24 jun 2024 | Pressmeddelande

Sverigepremiär i Almedalen för eldrivna Audi Q6 e-tron

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning. Det framgår av de många programpunkterna som kommer att diskuteras under Almedalsveckan som startar imorgon tisdag denna vecka. Audi har en tydlig strategi för elektrifiering av hela modellprogrammet och för minskad klimatpåverkan vid tillverkningen. I Almedalen är det Sverigepremiär för nya eldrivna Audi Q6 e-tron som är starten på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

Audi räknas som en av pionjärerna när det gäller eldrift och var tidigt ute med lanseringen av Audi e-tron. Under årets Almedalsvecka finns Jörgen Wedefelt, chef för Audi Sverige, på plats för att bland annat diskutera affärsmöjligheter och hinder för omställningen. I samband med detta premiärvisas även märkets senaste elbilsmodell, Audi Q6 e-tron. Modellen bygger på en helt ny skalbar arkitektur som kommer att efterföljas av flera modeller i olika segment med samma höga tekniska standard.

- Det är alltid lika inspirerande och intressant att medverka under Almedalsveckan. Det är en enorm bredd på samhällsfrågor och vår bransch berörs av många av de hetaste ämnena. Elektrifiering, energi och omställning är viktiga frågor på mångas agendor. Audi har en väldigt tydlig strategisk plan för hållbar mobilitet som omfattar hela företaget. Jag ser fram emot att få diskutera hur vi kan göra omställningen så snabbt och effektivt som möjligt här i Sverige, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

På temat ”Nya affärsmöjligheter och nya risker kopplade till omställningen” medverkar Jörgen i Dagens industris VD-panel, onsdag den 26 juni klockan 09.20–09.50, Strandvägen 4.

Nya Q6 e-tron i S-version finns utställd i Dagens industris Arena, Strandvägen 4 den 25-27 juni, med premiärvisning tisdag den 25:e kl. 08.15.

Mer information Almedalsveckan hittar du här.