23 maj 2024 | Pressmeddelande

CUPRA Tavascan - redo att erövra marknaden

Nu presenterar CUPRA det svenska priset för den efterlängtade elbilen CUPRA Tavascan och öppnar upp för beställning under juni. CUPRA Tavascan, som förenar slående design, elektrifiering och kraftfull prestanda, förväntas bli nästa tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Leveranser av de första bilarna beräknas ske efter sommaren.

CUPRA fortsätter sin produktoffensiv med lanseringen av CUPRA Tavascan. En modell som förenar slående sportig SUV-design med elektrifiering och kraftfull prestanda, och som kommer ta utmanarmärket in i en ny era. CUPRA Tavascan förkroppsligar märkets elektrifierade vision men förblir trogen konceptbilen från Frankfurtmässan 2019.

"Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Idag lanseras många förnuftiga elbilar på marknaden, men det är inte vad CUPRA handlar om," säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA. "2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen. Med CUPRA Tavascan ville vi visa världen att den inte bara är en elbil som följer förändringen, utan är en elbil som skapar den. Då var det kanske bara en dröm. Men med lanseringen av CUPRA Tavascan blir vår dröm verklighet.”

Kraftfull prestanda med hög säkerhet och fokus på digitalisering

CUPRA Tavascan är märkets första eldrivna sport SUV och företagets andra elbil efter CUPRA Born. VZ-versionen erbjuder fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och levererar en effekt på 340 hk (250 kW). Den nya elbilen erbjuder en unik körupplevelse med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC och progressiv styrning. CUPRA Tavascan erbjuder en rad avancerade förarassistanssystem, bland annat nya Connected Travel Assist och head-up-Display med AR för ett ökat lugn (låter lite konstigt, skriva med andra ord?) och för att minimera eventuella incidenter. Digitalisering är i fokus hos CUPRA Tavascan, som utrustats med en infotainmentdisplay på hela 15" som standard, ett nytt HMI, display- och manövreringskoncept, trådlös Full-Link samt ett avancerat ljudsystem med 12 högtalare från Sennheiser.

Säljstart under juni

Under juni öppnar CUPRA upp för beställning av CUPRA Tavascan med följande svenska priser:

  • CUPRA Tavascan (286 hk/210 kW) från 564.900 kr
  • CUPRA Tavascan VZ (340 hk/250kW) från 654.900 kr

De första leveranserna beräknas ske efter sommaren. Mer information om CUPRA Tavascan hittar du i nedan presskit.