02 nov 2022 | Pressmeddelande

ABT CUPRA XE bekräftar Klara Andersson till finalen i Extreme E

ABT CUPRA XE siktar på att avsluta andra säsongen av Extreme E på topp när teamförarna Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson ännu en gång ställer upp tillsammans för den sista omgången i serien, Energy X Prix.

  • ABT CUPRA XE siktar på att avsluta andra säsongen i Extreme E på topp när Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson åter tävlar ihop i Energy X Prix i Uruguay
  • Klara Andersson ersätter Jutta Kleinschmidt i Energy X Prix i Uruguay som vid förra deltävlingen i Chile ådrog sig en skada

Finalen för Extreme E äger rum i Punta del Este i Uruguay under helgen den 26-27 november. Den helt eldrivna tävlingsbilen CUPRA Tavascan XE kommer då att genomföra den sista omgången för säsongen 2022.

Al-Attiyah och Andersson som tävlade ihop för första gången vid det tidigare Antofagasta Minerals Copper X Prix i Chile, gjorde då tillsammans en sensationell insats och landade på pallplats med ABT CUPRA XE-teamets bästa resultat under säsongen.

Det var en storslagen prestation, inte minst eftersom Andersson hade blivit inkallad med extremt kort varsel och snabbt fick ta plats i teamet och köra CUPRA Tavascan XE på den utmanande tävlingsbanan i Copper X Prix, som kan beskrivas som en ostabil berg-och-dalbana med löst underlag.

Efter att ha kvalificerat sig till finalen presterade Al-Attiyah och Andersson, som snabbt etablerat ett bra samarbete, briljant och tog hem tredje platsen och därmed den första pallplatsen för ABT CUPRA XE i Extreme E:s andra säsong.

Med den framgången i ryggen kommer nu Al-Attiyah och Andersson att återförenas i Uruguay för finalen av Extreme E andra säsongen, med målsättningen att fortsätta sitt goda samarbete och leverera ännu ett utmärkt resultat för teamet.

"Jag är glad att ABT och CUPRA tror på mig och att vi kommer att tävla i finalen tillsammans. Det är en stor utmaning och jag ser verkligen fram emot det. Vi är bättre förberedda än förra gången i Chile och har nu möjlighet att förbereda oss i förväg, klargöra ev. öppna frågor och förbereda oss på ett mer strukturerat sätt. På plats hinner jag lära känna banan och har mer tid att förbereda mig innan kvalet – en vanlig tävlingshelg med andra ord. Vi kämpar tillsammans för att få till en bra avslutning på säsongen. I Chile såg vi att vi har alla förutsättningar för detta. Vi kommer att bygga vidare på det." säger, Klara Andersson, förare för ABT CUPRA XE.

Se intervjun med Klara Andersson nedan där hon bland annat berättar om första tävlingen med ABT CUPRA XE i Chile, hur hon förbereder sig inför en tävling samt vilken bilmodell hon njuter av att köra på fritiden.