03 sep 2010 | Pressmeddelande

Inför STCC: Sahlén jagar och jagas

Han har 28 poäng upp till tredjeplatsen och 7 poäng ner till femteplatsen. Dick Sahlén både jagar och jagas i STCC–tabellen. – Nu är det nya tag och dags att ta nästa steg och jag satsar på tredjeplatsen, säger SEAT–föraren inför årets sjunde tävlingshelg i STCC.

Sahlén tog sin och Mattias Ekström Junior Teams första STCC–seger för snart tre veckor sedan. Men den segern är historia och nu finns tankarna på helgens tävling på Jyllandsringen i Danmark.
– I Karlskoga visade jag att vi kan vinna och nu är det bara köra vidare. Jag har tagit poäng i alla race hittills och det vill jag fortsätta med, säger fjärdeplacerade Sahlén.
28 poäng upp till tredjeplatsen låter kanske mycket men med tanke på att en seger ger 25 poäng är det långt ifrån ointagligt med tre tävlingshelger kvar.
– Samtidigt är jag jagad av flera förare och jag får inte göra några misstag, konstaterar Sahlén.
På Jyllandsringen kör STCC tillsammans med danska mästerskapet DTC och det är samtidigt tredje deltävlingen i skandinaviska cupen. Premiären i våras gick på samma bana och det var Sahléns första tävling i SEAT.
– Jylland är en riktig utmaning. En teknisk bana och det gillar jag, säger Sahlén som väntar hårt motstånd från inte minst hemmaförarna.
– Jag tror danskarna blir farliga, säger han.

Teamkamraten Roger Eriksson tror också på tufft motstånd från hemmaförarna.
– Oftast är man snabbare på banor man kört mycket på och jag tror att danskarna är största hotet. Jag kommer nog att ha fler danskar än svenskar framför mig i resultatlistan, säger Eriksson.
Medan Dick Sahlén slåss i toppen har säsongen varit mycket tyngre för Eriksson. Men det gör samtidigt att han kan köra avslappnat i de avslutande tävlingarna.
– Jag har allt att vinna och en pallplats hade varit fint, säger han.

Teamchefen Tobias Johansson ser helst en repris på det fina resultat i Karlskoga.
– Kan vi upprepa det är jag riktigt nöjd, säger han med vetskapen om att det är en tuff målsättning.
– Men en pokal ska vi ha med hem, avslutar Tobias Johansson.

Fotnot 1: Jyllandstävlingen körs på söndag. I Sverige körs tävlingarna på lördagar.

Fotnot 2: Tre olika mästerskap körs i samma heat. STCC, DTC och skandinaviska cupen. Förare anmälda i STCC tar poäng i STCC och skandinaviska cupen. Om bäste STCC–förare kommer trea i ett heat vinner föraren STCC–delen men kommer trea i skandinaviska cupen. Samma ordning gäller självklart för DTC.