22 maj 2024 | Pressmeddelande

Škoda släpper första bilden av silhuetten på kommande helelektriska modellen Elroq

I höst får Škoda tillökning i utbudet av helelektriska modeller när den strategiskt viktiga kompakt-SUV:en Elroq täcks av. Redan nu släpps den första bilden av den kommande modellen där element från Škodas nya formspråk Modern Solid skymtas. Den minimalistiska exteriören kombinerar robusthet, funktionalitet och autenticitet för ett kraftfullt intryck. Världspremiären av Škoda Elroq kommer att ske i början av hösten 2024 och blir startskottet i Škodas elbilsoffensiv, med sex helelektriska modeller kommande år.

Oliver Stefani, Designchef på Škoda Auto, förklarar: ”På Škoda är design en viktig del av märkets identitet och en av våra framgångsfaktorer. Den ständiga utvecklingen av visuella element är både en krävande och exalterande uppgift. Av den anledningen, är mitt team och jag mycket glada att kunna presentera en förhandstitt av den första Škoda-modellen att inkorporera det nya formspråket Modern Solid som exempelvis kännetecknas av Tech-Deck Face och en mer genomgående robust look. Vidare är det den första modellen i portföljen som får Škoda stavat på den starkt konturerade huven. Helt nya Elroq kommer utan tvekan att sätta en ny ton och dessutom är den riktigt iögonfallande.”

Škoda Elroq kännetecknas av de karaktäristiska framlyktorna. Den slimmade övre sektionen möts sömlöst i mitten och går sedan ut över bilens sidor. På huven stavas Škoda ut, enligt den nya logotypen. Den innovativa, och för Modern Solid, typiska Tech-Deck Face är en modern tagning på den traditionella Škoda-grillen som ger ett bredare intryck och tillsammans med stora hjuldimensioner förstärker bilens robusta look. Senaste generationens LED-Matrixstrålkastare ger Škoda Elroq både ökad säkerhet liksom ett mer dynamisk utseende.

Baserad på Volkswagenkoncernens helelektriska MEB-plattform blir Škoda Elroq den tredje helelektriska bilen i Škodas portfölj, efter Enyaq och Enyaq Coupé. Elroq, i storlek med nuvarande fossildrivna Karoq, blir kickstarten för den tjeckiska biltillverkarens elbilssatsning med sex helelektriska modeller de kommande åren. Elroq, precis som de andra bilar i modellutbudet kommer att fortsätta Škodas löfte om praktiska lösningar och rymlighet.

Världspremiären av Škoda Elroq är satt till hösten 2024.