16 mar 2023 | Pressmeddelande

Audi Q6 e-tron prototype på tester i norr

Med produktionsnära Audi Q6 e-tron startar Audi den största modelloffensiven i företagets historia. Fram till 2025 kommer märket med de fyra ringarna att lansera över 20 nya modeller – varav fler än 10 är helt eldrivna. I samband lanseringen av Q6 e-tron startar även produktionen av elbilar vid huvudkontoret i Ingolstadt. Med eget batterimontage understryker Audi sin satsning på eldriven mobilitet.

Den produktionsnära prototypen Q6 e-tron sätts nu på prov i kylan i norr. Den kommande modellserien är den första som byggs på den nya teknikplattformen Premium Platform Electric (PPE). Med 800 volts-elsystem, kraftfulla och effektiva elmotorer, innovativt batteri- och laddningshanteringssystem och nyutvecklad elektronikarkitektur markerar den produktionsnära Q6 e-tron prototype nästa stora steg i elektrifieringen och digitaliseringen av Audis modellutbud.

Kommande Q6 e-tron, med både SUV- och Sportback-varianter, representerar hållbar produktion, kompetensen hos personalen i Ingolstadt och företagets elbilsframtid. Audi utvecklas i allt snabbare takt till en ledande leverantör av uppkopplad, helt elektrisk premiummobilitet. Och gör det från en stark finansiell position: Räkenskapsåret 2022 avslutades med ett rekordresultat.

”Vår strategi Vorsprung 2030 ger de rätta svaren, även i tider med många kriser”, säger Markus Duesmann, CEO på AUDI AG. ”Vi är helt fokuserade på hållbarhet och att systematiskt vidareutveckla digitaliseringen och elektrifieringen av våra produkter."