27 sep 2010 | Pressmeddelande

STCC: Lyckat samarbete bakom framgångarna för Team biogas.se

Den 16 december 2008 presenterade Volkswagen och E.ON sin gemensamma satsning på STCC. I dag är Team biogas.se ett av de framgångsrikaste teamen i hela mästerskapet och har bidragit till att skapa ytterligare spänning inför finalen på Mantorp Park 1-2 oktober. Teamet har chans att vinna både team- och förarmästerskap.

Med satsningen på Swedish Touring Car Championship har såväl energiföretaget E.ON som Volkswagen nått sina syften. Biogas som drivmedel har visat stor potential och därmed bättrat på imagen för gasdrivna bilar. 

Satsningen är också positiv ur en annan aspekt – den bidrar till att ge svensk motorsport och STCC som mästerskap ett anseende som nytänkande och miljöanpassat.  

 

- Förra året fick vi mycket publicitet för att satsningen var ny. I år har vi nått ut medialt tack vare stora, sportliga framgångar, säger Per-Ove Jönsson i E.ON:s koncernledning.

Jönsson har följt många av årets STCC-race på plats. Det samma gäller för Sten Forsberg, VD för Volkswagen Sverige. Båda är mycket imponerade av vad Team biogas.se presterat.  – Vi har ett bra team och skickliga förare. Dessutom har vi gjort vår hemläxa, säger Forsberg och syftar bland annat på den positiva utvecklingen av fjolårsbilarna samt, givetvis, det lyckade bygget av teamets nya VW Scirocco.

 

Team biogas.se har blivit ett av mästerskapets framgångsrikaste. Inför finalen på Mantorp Park toppar man teammästerskapet och bland förarna är Fredrik Ekblom trea och Patrik Olsson sexa. 

- Nu när vi är så nära har vi inga andra ambitioner än att vinna, säger Jönsson och får medhåll av Forsberg. 

Framgångarna för Sveriges klimatsmartaste racingteam har fått stor uppmärksamhet. Volkswagen, E.ON och den tredje partnern i satsningen, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), har verkligen nått ut med sitt budskap.

- Många pratar om och följer vår satsning. Folk tycker den är intressant och det är givetvis mycket positivt, säger Jönsson.

- Framgångar föder positiva förväntningar, menar Forsberg och hyllar samarbetet mellan Volkswagen, E.ON och LRF. 

- Dessutom, tillägger han, är biogas och gas framtidens drivmedel och intresset för det är mycket stort i Sverige. 

 

STCC.

Förarmästerskapet inför finalen.

1) Robert Dahlgren, Volvo C30, 229 poäng

2) Richard Göransson, BMW 320si, 224

3) Fredrik Ekblom, VW Scirocco, 211

6) Patrik Olsson, VW Scirocco, 144

 

Teammästerskapet.

1) Team biogas.se, 355 poäng

2) Polestar Racing, 342

3) Flash Engineering, 228

..............................................................................................................