30 jan 2024 | Pressmeddelande

Sverigepremiär för CUPRAs första SUV-coupé på Europas största elbilsmässa

Under eCarExpo i Friends Arena den 2-4 februari är det dags för CUPRA Tavascan att göra sin stora Sverigepremiär. Tavascan representerar den perfekta föreningen av elektrifiering och prestanda och förväntas bli den svenska marknadens nästa tjänstebilsfavorit.

Efter en exklusiv smygpremiär på World Padel Tour i Malmö Arena förra året intar nu CUPRA Tavascan scenen på eCarExpo i Stockholm för att visa upp sig för en bredare publik. Tavascan, CUPRAs första SUV-coupé och andra helt eldrivna modellen efter CUPRA Born, introducerar märkets nya, uttrycksfulla och progressiva designspråk som kommer att prägla framtida elbilar från varumärket.

Elektrifiering och prestanda står i fokus för CUPRA, och dessa egenskaper återspeglas tydligt i Tavascan. Byggd på Volkswagen-koncernens MEB-plattform för elbilar erbjuder modellen två effektalternativ. Först ut är VZ-versionen med 340 hk (250 kW), vars kraft överförs till asfalten genom ett fyrhjulsdriftsystem med elmotorer både fram och bak för en ultimat körupplevelse. Snart kommer även en bakhjulsdriven version med 286 hk (210 kW) och en elmotor placerad på bakaxeln att lanseras.

CUPRA Tavascan ger föraren möjlighet att anpassa chassikonfigurationen med hjälp av DCC Sport-systemet, tillsammans med progressiv styrning och prestandadäck på 21-tums lättmetallfälgar skapas en unik koppling mellan föraren, bilen och vägen för en exceptionell körupplevelse.

Säkerhet och komfort är framstående delar hos Tavascan som kan fås med de senaste avancerade förarassistanssystemen, inklusive AR Head-Up-Display. Detta gör att föraren inte behöver flytta blicken från körfältet för att ta del av värdefull information från dessa system.

Designmässigt presenterar Tavascan ett nytt unikt triangelljuskoncept både i strålkastare och bakljus, samt en frontdesign med tydlig hajnos och kontrastfärger som ytterligare understryker bilens kraft. Även interiört hittar man unika designelement som den speciella mittkonsolen som kallas för ”the spine”, smäckra luftutsläpp i copper-design, specifikt mönster i dörrsidorna och skålade sportstolarna som delvis är tillverkade av återvunna matieral.

Med ett generöst bagageutrymme på 540 liter och möjlighet att välja till dragkrok och takräcke är Tavascan även mycket funktionell.

Per Brinkenberg, CUPRAs märkeschef, förklarar varför Tavascan förväntas bli marknadens nästa tjänstebilsfavorit: "CUPRA Tavascan kommer att locka tjänstebilsförare med sin unika och attraktiva design, höga säkerhet, generösa utrymmen, långa räckvidd samt möjligheten att välja till både fyrhjulsdrift och dragkrok, dessutom arbetar vi på att göra en så attraktiv prissättning med rimlig TCO och ett bra förmånsvärde."

För CUPRA är Tavascan ett avgörande steg mot elektrifieringen av varumärket. Modellen kompletterar märkets alltmer elektrifierade modellutbud, med både elbilen CUPRA Born och laddhybriderna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor.

Under året fortsätter CUPRA sin elbilsoffensiv, med laddhybriden CUPRA Terramar som nästa modell att stå i rampljuset. Terramar får sin världspremiär under den 37:e upplagan av America's Cup i Barcelona i augusti 2024. Därefter väntar premiären för elbilen för staden, CUPRA Raval, under 2025.

Välkommen till CUPRAs monter på eCarExpo där en presentation av CUPRA Tavascan äger rum på fredagen den 2 februari kl. 11:40.