Nyheter & Media

Rss icon
17 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Både Veiby och Kristoffersson på VM-pallen

Rally Sweden 2019 blev en stor triumf för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS. Ole Christian Veiby höll undan till en stabil seger i WRC 2 med sin Polo GTI R5 och Johan Kristoffersson spurtade under söndagsetappen upp till en plats på prispallen.

16 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Händelserik dag - men Ole Christian fortsatt i topp

Det blev en mycket händelserik dag i Rally Sweden, men i toppen på WRC 2-klassen tronar fortfarande Ole Christian Veiby, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS. Stallkompisen Johan Kristoffersson tappade nästan två minuter på ett besök i en snövall, men jagar vidare i kampen om att bli bäste svensk.

15 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Dubbelt i topp för Volkswagen

Det blev en fantastisk dag för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS när Rally Sweden rullade igång på allvar. När fredagens mörker föll toppade Ole Christian Veiby WRC2-klassen följd av stallkompisen Johan Kristoffersson.

15 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Ny konceptbil från CUPRA i samband med märkets första årsdag

CUPRA avancerar till nästa nivå

14 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Stark start av Kristoffersson

Johan Kristoffersson kunde summera en fin första dag på Rally Sweden, med snabbaste tid på morgonens shakedown och därefter endast 2,2 tappade sekunder jämfört med bästa R5-ekipage runt Färjestad-travets slaskiga bana.

14 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R

En ny toppversion av Volkswagens SUV-modell T-Roc presenteras på Genèvesalongen i början av mars. Nu släpps en designskiss inför världspremiären.

12 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Alpina landslaget kör fossilfritt med HVO100

I samband med alpina VM i Åre blev det klart att det alpina landslaget kommer att kunna köra sina bilar på det förnybara dieselbränsle HVO 100. Audi gav klartecken till testverksamheten i samband med att tränare och åkare skiftar till den nya generationen av Audi A6 Avant.

12 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Johans humör på topp inför Rally Sweden

Johan Kristoffersson är obesegrad hittills under rallysäsongen, men nu väntar den riktigt stora utmaningen - Rally Sweden under fyra dagar i Värmland med omnejd. Rallycrossmästaren från Arvika utmanar världseliten i WRC2.

12 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Första skisserna för ŠKODA KAMIQ

Designskisser över ŠKODA KAMIQ visar kraftfulla konturer och nya designaccenter. En nyhet för ŠKODA är uppdelade strålkastare med varselljus upptill. En karaktäristisk kylargrill och hög markfrigång gör KAMIQ till en typisk SUV. Bilen har även en fristående skärm som syns tydligt samt elegant sätesklädsel i mikrofibermaterial.

06 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT går mot strömmen

Stark försäljningsstart för SEAT i Sverige

06 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen Passat uppdateras med ny teknik – Passat GTE får ökad räckvidd på el

På Genèvesalongen i början av mars är det världspremiär för nästa version av Volkswagen Passat. Bland nyheterna finns nya drivlinor och uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem samt en ny nivå av onlinetjänster. Dessutom får laddhybriden Passat GTE ökad räckvidd på eldrift.

01 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Stabil resa mot SM-guld för Kristoffersson

Rallykarriären är bara en handfull tävlingar lång, men Johan Kristoffersson kan redan titulera sig svensk mästare. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-stjärnan bestämde från början till slut vid SM-sprinten i Sundsvall under fredagen och tog guldet 7,7 sekunder före Patrik Flodin.

01 feb 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Artisten Rein tolkar Leila Ks klassiker ”Electric” för Volkswagens elbilar

”Electric power” – så inleds Leila Ks tidlösa hit Electric. I samarbete med Volkswagens stora elbilsatsning släpper svenska elektro/punkartisten Rein idag en ny tolkning av låten, producerad av Joakim Åhlund.

31 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Med gener från racing – säljstart för gatversion av Golf GTI TCR

Den senaste versionen av en sann bilikon kan nu beställas: Volkswagen Golf GTI TCR. Denna 290 hk starka sportbil kan nå hastigheter upp till 260 km/h, och är utrustad med en 7-växlad DSG, bensinpartikelfilter samt exklusiv utrustning som standard. Det rekommenderade cirkapriset är 419 900 kronor.

31 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Beach Buggy är tillbaka − och nu är den eldriven

Volkswagen återupplivar en legend. På Genèvesalongen i början av mars är det världspremiär för en helt eldriven Beach Buggy.

30 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

SM-guld i sikte för Kristoffersson

Vinnaren av Bergslagsrallyt får inte lång vila innan det är dags för tävlingsläge igen. Fredagens tv-sända SM-sprint i rally blir ännu ett rejält test för Johan Kristoffersson.

29 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Unikt samarbete för elektrifiering av transporter

Ellevio, Scania, Vattenfall och Volkswagen har i ett unikt samarbete undersökt vad som krävs för att det ska vara möjligt att köra alla transporter i Stockholms innerstad på el. Nu bjuder de in till ett seminarium på Södertälje Science Week 30 januari som ska svara på frågan: Hur förändras livet i Stockholmsregionen när det sker?

29 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche öppnar skräddarsydda skadecenter i Göteborg och Helsingborg.

Stark tillväxt och nya bilmodeller ger ökat behov av verkstäder med specialkompetens. Skräddarsydda skadecenter slår upp portarna i Göteborg och Helsingborg.

27 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson tog hem sekundstrid i SM-premiären

Han gör det omöjliga möjligt! Johan Kristoffersson visade att han också behärskar rally genom att ta hem SM-premiären Bergslagsrallyt. Det blev en stenhård sekundkamp mot Patrik Flodin, men Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-stjärnan tog hem spelet med 10,1 sekunder till godo.

25 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi kör eldrivet under alpina VM i Åre

Audi är sedan många år en stark partner till den alpina skidsporten. Under alpina VM i Åre den 4-17 februari går Audi in och bidrar till organisationens målsättning om ett hållbart evenemang. Tävlande, organisatörer och gäster kommer att transporteras fossilfritt i Åre med den helt nya elbilen Audi e-tron. En flotta på över 50 bilar anländer direkt från World Economic Forum i Davos. Under VM kommer besökande gäster dessutom att kunna provköra elbilen på Åresjöns is.