Styrdon & nycklar

Volkswagen Group Sverige tillhandahåller en uppkopplingstjänst mot de databaser som behövs för att göra så kallade nyckel- och styrdonsanpassningar. Databaserna hanteras av ägaren Volkswagen AG och kräver GeKo-behörighet och Secure ID för åtkomst.

Krav för nyckel- och styrdonsanpassningar Online

  • Registrerat verkstadsnummer
  • Diagnosinstrument med ODIS mjukvara
  • Internetuppkoppling
  • Secure ID pinkodsdosa
  • Behörighet att använda GeKo för respektive varumärke

GeKo & Global User ID

För att försvåra stölder av bilar har man infört ett sätt för inkodning av nycklar, styrdon och andra komponenter som hör till bilens stöldskyddsystem. När nya komponenter ska kodas in, ansluts diagnosinstrumentet till bilen samt till Internet. Med hjälp av Secure ID pinkodsdosa går sedan koden  krypterad från fabrikens databas direkt in i fordonet. För detta arbete krävs en personlig behörighet och användarnamn (Global User ID) som ansöks via blankett här nedan.

Fyll i och skicka in ansökan om GeKo-behörighet:

VW Personbilar och VW Transportbilar
Audi
SEAT
SKODA

Global User ID är inte samma som VW Org ID, då Global User ID stärker identititesuppgiftrerna på en person, medan VW Org ID är för företaget. Global User ID erhålls automatiskt i samband med beställning av GeKo enligt ovan.

Ifyllda blanketter sändes till Volkswagen Group Sverige AB, Produktteknik, 151 88 Södertälje.

Secure ID

Secure ID är en pinkodsdosa som genererar temporära koder som krävs för att upprätta en säker förbindelse till fabrikernas databaser. Dosan hyrs av Volkswagen Group Sverige AB till en kostnad av 300 kr/månad. Ansökan görs via blanketter och kräver följande dokument:

Beställningsblankett Orga57a
Beställningsblankett Orga57b
+ kopia på passbild i separat dokument

Ifyllda blanketter sändes till Volkswagen Group Sverige AB, Avd: ITS, 151 88 Södertälje.