29 jan 2024 | Pressmeddelande

Europapremiär för Q8 e-tron Dakar edition på eCarExpo

Audi firar segern i Dakarrallyt och premiärvisar Audi Q8 e-tron Dakar edition på elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena den 2-4 februari. Modellen är inspirerad av världens tuffaste ökenrally och bjuder på offroad-egenskaper med terrängdäck, förhöjd markfrigång och quattro fyrhjulsdrift.

Nyligen skrev Audi historia genom att vinna Dakarrallyt. Välmeriterade Carlos Sainz och Lucas Cruz tog hem segern i eldrivna RS Q e-tron efter 790 mil i det utmanande ökenrallyt.

Nu firar Audi segern genom att visa upp en specialmodell, inspirerad av satsningen i Dakarrallyt. Helgen den 2–4 februari är det europeisk mässpremiär för Audi Q8 e-tron Dakar edition under elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena.

Audi Q8 e-tron Dakar edition har optimerats för körning i utmanande förhållanden med bland annat terrängdäck, förhöjd markfrigång och specialutrustning. Adaptiv luftfjädring och quattro fyrhjulsdrift är standard och batteriet på 106 kWh netto motsvarar Q8 55 e-tron.

Under mässan visar Audi även upp fler nyheter i elbilsprogrammet. Uppdaterade Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron har fått nyavstämt chassi, förkonditionering av batteriet, ökad snabbladdningeffekt och nyutvecklade motorer med högre effekt. Standardutrustningen har dessutom utökats med bland annat navigationssystem. I montern visas även sportigt avstämda SQ8 Sportback e-tron och RS e-tron GT från Audi Sport.  Provkörning erbjuds dessutom med Q4 e-tron, Q8 e-tron och RS e-tron GT.

En presentation av nyheterna äger rum i montern fredagen den 2 februari klockan 08:40.

Mer information om Q8 e-tron Dakar edition