Nyheter & Media

Rss icon
25 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson laddad för revansch

Johan Kristoffersson upplevde en ovan situation långt bak i fältet när WTCR-säsongen rullade igång för några veckor sedan. Kommande helg hoppas värmlänningen på mer framskjutna placeringar när deltävling två avgörs på Hungaroring utanför Budapest.

25 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Eldriven motorsport: Världspremiär för nya Volkswagen ID. R

Volkswagen har nu presenterat sin vidareutvecklade version av ID. R – den helt eldrivna tävlingsbilen. Med detta sportiga flaggskepp för morgondagens eldrivna ID.-familj har Volkswagen i sommar ambitionen att sätta nytt varvrekord för elbilar på den 20,832 km långa Nordslingan på Nürburgring.

24 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen ansluter sig till nätverk för ansvarsfulla inköp

Genom att ansluta sig till samarbetet kan Volkswagen-koncernen få större kontroll av ursprunget för den kobolt som används i litiumjonbatterier för elfordon, och andra typer av mineraler som används vid fordonstillverkning.

15 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Mobilitet för megastäder: Audi AI:ME

Audi visar upp ett visionärt eldrivet mobilitetskoncept för framtidens megastäder under Auto Shanghai 2019. Konceptbilen som kallas Audi AI:ME är kompakt till det yttre med en rymlig futuristisk interiör och möjlighet att köra autonomt på nivå 4. Det gör att passagerarna kan disponera tiden som de vill i bilen. Audi AI:ME är därför utrustad med en palett av högteknologiska funktioner för kommunikation, underhållning och skön avkoppling. Med Audi on demand fortsätter Audi dessutom att satsa på koncept för mobilitetstjänster.

14 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ

Volkswagen eldrivna ID.-familj växer med en rymlig och mångsidig SUV i femmetersklassen – ”ID. ROOMZZ”. Världspremiären för denna nya konceptbil sker på den internationella bilsalongen i Shanghai, Kina, 16-26 april. Marknadslanseringen planeras till år 2021, med start i Kina.

12 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Prins Carl Philip kör Kanonloppet

Den 17-18 augusti deltar Prins Carl Philip i Kanonloppet på Gelleråsen Arena med Porsche Sveriges gästbil.

12 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen och Euro-Lans levererar 300 Amarok till polisens hundpatruller

Volkswagen kommer totalt att leverera 300 Amarok till Euro-Lans i Backaryd där samtliga byggs om till polishundbilar. Nu har de första sju polisbilarna levererats och dessa sprids över hela landet.

11 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT gör framsteg med CNG-utbud

11 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi-premiärer på bilsalongen i Shanghai

Audi inleder med två världspremiärer och en rad nationella nyheter när bilsalongen Auto Shanghai 2019 slår upp portarna den 16 april. Först ut är den visionära och eldrivna konceptbilen Audi AI:ME som visas tillsammans med ytterligare två elbilar: Audi e-tron* och Q2L e-tron. Den senare har utvecklats specifikt för den kinesiska marknaden och byggs i fabriken i Foshan. Audi Q2L e-tron levereras till de första kunderna redan i sommar.

08 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen säkrar tillgången på litium

Volkswagen-koncernen och den kinesiska tillverkaren Ganfeng tecknar samförståndsavtal (memorandum of understanding) för långsiktiga litiumleveranser.

08 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ny studie visar: barns säkerhet i bil är inte tillräcklig − BeSafe, Volkswagen och If vill öka kunskapen

Små barn färdas i stor utsträckning osäkert i bil. Det visar en omfattande observationsstudie som NTF har genomfört på uppdrag av BeSafe, Volkswagen och If. Totalt observerades 3 678 barn i 3 263 bilar vid 325 förskolor runt om i landet.

07 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Tuff WTCR-premiär för Kristoffersson

Johan Kristoffersson fick kämpa hårt när WTCR-säsongen rullade igång i Marocko under helgen. Ett brutet lopp, samt två sjuttondeplatser blev facit under första tävlingsrundan.

05 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ny milstolpe för Volkswagen: Passat passerar 30 miljoner tillverkade exemplar

Den 3 april passerade Passat 30-miljonersstrecket för antalet tillverkade bilar. I och med detta satte denna storsäljare ett nytt imponerande rekord i sitt segment: ingen annan bil i mellanklassen har sålts i så många exemplar som Passat.

04 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ny titeljakt börjar för Kristoffersson

Rallycross- och STCC-mästaren Johan Kristoffersson inleder kommande helg sin jakt på en annan titel, i World Touring Car Cup, WTCR. Premiären går i Marocko, där Kristoffersson tävlar för Volkswagen Motorsport och Sébastien Loeb Racing.

02 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Prins Carl Philip besökte Volkswagen i Wolfsburg

Sverige är partnerland till Hannovermässan, 1-5 april 2019. Under sitt officiella besök i Tyskland välkomnades Prins Carl Philip av Volkswagen-koncernens företrädare i Wolfsburg som berättade mer om företagets e-mobilitetsstrategi. Den svenska prinsen var en av de första som provkörde koncernens nya generation elbilar, inklusive modeller från Volkswagens ID.-familj.

01 apr 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA SCALA vinner eftertraktade Red Dot Award

Redan före lansering har ŠKODA SCALA erhållit sitt första hedersbetyg. En jury bestående av 40 internationella experter har belönat den nya kompaktmodellen med prestigefyllda Red Dot Award 2019 i kategorin produktdesign. Detta är den 13:e gången det tjeckiska bilmärket har fått denna eftertraktade utmärkelse. SCALA är den första produktionsmodellen inom ŠKODAs nya designspråk som kommer att definiera utseendet för framtida modeller.

31 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Plötsligt slut för palljagande Veiby

Ole Christian Veiby hade en pallplats på gång i Rally Korsika när en sten satte stopp för framfarten. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren tvingades bryta tidigt på den näst sista sträckan.

29 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen Golf fyller 45 år

Den 29 mars 2019 firar Volkswagen 45-årsdagen av den mest framgångsrika europeiska bilen genom tiderna: Golf.