Nyheter & Media

Rss icon
22 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda släpper första bilden av silhuetten på kommande helelektriska modellen Elroq

I höst får Škoda tillökning i utbudet av helelektriska modeller när den strategiskt viktiga kompakt-SUV:en Elroq täcks av. Redan nu släpps den första bilden av den kommande modellen där element från Škodas nya formspråk Modern Solid skymtas. Den minimalistiska exteriören kombinerar robusthet, funktionalitet och autenticitet för ett kraftfullt intryck. Världspremiären av Škoda Elroq kommer att ske i början av hösten 2024 och blir startskottet i Škodas elbilsoffensiv, med sex helelektriska modeller kommande år.

22 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen erbjuder höjd släpvagnsvikt för svenska elbilar

De eldrivna modellerna ID.4, ID.5, ID.7 och ID.7 Tourer är typgodkända för att dra släp. Nu erbjuds möjligheten att i efterhand addera ytterligare 200 kg som maximal släpvagnsvikt för dessa modeller.

15 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen: Fjärde rapporten om ansvarsfulla råvaror publicerad

Sedan 2021 har koncernen sammanfattat risker och utmaningar samt framsteg inom hållbar råvaruanskaffning i en frivillig årsrapport och ses som en pionjär inom branschen i detta avseende.

13 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.7 får historiskt toppbetyg i biltest av ADAC

Flaggskeppsmodellen från Volkswagens helt eldrivna ID.-familj är nu även en toppmodell i ADAC:s prestigefyllda biltest. ID.7 har som första bil någonsin fått ett genomsnittsbetyg på 1,5 och därmed helhetsbetyget ”Mycket bra” i det oberoende test som utförts av Europas största bilägarorganisation.

10 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Ny motor, Matrix LED och uppgraderad interiör för SEAT Leon Sportstourer

SEAT Leon Sportstourer uppdateras tekniskt med en ny 1.5 TSI motor, Matrix LED strålkastare samt nydesignad och uppdaterad HMI, display- och manöverkoncept.

07 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Världspremiär för helt nya Volkswagen California – den mest innovativa California någonsin går att beställa till sommaren

Nya California är som standard utrustad med skjutdörrar på både vänster och höger sida och gör campingbilen mer flexibel än någonsin. Nya California blir också den första campingbilen från Volkswagen Transportbilar som erbjuds med laddhybriddrift, som även inkluderar fyrhjulsdrift. Till Sverige är två av fem versioner aktuella: Beach Camper och Ocean. De campingrelaterade funktioner kan nu styras via en display i bodelen, via infotainmentdisplayen på instrumentbrädan eller via California-appen på en smartphone.

03 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Sverige SEAT S.A. fortsätter sin tillväxtresa och redovisar sitt bästa finansiella resultat för första kvartalet någonsin

SEAT S.A. inleder det nya året starkt med ett rekordresultat under första kvartalet drivet av volymökningar och effektivitetsförbättringar. Företaget uppnådde ett rekordstort rörelseresultat på 226 miljoner euro under årets första kvartal (samma period 2023: 144 miljoner euro, +57,0 procent) och fortsatte att öka sin rörelsemarginal till 5,9 procent (+1,9 procentenheter jämfört med första kvartalet 2023). SEAT S.A.s intäkter uppgick till 3 803 miljarder euro, vilket också representerar företagets bästa resultat för första kvartalet och en ökning med 6,8 procent jämfört med föregående år (3 562 miljarder euro).

02 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Team CUPRA Sweden-PWR avslöjar tävlingsbilarnas design inför STCC 2024

Team CUPRA Sweden-PWR visar stolt upp den nya designen på de tre tävlingsbilarna som baseras på elbilen CUPRA Born inför den banbrytande STCC-säsongen 2024. Teamet tillsammans med CUPRA Sverige och Skellefteå Kraft visar kraften som ligger i starka samarbeten när det gäller att driva en positiv förändring för motorsporten, både på och utanför banan.

02 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

SEAT S.A. fortsätter sin tillväxtresa och redovisar sitt bästa finansiella resultat för första kvartalet någonsin

SEAT S.A. inleder det nya året starkt med ett rekordresultat under första kvartalet drivet av volymökningar och effektivitetsförbättringar. Företaget uppnådde ett rekordstort rörelseresultat på 226 miljoner euro under årets första kvartal (samma period 2023: 144 miljoner euro, +57,0 procent) och fortsatte att öka sin rörelsemarginal till 5,9 procent (+1,9 procentenheter jämfört med första kvartalet 2023). SEAT S.A.s intäkter uppgick till 3 803 miljarder euro, vilket också representerar företagets bästa resultat för första kvartalet och en ökning med 6,8 procent jämfört med föregående år (3 562 miljarder euro).

02 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Säsongspremiär i Porsche Carrera Cup Scandinavia – nu börjar jakten på SM-guldet 2024!

Skandinaviens ledande racingmästerskap rivstartar säsongen 2024 på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Förlängd SM-status, miljöanpassat bränsle och comeback till FDM Jyllandsringen i Danmark är bara några av nyheterna. Nytt för i år är också att mästerskapet når fler racingentusiaster än någonsin tidigare genom öppen livestreaming av samtliga deltävlingar. Även i år arrangeras det populära eventet Sportscar Together Day vid samtliga svenska tävlingshelger.

30 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen: Q1 2024 dämpat som förväntat – utsikterna bekräftade

Volkswagen-koncernens rapport för första kvartalet 2024 presenterades den 30 april.

29 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Storslagen världspremiär för nya CUPRA Formentor och nya CUPRA Leon

Det okonventionella utmanarmärket bjöd på en storslagen världspremiär när nya CUPRA Formentor och nya Leon visades upp i Madrid. Modellerna har uppdaterats och fått ny design för att fortsätta den framgångssaga som startade vid märkets lansering 2018.

29 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nästa milstolpe i F1-projektet: Nico Hülkenberg blir förare för Audis fabriksteam

Kursen fortsätter stakas ut för Audis Formel 1-projekt. Efter tillkännagivandet av det fullständiga övertagandet av Sauber Group inför inträdet i F1, har den första föraren nu bekräftats. Nico Hülkenberg har tecknat ett flerårigt avtal med Sauber och kommer starta för Audis fabriksteam 2026. Redan 2025 kommer Hülkenberg köra för Sauber och följer därefter med i transformationen till fabriksteamet.

24 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

24 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ny design, innovativ teknik och snabb utveckling: Så vill Volkswagen attrahera kunder i Kina

Med konceptbilen ID. CODE visar Volkswagen det nya designspråket och den nya teknikstandarden för framtida Volkswagen-modeller i Kina. ID. CODE firar sin världspremiär på bilsalongen Auto China 2024 i Peking, 25 april till 4 maj.

23 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Inför världspremiären släpper CUPRA designteasers av nya CUPRA Formentor och nya CUPRA Leon

Nya CUPRA Formentor och nya CUPRA Leon kommer att dela det nya designspråkets DNA, erbjuda den nya generationens laddhybridteknik ihop med förhöjd prestanda och körkänsla. Följ världspremiären på måndag 29 april, kl. 21:00 via YouTube.

23 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för uppdaterade laddhybriderna Audi Q7 TFSI e quattro och Q8 TFSI e quattro.

Audi öppnar upp för beställning av laddhybriderna Audi Q7 TFSI e* och Q8 TFSI e* denna vecka. Båda modellerna har uppdaterats med en exteriör facelift samtidigt som den eldrivna räckvidden har ökat till 83 km tack vare ny batteriteknik och effektivare körlägen. För första gången finns båda laddhybriderna även med fyrhjulsstyrning för ökad säkerhet och komfort. Med tillvalet elektromekaniska aktiva krängningshämningen (eAWS) garanteras ännu mer dynamiska köregenskaper.

22 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Cayenne GTS – vässad kördynamik och V8-motor

Porsche kompletterar Cayenne-serien med två särskilt dynamiska modeller – Cayenne GTS och Cayenne GTS Coupé. Modellerna förenar en kraftfull V8-dubbelturbomotor på 500 hk och ett prestandafokuserat chassi med praktisk vardagsfunktionalitet, distinkta designelement och utökad grundutrustning.

16 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen återlanserar Touran i Sverige

Den mångsidiga familjebilen Touran med upp till sju sittplatser erbjuds återigen på den svenska marknaden.

15 apr 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Dahlgren och Bengtsson bekräftade förare i team CUPRA Sweden-PWR inför STCC 2024

Spänningen ökar inför den stundande elektriska STCC-säsongen, och nu är det bekräftat att de erfarna och framgångsrika förarna Robert Dahlgren och Axel Bengtsson fortsätter som förare i det regerande mästerskapsteamet CUPRA Sweden-PWR.