17 dec 2020 | Pressmeddelande

Transporter får guldmedalj och rankas högst i nytt säkerhetstest

När Euro NCAP nyligen genomförde ett test av säkerhetssystemen hos 19 lätta transportbilar fick Volkswagen Transporter högsta betyget av alla och sätter därmed standarden för övriga att följa.

Hannover / Södertälje, 17 december 2020 – Euro NCAP, ett konsortium som ägs av Trafikverket och motsvarande myndigheter i andra europeiska länder, bilklubbar, försäkringsbolagsföreningar och testinstitut, har nyligen genomfört tester på 19 olika lätta transportbilar. Testet har fokuserat på vilken tillgänglighet av säkerhetssystem som erbjuds och själva funktionen av dessa system. Volkswagen Transportbilars Transporter 6.1 fick högst betyg och en guldstjärna från Euro NCAP.

Den ökade e-handeln och renoveringsboomen har ökat antalet lätta transportbilar som rör sig i tätbefolkade områden. En bra anledning för NCAP att undersöka och testa tillgängligheten och funktionen på assistans- och säkerhetssystemen på transportbilarna i B och C/D segmenten där totalvikten understiger 3,5 ton.

Efter omfattande testande har NCAP kommit till slutsatsen att ”Transporter erbjuder kunderna möjlighet att köpa till en mängd olika väl fungerande säkerhetssystem och förtjänar en guldstjärna i Euro NCAP’s test. Transporter sätter ribban för klassen inför 2021."

I Sverige ingår flera säkerhetssystem i standardutrustningen på Transporter. Bland standardutrustningen finns som exempel Front Assist autobroms som även kan reagera på fotgängare och cyklister, farthållare med hastighetsbegränsare, sidovindsassistent och krockkudde även på passagerarsidan. Sedan finns förstås en rad effektiva säkerhetssystem som tillval, till exempel Lane Assist filhållningsassistent, adaptiv farthållare och Side Assist dödavinkelvarning.

Vi på Volkswagen Transportbilar är också i lanseringsfasen av en helt ny Caddy, en kategori transportbilar som inte testats denna gång av NCAP. Nya Caddy kommer att få ännu några fler säkerhetsfunktioner än vad som erbjuds idag till Transporter. På så sätt säkerställer vi att vi att vi kan fortsätta leverera klassledande säkerhet till våra kunder.