15 apr 2024 | Pressmeddelande

Dahlgren och Bengtsson bekräftade förare i team CUPRA Sweden-PWR inför STCC 2024

Spänningen ökar inför den stundande elektriska STCC-säsongen, och nu är det bekräftat att de erfarna och framgångsrika förarna Robert Dahlgren och Axel Bengtsson fortsätter som förare i det regerande mästerskapsteamet CUPRA Sweden-PWR.

Regerande mästerskapsteamet CUPRA Sweden-PWR kommer att försvara sin position med hjälp av CUPRA Born och fyrfaldig STCC-mästare Robert Dahlgren. Dahlgren kommer att köra en av teamets tre tävlingsbilar baserade på Cupra Born. Tävlingsbilen förväntas leverera 550 hästkrafter vilket ger en accelereration på 0-100 km/h på mindre än tre sekunder.

Den unga talangen Axel Bengtsson kommer att köra tillsammans med den regerande mästaren Robert Dahlgren i teamets tre tävlingsbilar. Med Axel ombord fortsätter PWR Group och CUPRA Sweden-PWR att lyfta fram nya talanger. Axel tar steget in i standardbilsracing bredvid den mest framgångsrika STCC-föraren någonsin, Robert Dahlgren, och bildar en stark line-up med Roberts erfarenhet och rutin, tillsammans med Axels snabbhet och lovande talang.

”Med Robert och Axel har vi en formidabel föraruppställning för att försvara våra STCC-titlar i år.”, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden-PWR

"Att Axel och Robert fortsätter i vårt team är suveränt, de har vårt största förtroende och vi är övertygade om att de kommer att regera med CUPRA Born i årets elektriska STCC. Det ska bli otroligt spännande att se dem prestera under säsongsdebuten mitt i centrala Göteborg.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Axel Bengtsson kommer från kartingen och 2022 var Axels debutår med PWR. Som nybörjare säkrade han seger i Junior Swedish Championship, två pallplatser och triumferade i finalloppet i Mantorp Park.

"Det känns helt fantastiskt att få chansen att fortsätta med det bästa teamet i STCC, att direkt få tillgång till förstklassig utrustning och att få jobba med väldigt duktiga människor.", säger Axel Bengtsson.

När STCC-säsongen inleds med ett stadslopp mitt i centrala Göteborg, den 8-9 juni, strävar CUPRA Sweden-PWR-förarna efter att bidra med så många poäng som möjligt till både dem själva och teamet.

"Framför allt handlar denna säsongen om att alltid ta sig i mål plocka så många poäng som möjligt. Vi tävlar alltid för att vinna och nya elektriska STCC ändrar inte på det. Jag vet att det här kommer att bli en stor utmaning för mig själv och hela  CUPRA Sweden-PWR, men vi kommer att arbeta som ett team för att nå våra mål.", summerar Robert Dahlgren.

Avslutningsvis är förväntningarna tydliga för CUPRA Sweden-PWRs förare Robert Dahlgren och Axel Bengtsson. Med sin formidabla line-up och sitt engagemang är teamet redo att sätta sin prägel på mästerskapet igen. På banan är deras uppdrag tydligt: att inte bara säkra segrar för sig själva utan också att bidra med viktiga poäng till teamets gemensamma framgång. Med varje tävling strävar de efter att tänja på gränserna för prestanda, visa upp motorsportens sanna anda och cementera sitt mästerskapsarv.

Teamet kommer att driva tre nya 100% elektriska CUPRA Born i STCC 2024 och den tredje föraren kommer att avslöjas inom kort.