30 mar 2021 | Pressmeddelande

Volkswagen släpper designskisser på ny crossover

Volkswagen ger nu en första glimt av sin nya sportiga crossover-modell och avslöjar samtidigt namnet: Taigo.

Med Taigo* utökar Volkswagen sortimentet av crossovers i småbilssegmentet. Denna CUV (Crossover Utility Vehicle) kombinerar en förhöjd sittplats med en sportig coupé-siluett.

Den nya modellen har en emotionell design och levereras med en toppmodern digital förarmiljö med uppkopplade tjänster, LED-strålkastare som standard och ett stort antal assistanssystem. Bilen lanseras på marknaden med effektiva bensinmotorer (TSI).

Taigo är baserad på den framgångsrika modellen Nivus från Brasilien. För den europeiska marknaden kommer bilen att tillverkas i Pamplona, Spanien. Taigo har världspremiär i sommar och lanseras i slutet av 2021. Den är aktuell även för Sverige med lansering preliminärt i början av 2022. Mer information kommer i samband med världspremiären.

*) Taigo är en nästan produktionsklar konceptbil. Den är ännu inte tillgänglig för försäljning i Europa.