross är nästa gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Skotercross-stjärnan Emil Öhman provar sina vingar i Skandinaviens ledande racingmästerskap och blir den tredje föraren i ”Världsmästarbilen”.

04 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Sex race på nio dagar – final i eldrivna Formel E

Nio dagar, sex race, tre banlayouter och en ny förare I teamet. Återstarten av Formel E är fylld av utmaningar för Audi Sport ABT Schaeffler. Audi-teamet är redo att kämpa för pokaler och mästerskapstitlar på hemmaplan. Den 5-13 augusti avgörs det eldrivna mästerskapet på Tempelhof i Berlin.

03 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi e-tron marknadsledare i sitt segment

När första halvåret summerats står Audi e-tron som total marknadsledare i världen i sitt segment. Den första serietillverkade elbilen från Audi är populär, inte minst i Skandinavien. I Sverige har modellen bidragit till ökade marknadsandelar för Audi. Med Audi e-tron GT, Q4 e-tron och Q4 e-tron Sportback ser märket fram emot ett elektrifierat 2021.

31 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernens åtgärder minskar effekten av Covid-19 under första halvåret

Affärsverksamheten i Volkswagen-koncernen och dess varumärken påverkades starkt av Covid-19-pandemin under första halvåret 2020. Åtgärder som inleddes i ett tidigt skede för att minska kostnaderna och säkerställa likviditeten var framgångsrika och minskade därför effekterna av krisen.

30 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRAs modellutbud tillsammans för första gången

Bara två år efter sin världspremiär kan CUPRA redan presentera en bred produktsvit av högprestandamodeller: CUPRA Formentor, CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Ateca. Och bara runt hörnet väntar märkets första elbil, CUPRA el-Born.

30 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säkrare på vägarna med ny innovativ OLED-teknik från ljuspionjären Audi

I juni presenterade Audi en helt ny generation ljusteknik i faceliftade Audi Q5 - digital OLED-teknik. Redan 2016 var Audi pionjär med OLED-bakljus i Audi TT RS (organisk ljus-emitterande dioder). I samband med digitaliseringen startar en ny tidsålder. Tekniken utlovar ökad vägsäkerhet och är först med att möjliggöra olika bakljussignaturen.

28 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Johan Kristoffersson kommer till start i Fällfors!

Dubble världsmästaren i rallycross gör inhopp som gästförare i Skandinaviens ledande racingmästerskap. Utmanar Porsche-eliten under midnattssolen på Drivecenter Arena.

24 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Gaskonverterad SEAT Tarraco – ett projekt med hållbarhet i fokus

En SEAT Tarraco, alltså en kraftfull SUV med fyrhjulsdrift och automat, har konverteras till fordonsgasbil i ett projekt där SEAT Sverige tillsammans med Konvegas och FordonsGas Sverige vill möta efterfrågan på mer hållbara SUV:ar.

23 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Elbilar del av energiomställningen: Solenergi lagras i eldrivna Audi e-tron

Ökad stabiliteten i elnätet, sänkta elkostnader och bidrag till klimatet är visionen för Audi och Hager Group. I ett innovativt forskningsprojekt om bidirektionell laddning, s.k. Vehicle to Home (V2H), ansluts elbilen till elnätet i hemmet och fungerar som tillfälligt energilager på fyra hjul. Det ger stora fördelar framförallt i kombination med ett solcellssystem. Överskottsel från solcellsanläggningen kan då lagras temporärt och användas vid behov.

20 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Priserna klara för specialversioner av Volkswagen ID.3

Nu släpper Volkswagen svenska priser och privatleasingalternativ för de första beställningsbara versionerna av elbilen ID.3. Det rör sig om sju alternativ med det mellanstora och stora batteriet. Rekommenderat cirkapris från 374 900 kronor efter klimatbonus.

16 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Utsläppsfri mobilitet för alla: försäljningen av Volkswagens nya elbil ID.3 startar den 20 juli

Fyra veckor efter beställningsstarten av den begränsade modellen ID.3 1st för förbokare, öppnar nu Volkswagen beställningar för allmänheten den 20 juli 2020.

16 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: WRC-stjärnan Andreas Mikkelsen kommer till start i säsongspremiären!

Spänningen stiger i Skandinaviens ledande racingmästerskap när ännu en internationell toppförare kastar sig in i hetluften. Norske rallystjärnan Andreas Mikkelsen tävlar som gästförare i helgens premiär på Falkenbergs Motorbana.

14 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Äntligen dags för efterlängtad och fullmatad säsongspremiär!

Skandinaviens ledande racingmästerskap kickstartar årets säsong på Falkenberg. En intensiv jakt på ett historiskt hattrick, gästförare i världsklass, nytt teammästerskap och en högklassig TV-produktion som tar tittarna ännu närmare racingen.

13 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nu öppnar förförsäljningen av plug-in versionen av nya SEAT Leon.

SEAT fortsätter sin elektrifieringsoffensiv med att presentera den effektiva plug-in hybriden SEAT Leon e-Hybrid, nu kan den beställas på svenska marknaden.

09 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Dansk dynamit under midnattssolen!

Racingstjärnan Jan Magnussen gästar Skandinaviens ledande racingmästerskap. Den tidigare F1-föraren, ALMS och IMSA-mästaren utmanar Porsche-eliten på Drivecenter Arena i slutet av juli.

08 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA utvecklar sin första elbil

CUPRA el-Born lanseras nästa år och erbjuder hållbar mobilitet med verkligt avancerad teknik och minsta möjliga miljöavtryck.

08 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT investerar i framtiden

SEAT presenterade idag, direkt från CASA SEAT i Barcelona, sina framtida planer. Strategin med de båda varumärkena SEAT och CUPRA, de planerade investeringarna på 5 miljarder fram till 2025 och framförallt visade man nya CUPRA el-Born.

07 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Audi Sportback e-tron concept

Ur ett tekniskt perspektiv är de identiska, men designmässigt har de två elbilarna sin egen karaktär och form. 2019 visades Audi Q4 e-tron som konceptbil i Geneve och gav en försmak av den kommande elbilen. Nu visar Audi upp nästa version som går i produktion 2021. Audi Q4 Sportback e-tron är en eldriven suv med sportigt elegant coupé-siluett.