13 feb 2020 | Pressmeddelande

Marc ter Stegen nyutnämnd CUPRA-ambassadör

Tysk målvaktsstjärna ansluter till CUPRA-truppen

  • CUPRA tecknar avtal med FC Barcelona-målvakten ter Stegen som ny global ambassadör
  • Den spanska biltillverkaren utökar sitt team med den tyske målvaktsstjärnan för att ytterligare stärka sitt varumärke
  • Ter Stegen kommer att köra ett av de endast 1.999 exemplaren av läckra CUPRA Ateca Limited Edition
  • Den officiella ambassadörsutnämningen sker i samband med världspremiären för nya CUPRA Leon vid invigningen av CUPRA Garage den 20 februari

Martorell, Spanien, 13 februari 2020 - Nu har CUPRA knutit ytterligare en storstjärna till sitt team: Marc ter Stegen. Allmänt betraktad som en av världens bästa fotbollsmålvakter, blir ter Stegen global ambassadör för CUPRA för att ytterligare öka intresset för bilmärket.

I augusti i fjol blev CUPRA FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner. Efter att ha sålt 24.700 bilar under 2019, en ökning med 71,8% jämfört med året innan, stärker nu CUPRA denna allians genom att bli partner med en av klubbens mest prominenta spelare.

”Vi är extremt lyckliga över att få hälsa ter Stegen välkommen i CUPRA-gänget. Vi känner alla till Marcs enastående förmågor på plan, men vi också mycket imponerade av hans exceptionella personlighet som direkt övertygade oss om att kunna starta fantastiska projekt tillsammans. Dessutom är 2020 ett år då CUPRA kommer att demonstrera sina egna förmågor genom en stark produktoffensiv, och en spelare i världsklass som Marc ter Stegen som inspirerat en hel värld från Barcelona-målet, kommer att ge oss mer exponering på viktiga marknader som den tyska och spanska”,
sa Wayne Griffiths, CEO på CUPRA.

Ett gott exempel inte bara på plan 
Marc ter Stegen (född 1992 i Mönchengladbach) har haft en helt enastående fotbollskarriär så här långt. Han har varit med och vunnit inte mindre än 14 titlar de senaste fem åren, bl.a. UEFA Champions League (2015) och fyra La Liga-segrar. 24 gånger har han också vaktat målburen för det tyska landslaget.

Själva kärnan i märket CUPRA består av modern sportighet och ter Stegen betraktas allmänt som en modern målvakt med smidig stil, snabba reflexer och ett utmärkt fotarbete. Hans starka personlighet gör honom till en nyckelspelare i FC Barcelona och till en karismatisk person i staden, vars kultur han alltid visat stor uppskattning för.

”Jag är stolt att få bli global ambassadör för CUPRA. Jag identifierar mig med CUPRAS värden; passion, beslutsamhet och topprestanda liksom med dess koppling till Barcelona. Jag delar märkets sinne för detaljer, dess exklusivitet och sportiga prestanda. Jag ser fram emot detta unika, lyckade partnerskap där jag kommer att vara engagerad i olika CUPRA-projekt och köra deras specialmodeller”, sa Marc.

Den nya globala ambassadören för CUPRA får sitt första uppdrag vid världspremiären för den nya CUPRA-familjen i samband med invigningen av CUPRA Garage (företagets nya högkvarter) den 20 februari, ett evenemang som också markerar märkets tvåårsdag.

CUPRA sätter samman ett elit-team bestående av mästare som alla delar märkets värden; passion, beslutsamhet och topprestanda. I fjol presenterade CUPRA den flerfaldige mästaren inom flera motorsportdiscipliner, Mattias Ekström, som e-Racing ambassadör. Andra starka personligheter som CUPRA signat är racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky och den spanske kanotisten och OS-medaljören Saúl Craviotto. CUPRA är också engagerade i den populära sporten padel där man har avtal med fyra av de bästa spelarna i världen.

CUPRA Garage 
Den 20 februari inviger CUPRA sitt nya högkvarter ”CUPRA Garage”. Vid firandet av denna milstolpe för företaget passar man samtidigt på att premiärvisa de nya CUPRA versionerna CUPRA Leon (både som halvkombi och Sportstourer), liksom tävlingsbilarna CUPRA Leon Competición och CUPRA e-Racer. Vid evenemanget kommer man också kunna beskåda CUPRA Formentor Concept, den första modell som utvecklats specifikt för märket, och CUPRA Tavascan Concept, företagets första helt eldrivna konceptbil.

CUPRA Garage, som ligger i direkt anslutning till SEAT:s huvudkontor, är en mångfunktionell byggnad vars design påminner mycket om en racingdepå. Byggnaden, som har en öppen planlösning och en yta på 2.400 m2, är i två plan och inrymmer företagets avdelningar för försäljning, marknadsföring, inköp och ekonomi. Den 10.500 m2 stora tomten ligger vackert inbäddad i naturen. För olika utomhusevenemang finns en stor utegård och en magnifik terrass som designats för att kunna fungera som bakgrund vid lanseringen av nya modeller.

Bakom ratten på CUPRA Ateca Limited Edition 
Det långsiktiga avtalet innebär bl.a. att ter Stegen blir ägare till ett av de 1.999 exemplaren av CUPRA Ateca Limited Edition, en bil som imponerar både med sin design och sitt ljud och som Barcas målvakt får njuta på väg till och från träningar och matcher.

CUPRA Ateca Limited Edition premiärvisades vid fjolårets internationella bilsalong i Genève. Med den här bilen har CUPRA gjort den ultimata högprestanda SUV:en ännu mer sofistikerad. Den begränsade upplagan kännetecknas bl.a. av de nydesignade, kopparfärgade 20”-lättmetallfälgarna och av olika delar i kolfiber som inte bara är tuffa designdetaljer utan också förbättrar bilens aerodynamik.

Ur en cylindervolym på 2,0 liter trollar den fyrcylindriga, direktinsprutade, bensindrivna TSI-turbomotorn i CUPRA Ateca Limited Edition fram hela 300 hk och ett vridmoment på mäktiga 400 Nm. Motorn är kopplad till en 7-stegad DSG-växellåda, fyrhjulsdrivningen 4Drive och ett avgassystem från Akrapovic. Lägg till detta en progressiv servostyrning och resultatet är en bil som ingen annan.