25 jun 2020 | Pressmeddelande

Nedräkningen har börjat inför nya CUPRA Formentor

Snart öppna förförsäljningen av CUPRAs unika modell som lanseras under hösten 2020. Wayne Griffiths, VD för CUPRA, har tillsammans med CUPRA-föraren och World Touring Car Championship-vinnaren Jordi Gené provkört CUPRA Formentor.

  • Förhandsbeställningar av CUPRA Formetor öppnas nu i juli
  • Formentor kommer att tillverkas vid linje 2 på fabriken i Martorell, Barcelona
  • Den första modell som utvecklats exklusivt för CUPRA dyker upp på de svenska vägarna i höst

Martorell, Spanien, 25 juni 2020, Nu pågår slutspurten inför marknadslanseringen av nya CUPRA Formentor. I veckan som gick provkörde CUPRAs VD Wayne Griffiths Formentor vid företagets anläggning i Martorell tillsammans med CUPRA-föraren och World Touring Car Championship-vinnaren Jordi Gené. Testkörningen, som utfördes enligt alla gällande corona-föreskrifter, markerar att nedräkningen till att den nya modellen börjar tillverkas nu har börjat. I höst är den här.

Efter världspremiären för CUPRA Formentor i mars och presentationen av den nya CUPRA Leon-familjen vid invigningen av CUPRA Garage i februari, har allt rullat på enligt företagets plan. Den första modell som utvecklats exklusivt för CUPRA kommer att tillverkas vid linje 2 på fabriken i Martorell. För de bilälskare som vill vara de första att lägga vantarna på märkets flaggskeppsmodell, öppnas orderböckerna för förbeställningar nu i juli.

Wayne Griffiths betonade att ”Formentor är den första modell som tagits fram exklusivt för CUPRA och representerar en milsten för vårt mål att attrahera bilälskare världen över. Efter invigningen av CUPRA Garage och presentationen av CUPRA Leon, signalerar Formentor nu början på en ny spännande era i vilken denna modell kommer att bli en grundpelare för märket.”

Innovation och förfining

Formentor, den första helt genuina CUPRA-modellen, marknadslanseras nu i höst. Det kommer att finnas en bred palett av motorer att välja mellan: däribland en bensinmotor på 310 hk, och från 2021 en plug-in Hybrid med en totaleffekt på 245 hk och en räckvidd på ca 50 km vid ren eldrift.

Denna högeffektiva crossover kombinerar märkets speciella DNA med banbrytande teknik, en rent bländande design, en interiör som är genomtänkt in i minsta detalj samt avancerad högprestandateknik. Formentor, som fått sitt namn av udden Cap de Formentor på Mallorca, bjuder på det senaste inom uppkoppling och säkerhetsteknik, t.ex. ett nytt infotainmentsystem med 12"-display och de mest avancerade assistanssystemen.

CUPRA Formentor är en optimal mix av förfining, innovation och bjuder på en lika dynamisk som intuitiv körupplevelse. Nya CUPRA Formentor riktar sig till det heta CUV-segmentet, en marknad som förväntas fortsätta växa under kommande år.

Framgångsrikt initiativ

Vid den första matchen på Camp Nou-stadion lanserade CUPRA sitt initiativ ”Let’s win this match together”, i samarbete med FC Barcelona. Från sina hem runt om i världen, skickade fotbollsfans in bilder på sig själva där de hejade fram sitt lag. Det gjorde att de kunde finnas med virtuellt på stadion och ge de återvändande Barcelona-stjärnorna sin kärlek.

Sedan lanseringen av detta initiativ den 15 maj, har CUPRA tagit emot fler än 25.000 sådana foton från fans runt om i hela världen. Via CUPRA:s officiella webbplats har alla FC Barcelona-supporters fortfarande möjlighet att skicka in sina bilder.