27 aug 2020 | Pressmeddelande

CUPRA Leon Competición fortsätter jakten på SM-guld

Regerande mästaren och CUPRA-föraren Robert Dahlgren tävlar på hemmaplan i helgen. Alla i teamet är laddade och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är redo för pallplats i sin CUPRA Leon Competición.

  • Robert Dahlgren tävlar på hemmaplan i Skellefteå
  • Följ helgens race live med STCC+

Södertälje, 27-08-2020, Nya CUPRA Leon Competición gjorde Skandinavisk tävlingspremiär med PWR Racing på Karlskoga Motorstadion för snart två veckor sedan. Teamet tog då en seger med den nya bilen. Nu fortsätter jakten på SM-guldet på Skellefteå Drive Center Arena, regerande mästaren och CUPRA-föraren Robert Dahlgrens hemmabana.

”Det är en speciell känsla att tävla på hemmaplan. Förra året var det premiär på nybyggda Skellefteå Drive Center Arena och vi fick med oss en seger i bagaget. Det var en härlig känsla att knyta ihop säcken i första försöket på hemmaplan! Nu kommer vi med en helt ny bil och har en ny utmaning framför oss. Alla i teamet är preppade till max för att upprepa fjolårets bedrift.” säger Robert Dahlgren.

Teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky slutade tvåa, precis bakom Dahlgren i ett av racen i Skellefteå förra året och fulländade teamets triumf. Nu kommer hon till Skellefteå med en tuff premiärhelg i bagaget och stor beslutsamhet att sätta ordentlig fart på årets säsong.

”Jag hade en svår inledning på säsongen under förra tävlingshelgen i Karlskoga. Kvalet var bra och nya CUPRAn är riktigt snabb. Men vi fick inte med oss de resultat vi vill ha i racen. Vi har jobbat hårt för att komma tillrätta inför tävlingen i Skellefteå och alla hos PWR Racing gör ett fantastiskt jobb. Nu är jag laddad att komma ut på banan igen och slåss om pallplatser i min CUPRA Leon Competición.” säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hela deltävlingen går av stapeln under lördagen den 29/8, det blir ett fullpackat schema för alla deltagande förare och team. Ett riktigt test av arbetskapacitet och laganda.

Förra året lockade deltävlingen en bra bit över 16.000 åskådare, men genomförs i år utan publik till följd av COVID-19. Fans kan istället följa de tre racen via STCC+ på https://plus.stcc.se

Helgens tidsschema lördag 29/8

09:30 – Fri träning 1

10:40 – Fri träning 2

13:00 – Kval 1

13:25 – Kval 2

14:45 – Race 1

16:45 – Race 2

18:15 – Race 3