17 jun 2024 | Pressmeddelande

Audi och Ski Team Sweden Alpine förlänger mångårigt partnerskap

Audi förlänger samarbetet med Ski Team Sweden Alpine och fortsätter som officiell bilpartner till 2026. Märket befäster därmed sitt mångåriga samarbete och positionen som stark partner inom svensk och internationell skidsport.

Audi har en lång historia som partner till den alpina skidvärlden. Det svenska landslaget har kört de fyrhjulsdrivna quattro-bilarna mellan träningar och tävlingar ända sedan 1997. Nu förlängs samarbetet i ytterligare två år. Även på internationell nivå finns ett starkt engagemang från Audi. I vinter är det 23:e året i rad som företaget står som titelsponsor till den alpina världscupen Audi FIS Ski World Cup.

- Vi är stolta och glada över att kunna fortsätta samarbetet med det alpina landslaget. Skidåkning är ett stort intresse i Sverige och samarbetet är en naturlig arena för att kommunicera fördelarna med vår fyrhjulsdrift quattro och eldrift e-tron. Precis som landslaget är det många som uppskattar att köra  tryggt och säkert till och från fjällen, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Som officiell bilpartner bidrar Audi med 15 fyrhjulsdrivna quattrobilar till det svenska landslaget. Inför säsongen kommer andelen helt eldrivna modeller utökas i bilflottan som därutöver kommer att bestå av laddhybrider och mildhybrider.

- Vi är mycket glada att vårt samarbete med Audi förlängs och att vårt avtal bygger på ömsesidigt förtroende och samverkan. Det känns positivt att fortsatt framtidssäkra och utveckla våra respektive verksamheter och möta den förändringsresa vi båda står inför tillsammans. Precis som Audi har vi valt att ha hållbarhet som en av våra ledstjärnor, så att nästa generation också kan åka skidor på snö, säger Karin Stolt Halvarsson, Alpin- och Skicrosschef Ski team Sweden