09 sep 2010 | Pressmeddelande

Rallycross-EM: Jernberg siktar på bra avslutning

Michael Jernberg öppnade EM-säsongen i rallycross med två segrar. Nu hoppas Skodaföraren kunna avsluta mästerskapet som han inledde det.  - Det vore kul att få slå till med två riktigt bra tävlingar och erövra silvret, säger han inför helgens deltävling i Polen.

Jernberg vill avsluta EM med dubbla förstaplatser i sin Skoda Fabia. Gör han det finns det en liten möjlighet att han kan snuva norrmannen Sverre Isachsen på titeln.

- Men för det krävs inte bara att jag vinner utan också att Sverre blir fyra som bäst i de två deltävlingar som återstår, konstaterar Jernberg och tillägger:

- Jag tar en tävling i taget och siktar in mig på silvret i första hand. Vi får titta på förutsättningarna inför finalen efter helgens tävling i polska Slomczyn.

Bakom Sverre Isachsen är det enormt tätt i EM-tabellen. Kenneth Hansen är tvåa på 104 poäng och tre poäng efter honom återfinns såväl Jernberg som engelsmannen Liam Doran. Den i trion som vill erövra silvret – och kanske utmana Isachsen om guldet i den sista deltävlingen – har inte råd med några misstag i helgen.

På sin väg till Polen har Jernberg hunnit med två testdagar i Frankfurt. Bland annat jobbade teamet, under ledning av en tekniker från Öhlins, med väghållningen på bilen. Att få till den är extra viktigt på den polska banan.

- Den är väldigt kurvig och hal. Så där gäller det verkligen att hitta fäste, konstaterar Jernberg.

 

EM Division 1 efter 8 av 10 deltävlingar:

1) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus, 121 poäng

2) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4, 104

3) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia, 101

4) Liam Doran, Storbritannien, Citroën C4, 101

5) Stig-Olov Walfridson, Sverige, Renault Clio, 81

 ............................................................................................................................