12 sep 2010 | Pressmeddelande

Rallycross-EM: Jernberg i het medaljduell

Drömmen om EM-guld sprack i Polen. Då ser Michael Jernberg fram emot fighten om silvret i rallycrossens värstingklass, Division 1. Finalen avgörs i Tjeckien 18-19 setember. Där kan Jernberg, som kör en Skoda Fabia, räkna med massivt publikstöd i duellen mot Liam Doran och Kenneth Hansen.

 

Inte helt oväntat säkrade Sverre Isachsen sin andra raka EM-titel i årets nionde och nästa sista deltävling. Faktum är ett en blygsam femteplats i polska Slomczyn räckte för norrmannen. Med sina 133 poäng har han ett ointagligt försprång i poängtabellen.

Betydligt tätare är det bakom Isachsen. Liam Doran, som vann i Polen, är tvåa på 121 poäng och han följs i sin tur av Kenneth Hansen på 119 och Michael Jernberg med 114. Eftersom varje förare ska räkna bort sitt sämsta resultat från den andra halvan i mästerskapet är det tätare än så poängmässigt mellan den ovan nämnda trion: 110, 109 och 108. Därför kommer kampen om de resterande två medaljerna i mästerskapet att bli mycket spännande och intressant.

- Först i mål i Tjeckien tar silver och självklart går jag för det, säger Jernberg, som är glad över att finalen avgörs i Skodas hemland där han kan räkna med stort publikstöd.

Nöjd med fjärdeplatsen i Polen var han däremot inte. 

- Jag får inte till bilen just nu. Vi saknar balans i den och det bekymrar, medger Michael, som emellertid lovar att göra allt för att komma till rätta med problemen inför tävlingen i Tjeckien.

 

Rallycross-EM, Polen, 11-12 september.

Division 1.

1) Liam Doran, Storbritannien, Citroën C4

2) Frode Holte, Norge, Volvo C30

3) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4

4) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia

5) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus

6) Andreas Eriksson, Sverige, Ford Fiesta

 

Mästerskapet inför sista deltävlingen i Tjeckien 18-19 september.

1) Sverre Isachsen, 133 poäng (klar mästare)

2) Lian Doran, 121

3) Kenneth Hansen, 119

4) Michael Jernberg, 114

........................................................................................................................................................