Nyheter & Media

Rss icon
05 jul 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi letar efter nästa stjärna tillsammans med Way out West.

Inför sommaren 2024 har Audi inlett ett nytt samarbete med Way Out West och lanserar i samband med det tävlingen “The Audition” där oetablerade artister får chans till ett försprång in i musikbranschen.

04 jul 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Rolig körkänsla möter komfort: svenska rallyproffset Oliver Solberg testar nya Škoda Octavia RS

Motorsport har varit en del av Škodas DNA i över 120 år. Det arvet reflekteras i RS-versionerna av Škodas modellportfölj. Nya Octavia RS är inget undantag, något som bekräftas av Oliver Solberg. Den unga rallychauffören från Sverige tog den sportigaste Octavian någonsin på en åktur, något som han delar med sig av i denna video.

02 jul 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Säljstart för CUPRA Tavascan

I slutet av maj presenterade CUPRA det svenska priset för den efterlängtade elbilen CUPRA Tavascan. Nu öppnar märket upp för beställning. CUPRA Tavascan, som förenar slående design, elektrifiering och kraftfull prestanda, förväntas bli nästa tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Leveranser av de första bilarna beräknas ske efter sommaren.

01 jul 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nu gör Škodas nästa helelektriska modell Elroq sin förtäckta debut

Elroq är ett attraktiv och efterlängtat helelektriskt tillskott till Škodas modellportfölj. Världspremiären är satt till hösten 2024 men gör alltså redan nu sin förtäckta debut. Elroq blir Škoda Autos helelektriska expansion i det populära A-SUV-segmentet, som är det största i Europa sett till volym. Med en distinkt design blir Elroq den första Škoda-modellen att fullt ut anamma märkets nya designspråk Modern Solid. Tjeckiska biltillverkaren tummar inte heller på utrymmena i nya Elroq, i bagageutrymmet ryms 470 till 1 580 liter. Flera smarta lösningar för förvaring och kompakta exteriöra mått gör Elroq till en ideal bil för stadskörning. Motoreffekt varierar mellan 125 kW upp till 220 kW och räckvidden uppgår till maximalt 560 km enligt WLTP-cykel samt kan laddas från 10–80% på cirka 28 minuter. Elroq markerar starten på Škodas elbilsoffensiv med flera kommande modeller inom närmsta åren.

28 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Team CUPRA Sweden - PWR redo att dominera på Ljungbyhed

Efter en fin premär av STCC i Göteborg stundar nästa race på Ljungbyheds motorbana den 29 juni. Det är tredje gången STCC genomförs på Ljungbyheds motorbana och denna gång med ett fartfyllt sprintrace-koncept. Förväntningarna inför andra racinghelgen är mycket höga och team CUPRA Sweden-PWR siktar givetvis på seger.

28 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

UTVECKLINGEN AV AUDI POWER UNIT FÖR FORMEL 1: ”BETYDANDE MILSTOLPAR OCH MÅL UPPNÅDDA”

I mer än två år har arbetet pågått för att utveckla en s.k. Power Unit inför Audis Formel 1-inträde. Ansvariga för utvecklingen av F1-hybriddrivlinan (Power Unit) är Audi Formula Racing GmbH (AFR) i Neuburg a. d. Donau som nu framgångsrikt slutfört uppstartsfasen. Tillsammans med enheten i Hinwil kommer teamet från Neuburg att bilda det framtida fabriksteamet som Audi kommer att tävla med 2026. Audis F1 Power Unit ”Made in Germany” gör stora framsteg bakom stängda dörrar. Adam Baker, VD för AFR, och Stefan Dreyer, CTO för AFR, ger en inblick i nuläget.

26 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för nya Volkswagen Golf R och Golf Sportscombi R med 333 hk

Golf R och Golf Sportscombi R står på startlinjen: Volkswagen presenterar nu de två nya toppversionerna av Golf. De har optimerad kördynamik, exklusiv grundutrustning och en effekt på 333 hk (245 kW).

24 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Sverigepremiär i Almedalen för eldrivna Audi Q6 e-tron

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning. Det framgår av de många programpunkterna som kommer att diskuteras under Almedalsveckan som startar imorgon tisdag denna vecka. Audi har en tydlig strategi för elektrifiering av hela modellprogrammet och för minskad klimatpåverkan vid tillverkningen. I Almedalen är det Sverigepremiär för nya eldrivna Audi Q6 e-tron som är starten på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

24 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nu startar försäljningen av 7-sitsiga Volkswagen ID. Buzz

Med 25 centimeters längre axelavstånd mäter nya versionen av ID. Buzz 496 cm på längden och rymmer också ett större batteri på netto 86 kWh. Som standard i Sverige är bilen sjusitsig och med fällt baksäte och urplockade stolar på tredje raden blir lastvolymen hela 2 469 liter. Nya långa ID. Buzz går att beställa redan idag med ett pris från 659 900 kr.

18 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi e-tron GT: Ett elektrifierande mästerverk

Sedan premiären 2021 har Audi e-tron GT quattro varit den eldrivna och sportiga toppmodellen i Audis produktportfölj. Med tre nya versionerna förbättras nu både räckvidd, prestanda, laddning och köregenskaper avsevärt i den linjesköna Gran Turismon. Med RS e-tron GT Performance lanserar Audi också sin första helt eldrivna RS Performance-modell. De nya modellerna i Audi e-tron GT-familjen kan beställas redan denna vecka.

17 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi och Ski Team Sweden Alpine förlänger mångårigt partnerskap

Audi förlänger samarbetet med Ski Team Sweden Alpine och fortsätter som officiell bilpartner till 2026. Märket befäster därmed sitt mångåriga samarbete och positionen som stark partner inom svensk och internationell skidsport.

13 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för förväntad Sverigefavorit: eldrivna Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen har nu startat försäljningen av fyra nya ID.7-versioner med det stora 86 kWh-batteriet: fyrhjulsdrivna ID.7 GTX och ID.7 GTX Tourer samt bakhjulsdrivna ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S.

13 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Upplev nya CUPRA Tavascan i Almedalen

05 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

04 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya versioner av eldrivna ID.7 – GTX med fyrhjulsdrift och Pro S med upp till 70 mils räckvidd

Volkswagen utökar utbudet av ID.7-versioner. Idag är det världspremiär för ID.7 GTX med en systemeffekt på 340 hk (250 kW) och elektrisk fyrhjulsdrift. Inom kort startar försäljningen av fyra nya versioner med det stora 86 kWh-batteriet : ID.7 GTX, ID.7 GTX Tourer, ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S.

04 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Finans

En stark privatleasingmarknad

Leasing fortsatt den mest populära finansieringsformen för nya bilar. 46 procent av hushållen som skaffar en ny bil väljer att finansiera den genom privatleasing. 27 procent väljer istället billån via ett finansbolag. Bara drygt var fjärde privat bilköpare finansierar bilen på egen hand, exempelvis med sparade pengar eller att låna på annan säkerhet än bilen. Även när företag väljer bil är leasing fortsatt helt dominerande. Men till skillnad från hushållen fortsätter företagen att välja laddbara bilar. Denna rapport - "Bilfinanshjulet" - är framtagen av Volkswagen Financial Services Sverige och kommer att återkomma månatligen.

31 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya Golf GTI Clubsport på Nürburgring – världspremiär vid 24-timmarsloppet

Bara några dagar efter säljstarten av nya Golf GTI med 265 hk, presenteras nu den ännu kraftfullare Clubsport-versionen med 300 hk. Det sker i samband med 24-timmarsloppet på Nürburgring. En exklusiv tävlingsbil, Golf GTI Clubsport 24 h, deltar i loppet för att fira 50-årsjubileet av Golf.

30 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens ”folkelbil” till Almedalsveckan

E-mobilitet för alla – det är temat för Volkswagens aktiviteter i Almedalen i år. Och för att visa hur man själv vill bidra till att göra eldriften tillgänglig på bred front visar Volkswagen upp den unika konceptbilen ID. 2all som kommer att presenteras i slutet av 2025.

30 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen öppnar orderboken för laddhybriderna Golf GTE och Golf eHybrid samt sportiga Golf GTI

Volkswagen fortsätter sitt 50-årsfirande av bilikonen Golf. Nu öppnas möjligheten att beställa fler versioner av nya Golf. De nya laddhybriderna Golf GTE och Golf eHybrid har en räckvidd på upp till 131 km respektive 143 km. Även nya, kraftfullare Golf GTI med 265 hk går nu att beställa.

29 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Från Europa för Europa: Volkswagen-koncernen lanserar projekt för helt eldriven instegsmobilitet

Brand Group Core kommer att lansera prisvärda elbilar från Europa för Europa. Världspremiären är planerad till 2027.