Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
08 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Biogas är fortsatt en del i SEATs produktstrategi

SEATs försäljning av fordon som drivs på gas har haft stor framgång. Med nya SEAT Leon, som inom kort lanseras på svenska marknaden, fortsätter man erbjuda den miljösmarta drivlinan.

03 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nu startar SEAT produktionen av nödrespiratorer på sin anläggning i Martorell

Nödrespiratorn som heter OxyGEN är nu godkänd och massproduktionen kan starta för att stödja den pga Covid-19 extremt ansträngda sjukvården i Spanien.

03 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Coronaviruset: Volkswagen producerar ansiktsskydd med 3D-skrivare

Volkswagen-koncernen har startat produktion av visirhållare med 3D-skrivare som en del av ett gemensamt transnationellt initiativ med Airbus och 3D-trycknätverket ”Mobility goes Additive”, som omfattar cirka 250 företag.

03 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition: Stjärnspäckad premiär med två svenska toppförare i startfältet.

På lördag drar den första virtuella upplagan av det internationella entyps-racingmästerskapet från Porsche igång. 32 förare gör upp på Circuit de Barcelona-Catalunya.

03 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen bekräftar laddhybridversioner av Tiguan och Arteon

Volkswagen utökar sitt utbud av laddhybrider. Nu är även modellerna Tiguan och Arteon med laddhybridteknik bekräftade.

02 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi satsar på events online: Pontus Frithiof lagar fredagsmiddag på Audi Studios

Audi Studios på Norrmalmstorg i Stockholm är inte bara en mötesplats för bilintresserade, utan även en plats för sport, kultur, mat och musik med vanligtvis många events. I tider som dessa gäller det att tänka nytt, eftersom Audi vill att besökarna helst skall stanna hemma.

02 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen Transportbilar ska hjälpa Missing People Sweden att söka efter försvunna personer.

Volkswagen Transportbilar blir ny huvudsponsor till den ideella organisationen Missing People. I det 3-åriga avtalet hoppas Volkswagen Transportbilar kunna ge bättre förutsättningar för Missing People att bedriva sitt viktiga arbete med att söka efter försvunna personer i samhället.

01 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA OCTAVIA tilldelas sin tredje Red Dot Award för sin design

Fjärde generationen av helt nya ŠKODA OCTAVIA imponerar med sina uttrycksfulla former och dynamiska proportioner. Efter framgångarna 2006 och 2017, har ŠKODA OCTAVIA åter en gång tagit hem den prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot Award” för sin design och därmed knipit sin tredje förstaplats i klassen.

01 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Från tillverkning av bilar till respiratorer

SEAT ställer tillfälligt om produktionslinan för SEAT Leons framvagn för att istället tillverka automatiserade respiratorer till den spanska sjukvården.

01 apr 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens leveranser av laddbara bilar ökar

BIL Swedens registreringsstatistik för mars visar att andelen nya laddbara bilar i Sverige var 28,2 procent. Volkswagens andel var något högre: 28,6 procent.

31 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen AG frigör medicinskt utbildad personal med full lön

Volkswagen AG frigör anställda med medicinska kvalifikationer för upp till 15 arbetsdagar med full lön för volontärarbete i den offentliga hälsovården.

26 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknaden

Svenskarnas allt högre efterfrågan på laddbara bilar har medfört att Volkswagen i Sverige har fått en större tilldelning av elbilar och laddhybrider.

26 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia presenterar årets gästförare!

Supertalanger och etablerade stjärnor inom motorsporten utmanar det ordinarie startfältet i Skandinaviens ledande racingmästerskap.

25 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT redovisar positivt finansiellt resultat inför ett utmanande år

Carsten Isensee, SEAT President and Vice-president for Finance and IT, på företaget, betonade att ”Fjolårsresultaten ger oss en solid grund att stå på för att bygga företagets långsiktiga framtid.”

25 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Teknisk milstolpe i trafiksäkerhet: experter berömmer Volkswagens Car2X-funktion

Nya Golf kan hjälpa förare att förebygga olyckor tack vare sin innovativa Car2X-teknik, vilket gör att den trådlöst kan ansluta till andra bilar och trafikinfrastrukturen. Euro NCAP har nu gett ett särskilt erkännande för denna trafikvarningsfunktion genom Advanced Award för banbrytande säkerhetsfunktioner. Den tyska bilorganisationen ADAC benämner den som en ”teknisk milstolpe”.

20 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Ett viktigt meddelande till alla fans av folkabussen och elektrisk mobilitet: kombinationen av klassiska attribut och högteknologiskt elektriskt drivsystem kommer att finnas tillgängligt för försäljning. Volkswagens Transportbilars partner eClassics planerar att erbjuda T1-konverteringar och färdiga fordon i stil med nya e-BULLI.

19 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA AUTO inför ett tillfälligt produktionsuppehåll i fabrikerna i Tjeckien på grund av Coronakrisen

Anläggningarna Mladá Boleslav, Kvasiny och Vrchlabí stängdes under onsdagen den 18 mars 2020 i två veckor framåt på grund av den rådande situationen och spridningen av Coronaviruset.

19 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

AUDI AG uppnådde finansiellt mål 2019 och sätter kurs mot långsiktig konkurrenskraft

Audi navigerade stabilt genom ett utmanande räkenskapsår 2019. I en konkurrensutsatt marknad ökade biltillverkaren leveranserna med 1,8% till 1,845,573 bilar jämfört med föregående år. Försäljningsintäkterna på 55,7 miljarder euro speglar den höga efterfrågan på suvar och större modeller. Rörelseresultatet uppgick till 4,5 miljarder euro och försäljningsmarginalen till 8,1 procent. Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med ännu fler eldrivna modeller i år. Mot bakgrund av den ökade spridningen av coronaviruset och de ovissa effekterna på ekonomin, ser tillverkaren stora utmaningar under 2020 och fokuserar på de anställdas hälsa samt på likviditet och stabilitet i affären.

18 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen pausar produktionen på grund av coronakrisen

Märket Volkswagen stoppar på torsdagen gradvis produktionen vid sina europeiska fabriker. Även Volkswagen Group Components anläggningar påverkas. Åtgärden är ett svar på den snabbare infektionshastigheten av coronaviruset, det resulterande avbrottet i leveranskedjorna och den förestående snabba nedgången i efterfrågan på bilmarknaderna. Företaget genomför också ytterligare åtgärder för att skydda de anställda.

17 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Ett framgångsrikt slut på 2019 för VW-koncernen och dess varumärken

Volkswagen-koncernen hade en framgångsrik avslutning på räkenskapsåret 2019 med förbättrat ekonomiskt resultat för nästan alla varumärken.