Nyheter & Media

Rss icon
29 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen förbereder fabrikerna för framtiden

Märket Volkswagen förbereder sitt tyska produktionsnätverk för framtiden. Koncernledningen informerade vid ett möte idag Volkswagen-koncernens förvaltningsråd om planerna för fördelning av bilmodeller i tillverkningsanläggningarna fram till 2028.

21 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Q4 e-tron uppdaterad med längre räckvidd, högre effekt, mer utrustning

Audi fortsätter växa med fokus på elbilar. Till den stora ökningen av leveranserna under första halvåret 2023 (+51,2 procent) bidrog framför allt Audi Q4 e-tron och Audi Q4 Sportback e-tron. Modellår 2024 får nu en omfattande uppgradering med ett nyavstämt chassi, ökad effektivitet, karaktäristiskt sound och utökad standardutrustning. Förutom ett optimerat drivkoncept och högre laddeffekt utökas även funktionerna i förarassistanssystemen. Den adaptiva körassistenten (tillval) stödjer nu även filbyten. Uppdaterade Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron kommer att kunna beställas inom kort till oförändrat instegspris från 622 800 kr.

19 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för helt nya Volkswagen Tiguan

Volkswagen presenterar nu en helt nyutvecklad Tiguan och därmed den tredje generationen av denna storsäljare. Nya Tiguan når de svenska återförsäljarna under första kvartalet 2024. Säljstarten sker senare i höst.

06 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Q8 uppdaterad med renodlad design och ny ljusteknik

Audi uppdaterar flaggskeppet i Q-familjen med renodlad design och uppgraderad teknik. Den omarbetade exteriören med nya stötfångare understryker SUV-coupéns starka karaktär. För första gången erbjuds även laserljus som helljus till HD Matrix LED-strålkastarna vars dagsljus är digitala med valbar signatur. Digitala OLED-bakljus med fyra valbara signaturer breddar ljusutbudet. Nya fälgar, färger, dekorinlägg och säten med kontrasterande sömmar framhäver bilens topposition bland Q-modellerna. Ca-priset för nya Audi Q8 börjar på 904.800 kr.

03 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Q6 e-tron först med märkets nya designfilosofi för interiören

Designad inifrån och ut: Interiören i nya Audi Q6 e-tron är mer än någonsin skräddarsydd för användarnas behov med nytänkande i kupén. Den kontrastrika designen placerar element i för- eller bakgrunden och skapar en tredimensionell rumskänsla som är designmässigt och ergonomiskt anpassad till de åkande. Audi Q6 e-tron är den första modellserien som bygger på den helt nyutvecklade Premium Platform Electric (PPE) och den nya elektronikarkitekturen E3. Båda ligger till grund för ett nytänkande kring interiörens design och funktion. Teknik, estetik och hållbarhet i perfekt balans.

01 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi på bilsalongen IAA i München: Världspremiär för interiören i Q6 e-tron

Nedräkningen för Audis första elbil baserad på den nya PPE-plattformen (Premium Platform Electric) har påbörjats. Under Volkswagen-koncernens Media Night den 3:e september avtäcker Audi den revolutionerande förarmiljön och interiören i Q6 e-tron. Under mediadagen på IAA Mobility i München den 4:e september, kommer journalister att få ytterligare en möjlighet att lära känna interiören i den kommande Q6 e-tron serien.

01 sep 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi fortsätter leverera

Audi går mot strömmen och visar starka siffror på den svenska bilmarknaden. Under augusti levererades 1568 bilar, en ökning med hela 102,6 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade leveranser visar på framgång för märket med de fyra ringarna. Under januari–augusti levererades 11 497 bilar, en ökning med 40,3 procent jämfört med föregående år, detta i en totalmarknad som minskade med 0,4 procent.

29 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche presenterar den starkaste versionen av Cayenne någonsin

Porsche introducerar nu den motorstarkaste versionen av Cayenne någonsin – Turbo E-Hybrid. Den nya toppmodellen med 739 hk utmärker sig genom överlägsna körprestanda parat med effektivitet och vardagsduglighet. Nya Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé GT Package är ännu mer fokuserad på kördynamik och har en ännu sportigare framtoning.

25 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi Q8 – med sportig elegans

Audi Q8 uppgraderas och bygger vidare på sin framträdande position i Q-familjen. Med stark karaktär, strålkastare och bakljus i ny design, nya funktioner och ännu fler möjligheter till individualisering garanteras en tydlig profil till den sportigt, eleganta SUV-coupén. Mer information om nya Q8 avslöjas kl.12 den 5:e september.

25 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya Volkswagen ID.7 prissatt och beställningsbar

Volkswagen startar nu förförsäljningen av sin nya helt eldrivna modell ID.7. Från och med den 25 augusti kan modellen beställas på den svenska marknaden – till en början i versionen Pro med en räckvidd på upp till 618 kilometer (WLTP). Det rekommenderade cirkapriset är från 664 900 kronor.

17 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda förnyar stora delar av sin modellportfölj – Uppdatering av Kamiq samt helt nya Kodiaq och Superb

Škoda satsar stort på sitt modellprogram där flera av modellerna får nya utseenden och funktioner. Den omtyckta Kamiq genomgår en omfattande uppdatering nästa år, vilket innefattar en rad spännande uppgraderingar inom både design och prestanda. Samtidigt gör helt nya versioner av Superb och Kodiaq en förtäckt debut, båda med ökat utrymme och förhöjd komfort.

02 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche 911 S/T - specialmodell som uppmärksammar 60-årsjubileet för Porsche 911

Porsche firar 60-årsjubileet för 911 med en specialmodell utvecklad för maximal körglädje: I en begränsad upplaga om 1 963 exemplar erbjuder Porsche 911 S/T en renodlad och puristisk körupplevelse. För första gången överförs kraften i den högvarviga 525 hk starka motorn från 911 GT3 RS till vägen via manuell växellåda och lättviktskoppling.

01 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA DarkRebel redo för nästa steg: från den digitala till den fysiska världen

I Hyper Configurator har fler än 270 000 människor världen över tagit möjligheten att påverka den slutliga designen av CUPRA DarkRebel, nu är den virtuella versionen redo att anta fysisk form.

01 aug 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Juli stark månad för Volkswagen – blev etta både totalt och på el

Med 2 114 inregistrerade bilar blev Volkswagen etta på den svenska bilmarknaden under juli månad. Märket blev även största elbilsmärke, tack vare stort antal leveranser av sina ID.-modeller.

31 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT S.A. presenterar rekordresultat för första halvåret 2023

Drivet av CUPRAs framgångar och SEATs ökade leveranser, tack vare förbättrad tillgång på halvledare, kunde SEAT S.A. presentera rekordhöga resultat.

31 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

SEAT S.A. presenterar rekordresultat för första halvåret 2023

Drivet av CUPRAs framgångar och SEATs ökade leveranser, tack vare förbättrad tillgång på halvledare, kunde SEAT S.A. presentera rekordhöga resultat.

28 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen redovisar solida resultat för första halvåret och stärker sin strategiska position i Kina

Volkswagen-koncernen redovisade solida resultat för första halvåret 2023, med stigande försäljningsintäkter och ett starkt underliggande rörelseresultat. Detta är i linje med koncernens strategi ”value over volume”, som tillkännagavs på den senaste kapitalmarknadsdagen.

26 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Första provkörningen med Q6 e-tron prototype

Nedräkningen har börjat. Utvecklingen av den första modellen som baseras på nya Premium Platform Electric (PPE) befinner sig i slutfasen. De första provkörningarna har genomförts av ett urval mediarepresentanter som fått chansen att sitta bakom ratten på Audi Q6 e-tron prototype för att förmedla sina intryck till AUDI AG’s utvecklingsteam. Som extra highlight visades även en helt ny ljusteknik som får världspremiär i Audi Q6 e-tron.

26 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Kommunicerande ljus. Audi Q6 e-tron med 2:a generationens digitala OLED-teknik

Audis senaste innovation förändrar ljusdesign och Car2X-kommunikation i bilvärlden. Med den andra generationen av de digitala OLED-bakljusen i Audi Q6 e-tron lyfts både ljusdesign, funktionalitet och trafiksäkerhet till en ny nivå. Audi utvecklar stegvis tekniken med intelligenta displayer som kan kommunicera med andra trafikanter genom att visa information via bakljusen, så kallat kommunikativt ljus. En annan världsnyhet, som har premiär med Q6 e-tron, är aktiva digitala ljussignaturer. De ger ett helt nytt levande intryck och visar vägen för Audis framtida ljusteknik. För första gången kan kunderna välja till de digitala dagsljusen i Matrix LED-strålkastarna och den nya generationen av digitala OLED-bakljus. De digitala ljussignaturerna kan dessutom bokas via Functions on demand.

17 jul 2023 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT S.A. bygger en anläggning för montering av battericeller i Martorell

300 miljoner euro investeras i att bygga anläggningen som också kommer att användas för att montera de battericeller som PowerCo kommer att tillverka vid gigafabriken i Sagunto, Valencia.