10 dec 2021 | Pressmeddelande

ŠKODA ENYAQ iV - ”Årets smartaste bilköp 2021” och finalist i ”Car of the year 2022”

ŠKODA ENYAQ iV fortsätter att kamma hem fina utmärkelser. Nu har ENYAQ iV belönats med utmärkelsen ”Årets smartaste bilköp 2021” av Riksförbundet M. Dessutom är ENYAQ iV en av sju finalister i ”Car of the year 2022”.

Riksförbundet M Sverige har utsett ŠKODA ENYAQ iV till den mest kompletta elbilen för familjen i dag. De motiverar att ŠKODA ENYAQ iV är en helt utsläppsfri elbil med lång räckvidd, generösa utrymmen, smarta och lättanvända funktioner samt högsta säkerhet. Interiören kombinerar toppmodern teknik med en logisk och användarvänlig förarmiljö. Standardutrustningen är hög och ENYAQ iV har både generöst med säkerhetsfunktioner och smarta lösningar för att förenkla vardagen.

– ŠKODA ENYAQ iV är en rymlig, säker och bekväm elbil som gör övergången till elektrifierat både rolig och enkel för familjen. Den är en trygg investering för en utsläppsfri framtida mobilitet, skriver Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.

 

Under året har ŠKODA ENYAQ iV belönats med tre prestigefulla utmärkelser:

  • Årets miljöbästa bil, av organisationen Gröna Bilister.
  • Årets familjebil, av tidningen Motorföraren.
  • Årets smartaste bilköp, av Riksförbundet M Sverige.

Utöver ovan nämnda fina utmärkelser har ENYAQ iV blivit framröstad till en av sju finalister i ”Car of the year 2022” som avgörs i februari nästa år. Vinnaren utses av en jury bestående av 61 erfarna motorjournalister från hela Europa.

 

Läs mer om alla ŠKODA ENYAQ iV testvinster här.