Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
16 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

GTX – Volkswagens nya beteckning för elbilar med topprestanda och fyrhjulsdrift

Med nya ID.4 GTX presenterar Volkswagen sin första sportiga toppmoderna elbil med fyrhjulsdrift. Världspremiären går av stapeln den 28 april.

16 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nya ŠKODA ENYAQ iV belönas med fem stjärnor i Euro NCAP

Högsta betyg för nya ŠKODA ENYAQ iV: Den nya helelektriska SUV-modellen har fått den högsta klassificeringen med fem stjärnor i tester utförda av European New Car Assessment Program (Euro NCAP). ENYAQ iV rankas bland de säkraste bilarna som finns på marknaden idag med totalt 86% av de möjliga poängen. Dessutom uppnådde bilen det bästa resultatet någonsin i Euro NCAP-testet för passagerarskydd med hela 94% för vuxna passagerare och 89% för barn. ENYAQ iV belönas inte bara för sin säkerhet utan vann tidigare i veckan även en Red Dot Award för sin produktdesign.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nya SEAT Arona, nu med tuffare look och helt ny interiördesign

Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en av de viktigaste delarna i den spanska biltillverkarens modellutbud. Med uppdaterad design, full uppkoppling och högsta säkerhet är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nya SEAT Ibiza, redo att visa upp sin nya stil

SEAT Ibiza, en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Sverige och TAG Heuer inleder flerårigt varumärkessamarbete.

Långsiktig samverkan med en gemensam passion för precision och prestanda. Klocktillverkaren blir huvudpartner för Skandinaviens ledande racingmästerskap. Samarbetet innefattar även Porsche Sprint Challenge, Porsche Golf Cup och exklusiva lanseringsevent.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för eldrivna Audi Q4 e-tron and Q4 Sportback e-tron

Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med två nya helt eldrivna modeller. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron lanseras i det snabbväxande segmentet med kompakta suvar och bjuder på generösa innerutrymmen och avancerad digital teknik. Designspråket är vidareutvecklat med kraftfulla och samtidigt aerodynamiska linjer. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron erbjuds inledningsvis i tre versioner, där toppversionen Q4 50 e-tron quattro har en maxeffekt på 299 hk (220 kW). Bakhjulsdrivna Q4 40 e-tron har en lång räckvidd på upp till 51 mil enligt WLTP-cykeln och kan laddas med upp till 125 kW. Säljstarten för Q4 e-tron sker under april och lanseringen hos de svenska Audi-återförsäljarna i början av sommaren. Priserna startar på ca 475.000 kr för instegsmodellen Q4 35 e-tron.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche inleder samarbete med Race Of Champions.

Ett av världens mest omtalade och stjärnspäckade racingevent inviger en ny era på Pite Havsbad med tävlingsbilar och Official Car från Porsche. Premiärtävlingen på is sker redan kommande vinter.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor vinner Red Dot Award 2021

CUPRA Formentor imponerar med sin uttrycksfulla design i kombination med hög prestanda och mångsidighet i vardagen. Det unga varumärket tar hem den prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot Award 2021”, bara tre år gammal.

13 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Multivan - Receptet för en sann allkonstnär inom bilvärlden

Södertälje/Hannover, 13 April 2021 – Genom att addera personbilskomfort och en helt ny nivå av flexibilitet skapades ännu ett ikoniskt varumärke inom "Folkabuss-familjen" när den första Multivan visades upp 1985. Då baserad på T3-generationen av Transporter. Många år och flera generationer senare, är det snart dags för Volkswagen Transportbilar att presentera en helt ny Multivan. En livsstilsprodukt som är sann till sin historia och som samtidigt adderar allt som dagen bilköpare efterfrågar.

12 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Digital världspremiär för nya ŠKODA KODIAQ

Nedräkningen har startat: ŠKODA AUTO presenterar den uppgraderade versionen av sin framgångsrika stora SUV - KODIAQ den 13 april.

08 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Save the date: Världspremiär online för Audi Q4 e-tron

Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven och premiärvisar Audi Q4 e-tron. Modellen är märkets första helt eldrivna i kompaktklassen och erbjuder därmed ett attraktivt insteg i ett snabbväxande segment. Världspremiären sker den 14:e april under det digitala evenemanget Celebration of Progress.

07 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRAs första 100% elbil testas vid -30ºC

Inför världspremiären i maj genomför man de sista tuffa testerna på CUPRAs första 100% elbil CUPRA Born. Bara några kilometer från Polcirkeln, i -30ºC, säkerställer CUPRAs team att all teknik, prestanda, dynamik, bromsprecision och komfort fungerar optimalt.

07 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

På väg mot Dakar. Audi elektrifierar öknen

Audi har tagit viktiga steg på väg mot debuten i det berömda Dakarrallyt i januari 2022. Konceptet för den innovativa prototypen till världens tuffaste terrängrally är nästan färdigställt med de första testerna inplanerade till halvårsskiftet. Projektledningen för företagets fabrikssatsning inom motorsport har tagits över av Andreas Roos, som senast var ansvarig för det framgångsrika DTM-programmet inom Audi Sport.

06 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Uppdaterade SEAT Ibiza och SEAT Arona - strax dags för digital världspremiär

SEAT lanserar strax uppdaterade Ibiza och Arona, två av varumärkets viktigaste modeller. Båda modellerna har fått ny spännande design både in- och utvändigt, dessutom har uppkopplingen blivit ännu mer effektiv tack vare nya tekniska lösningarna. Den 15 april är det digital världspremiär.

06 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen har inlett leveranserna av nya elbilen ID.4

Volkswagens nya eldrivna SUV ID.4 har nu börjat levereras till kunder i Europa, däribland Sverige.

01 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA ger sig in i världens mest extrema tävling, nu drar Extreme E igång

Svenska Mattias Ekström ställer upp tillsammans med tyska Claudia Hürtgen i Extreme E. De kommer tillsammans att ratta CUPRAs el-SUV på 544 hästkrafter, över fem kontinenter i helt skilda, extrema miljöer. Tävlingen är unik som utöver att promota e-mobilitet också bär ett budskap om hållbarhet och jämställdhet. Första deltävlingen går av stapeln i helgen med ökentema i Saudiarabien.

31 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Fredrik Ekblom gästförare i säsongspremiären!

En av Sveriges mest framgångsrika och rutinerade racerförare gästspelar i Skandinaviens ledande racingmästerskap. Ekblom hoppas ge sig in i tätstriden när serien inleds på Ring Knutstorp i maj.

30 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Första glimten av uppdaterade ŠKODA KODIAQ

Nu har den framgångsrika modellen förfinats ytterligare. Denna stora SUV som också kan beställas med sju säten, markerade starten för ŠKODAs framgångsrika SUV-offensiv 2016. Med ännu fräschare look och olika tekniska förbättringar är det nu dags för världspremiär för uppdaterade KODIAQ den 13 april.

30 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Precision i varje detalj i Audi Q4 e-tron: Emotionell design formad i metall

Distinkta linjer, mjuka ytor och kraftfulla quattromarkörer – med Q4 e-tron tar Audi nästa steg i utvecklingen av elbilarnas formspråk. Linjerna från konceptbilen som visades 2019 kommer nu i serieproduktion i Audi Q4 e-tron. Ansvaret för att överföra designerns ide till produktion ligger hos Audis maskinkonstruktörer som överför den emotionella upplevelsen till metall. När pressverktyget utformas måste det leverera en precision på ned till en tusendels millimeter – maskinkonstruktionen spelar därför en avgörande roll i Audis höga kvalitetsstandard.

30 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen släpper designskisser på ny crossover

Volkswagen ger nu en första glimt av sin nya sportiga crossover-modell och avslöjar samtidigt namnet: Taigo.