Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
06 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Fem stjärnor till nya Audi Q3 i Euro NCAP

Att nya Audi Q3 är byggd och utrustad för högsta säkerhet har nu visats i oberoende test. Den kompakta familjesuven fick toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, ett av de viktigaste säkerhetstesterna i Europa. Moderna assistanssystem och ett passagerarutrymme i stabilt varmformat stål är basen för de höga betygen.

06 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi e-tron provkörd i Abu Dhabi

Den 18:e september (CET) premiärvisades Audi e-tron i San Fransisco. Nu har de första journalisterna fått provköra elsuven på publika vägar i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Teststräckan startade i Masdar City, en av världens mest hållbara urbana stadsdelar, och fortsatte uppför berget Jebel Hafeet. Under nedfärden testades elbilens kapacitet att återvinna rörelseenergi. Tack vare ett nytt intelligent bromssystem kan över 90 procent av alla inbromsningar användas för att ladda batteriet i Audi e-tron.

05 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Premiärvisning av nya ŠKODA SCALA

På torsdag den 6 december kl 18:30 (CET) premiärvisas ŠKODAs nya modell SCALA för världspressen i Tel Aviv i Israel. Följ den spännande premiären direkt på skoda.se

03 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Så mycket kostar SEATs stora SUV

Nya SEAT Tarraco

30 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Center Helsingborg – Sveriges nya fullserviceanläggning för allt som rör Porsche.

Toppmodern anläggning invigs med ett komplett utbud av bilförsäljning, service och skadeverkstad. Allt samlat under ett och samma tak.

30 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Premiär för CUPRA Ateca i Sverige

Nya CUPRA Ateca

28 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för eldrivna Audi e-tron GT concept i Los Angeles

Audi visar upp en av bilsalongens höjdpunkter under Los Angeles motor show 2018. Med eldrivna Audi e-tron GT concept är det premiär för märkets kommande coupé - i konceptformat. Om ca. två år räknar Audi med att ta sin tredje e-tron i serieproduktion.

25 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Perfekt slut på Kristofferssons historiska säsong

Johan Kristoffersson avrundade sin otroliga säsong i rallycross-VM med att ta den elfte segern på tolv deltävlingar - en prestation av historiska mått. PSRX Volkswagen Sweden-föraren tog hem VM-guldet med hela 93 poängs marginal!

22 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världsmästare Kristoffersson vill avsluta säsongen på topp

Efter ett långt uppehåll är det dags för rallycross-VM att gå i mål i och med den sista deltävlingen i Sydafrika kommande helg. Redan klare världsmästaren Johan Kristoffersson åker till Killarney International Raceway för att försöka säkra sin elfte seger på tolv deltävlingar.

22 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens enkät visar: laddhybridförare väljer el framför bensin

De som kör Volkswagen GTE fortsätter vara flitiga laddare. Enligt en ny enkät som Volkswagen ställt till förare av märkets GTE-modeller, det vill säga laddhybrider, kör hälften av de som svarat minst 80 procent på el. Resultatet är något bättre än när samma fråga ställdes 2016. Då var det knappt hälften av GTE-förarna som körde minst 80 procent på el.

20 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen förbereder koldioxidneutral tillverkning av elbilar

Om ungefär ett år startar produktionen av Volkswagens helt nya elbilsfamilj. Först ut är den kompakta modellen ”ID.” som kommer att tillverkas i tyska Zwickau. Anläggningen omvandlas nu för att kunna tillverka elbilar med en helt neutral koldioxidbalans över hela leverans- och produktionskedjan.

19 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen fokuserar på samproduktion av flera varumärken

Vid fredagens möte godkände Volkswagen AG:s styrelse den nya anläggningstilldelningen som återspeglar de närmaste fem årens utmaningar. För att kunna tillgodose tillväxten i Europa kommer koncernen att expandera sin produktionskapacitet efter år 2022 med ytterligare en anläggning i Östeuropa.

16 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen investerar i framtiden

Volkswagen-koncernen investerar stort i sin framtid. Under de närmaste fem åren till slutet av 2023 kommer företaget att satsa närmare 44 miljarder euro enbart på framtidens e-mobilitet, autonom körning, nya mobilitetstjänster och digitalisering av fordon och anläggningar.

15 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen fortsätter implementeringen av e-strategin

Volkswagen kommer att anpassa sina fabriker i Emden och Hannover i Tyskland till produktion av elbilar. Efter Zwickau etablerar Volkswagen därmed sitt andra e-mobilitetscenter i Niedersachsen.

13 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Historiska försäljningssiffror för SEAT

Bästa resultatet någonsin

05 nov 2018 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nästa generation Porsche 911 i extrema tester världen över

Nu börjar slutspurten för nya Porsche 911: den åttonde generationen av den klassiska sportbilen når den europeiska marknaden i början av 2019. Dessförinnan varvar prototyperna upp motorerna igen för att avsluta de sista världsomspännande testerna.

29 okt 2018 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT Leon FR – nu med nyutvecklade TSI EVO-motorer

Nytt motorprogram för SEAT Leon FR

25 okt 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för helt nya Volkswagen T-Cross

Nya tillskottet i Volkswagens SUV-utbud, T-Cross, är en mångsidig, praktisk och trendriktig modell som hör till A0-segmentet.