Nyheter & Media

Rss icon
01 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen avslutade 2020 starkare än förväntat och påskyndar omställningen

Effekterna av Covid-19 hanterades framgångsrikt: effektiv krishantering, snabb återhämtning på den kinesiska marknaden och särskilt robust utveckling för premium och finansiella tjänster var nyckeln till ett starkt resultat.

01 mar 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster

Hannover/Södertälje, 26 februari 2021 – Volkswagen Transportbilar (VWCV) avancerar utvecklandet och implementationen av självkörande teknik för Volkswagen Group, där den elektriska ID. BUZZ är tänkt att bli den första självkörande bilen från gruppen. ”Med beslut från styrgruppen för utvecklingsprogrammet av självkörande funktioner inom Volkswagen AG, stakar vi ut riktningen för framtidens mobilitet. Självkörande elektriska fordon kommer att bli en viktig del i urban mobilitet och trafiksäkerhet. Våra fordon är det logiska valet att först utrusta med dessa system”, förklarar Carsten Intra, CEO för Volkswagen Transportbilar, efter styrgruppsmötet på Volkswagen Group den 26 februari.

26 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT S.A. erbjuder sina resurser för att vaccinera befolkningen mot COVID-19

Biltillverkaren står åter till tjänst för samhället för att lindra pandemins påverkan, vid den första vågen av pandemin ställde företaget om sin produktion till att tillverka nödrespiratorer istället.

22 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA firar treårsjubileum och går in i en ny era med CUPRA Born

Med sex plug-in hybridversioner och den första 100% elektriska modellen någonsin, CUPRA Born, visar CUPRA att elektrifiering och prestanda är en perfekt kombination.

17 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor e-HYBRID ett fulladdat nytillskott i elektrifieringsoffensiven

CUPRA fortsätter på temat elektrifierad körglädje och släpper nu inte mindre än två plug-in Hybrider samtidigt. CUPRA Formentor VZ e-Hybrid på 245 hk och CUPRA Formentor e-Hybrid på 204 hk.

16 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA ENYAQ SPORTLINE

Med lanseringen av ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV, lägger den tjeckiska biltillverkaren en väletablerad modellvariant till sitt utbud av helelektriskt drivna SUV:ar. Med bland annat svarta dekordetaljer på karossen, stora lättmetallfälgar och sänkt sportchassi ger ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV en kaxig look som framhäver bilens karaktär.

15 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen samarbetar med Microsoft för att påskynda utvecklingen av automatiserad körning

Volkswagen-koncernen stärker sina möjligheter i utvecklingen av automatiserade körfunktioner (AD). Koncernens mjukvaruföretag Car.Software Organization ska samarbeta med Microsoft för att bygga en molnbaserad Automated Driving Platform (ADP) på Microsoft Azure och använda dess beräknings- och datafunktioner för att leverera automatiserade körupplevelser ännu snabbare.

11 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

100.000 laddhybridbatterier från ŠKODA AUTO

I veckan lämnade det 100.000:e högspänningsbatteriet produktionsbandet hos ŠKODA AUTO. För att skapa de nödvändiga förutsättningarna för detta, investerade den tjeckiska biltillverkaren ca 255 miljoner kronor 2019. Företaget producerar här inte bara batterier för sina egna laddhybridmodeller utan också för AUDI, SEAT och Volkswagen. Anläggningen innehåller även en toppmodern avdelning för att testa batterierna och säkerställa högsta möjliga säkerhets- och kvalitetsstandarder.

09 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Audi e-tron GT: eldriven, sportig och progressiv

Med e-tron GT visar Audi upp hur fascinerande elmobilitet kan vara. Denna fyrdörrarscoupé, som vid marknadslanseringen också kommer i en RS-version, är en nytolkning av det klassiska Grand Turismo-konceptet: designen är uttrycksfull, och tekniken banbrytande. De två elmotorerna svarar för quattro fyrhjulsdrift och enastående körprestanda. Batteriet som har en energikapacitet på 85 kWh (netto), ger en räckvidd på upp till 487 km och är tack vare sin 800 V-teknik extremt snabbt att återladda. Chassi, belysning, reglage, uppkoppling eller e-tron sport sound – Audi e-tron GT quattro och RS e-tron GT visar på bred teknisk kompetens och demonstrerar samtidigt den passion, in i minsta detalj, som är så utmärkande för Audi. Premiären markerar starten för en ny era – med morgondagens GranTurismo.

09 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Audi e-tron GT idag

Hållbarhet, emotionell design och prestanda: nya Audi e-tron GT kombinerar de tre kvaliteterna i en nytolkning av ‘Vorsprung durch Technik’. Världspremiären för den eldrivna spjutspetsen i de fyra ringarnas modellprogram sker genom två digitala event idag den 9:e februari.

08 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA ingår samarbete med PDL Group

CUPRA tar ytterligare ett stort steg för att stärka sin närvaro inom Svensk padel genom att ingå partnerskap med PDL Group, ett av Sveriges ledande varumärken inom sporten.

04 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor VZ5, extrem prestanda för entusiaster

Den 22 februari firar CUPRA tre år som självständigt varumärke, då passar man också på att presentera ett riktigt krutpaket till nyhet.

01 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Förvandla gammalt till nytt: Volkswagen Group Components påbörjar återvinning av batterier

Volkswagen Group Components har startat koncernens första anläggning för återvinning av elbatterier i Salzgitter. Volkswagen-koncernen tar därmed ännu ett steg mot hållbart helhetsansvar för elbilarnas batterier.

01 feb 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen släpper fler versioner av nya elbilen ID.4

Volkswagen utökar nu erbjudandet av sin nya helt eldrivna SUV ID.4 med sex nya versioner, bland annat instegsversionen ID.4 City som kostar från 446 900 kronor innan avdrag för klimatbonus.

27 jan 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Svenskarnas julgranar räcker till över 3 000 varv runt jorden med elbil

Volkswagen kopplade en släpvagn på sin nya elbil ID.4 och hjälpte hushåll i Storstockholm att återvinna sina julgranar. Granarna omvandlades till el motsvarande knappt 150 mils körning med en ID.4. Om alla Sveriges 3,2 miljoner julgranar skulle återvinnas räcker det till att köra knappt 3 400 varv runt jorden.

25 jan 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi uppfyllde de europeiska koldioxidmålen för fordonsflottan

Audi lyckades överträffa koldioxidmålen för märkets fordonsflotta i Europa under 2020 enligt preliminära siffror. Med ett beräknat genomsnitt på 101.5 g/km, låg företaget med god marginal under de lagstadgade 105,6 g/km. Resultatet är en sänkning med ca 20 procent jämfört med förra årets genomsnitt. Märket bidrog därmed positivt till Volkswagen-koncernens totala resultat.

22 jan 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.3 utsedd till "Årets elbil 2020"

Tidningen Elbilen i Sverige och konsumentorganisationen Elbil Sverige har utsett Volkswagens nya elbil ID.3 till "Årets elbil 2020". I motiveringen skriver juryn att "folkelbilen är här".

21 jan 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens fordonsflotta uppfyllde de europeiska koldioxidmålen för 2020

Volkswagens flotta av nya personbilar i EU uppnådde ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 92 g/km under 2020. Därmed uppfylldes det lagstadgade koldioxidmålet för märket på 97 g/km med god marginal. Utsläppen från nya bilar minskade med 22 procent jämfört med 2019.