28 jun 2024 | Pressmeddelande

Team CUPRA Sweden - PWR redo att dominera på Ljungbyhed

Efter en fin premär av STCC i Göteborg stundar nästa race på Ljungbyheds motorbana den 29 juni. Det är tredje gången STCC genomförs på Ljungbyheds motorbana och denna gång med ett fartfyllt sprintrace-koncept. Förväntningarna inför andra racinghelgen är mycket höga och team CUPRA Sweden-PWR siktar givetvis på seger.

Ljungbyhed är en unik motorbana med långa raksträckor som ger gott om utrymme för höghastighetsdueller och skarpa kurvor som kräver precision och kontroll, publiken kan förvänta sig tät racing med nervkittlande omkörningar när teamen kämpar om pallplatser och mästerskapspoäng. Helgens race kommer garanterat att leverera spänning från start till mål.

"Team CUPRA Sweden-PWR gjorde en mycket stark insats i Göteborg med flera fina prestationer och seger i race två. Dock visade vi i båda racen att Robert var snabbast. Nu ser vi fram emot en spännande tävling på Ljungyhed med sprintrace-format i betydligt högre hastigheter och fortsatt tät racing. Vårt mål med CUPRA och teamet är att vara i topp!”, säger Per Brinkenberg

Teamchef Marcus Ekström ser fram emot att se hur en mer traditionell tävlingshelg kommer att utveckla sig. "Vi har provat konceptet med Head 2 Head och det fungerade bra, nu kommer vi att ha ett lopp med mer taktik och däckhantering och jag tror att det kommer att bli väldigt spännande."

Teamets tre starka förare ser fram emot att tävla på den speciella banan och med det nya sprintrace-konceptet.

"Jag ser fram emot det första traditionella loppet 2024 med de nya elbilarna. Ljungbyheds Motorbana har en bra variation mellan långsamma och snabba kurvor som verkligen ställer krav på oss förare. Vi startade den nya säsongen riktigt bra i Göteborg, men detta är en helt annan bana som kommer att visa vår verkliga hastighet.", säger Robert Dahlgren.

"Ljungbyhedbanan är olik alla andra banor på STCC-kalendern, och det är det som gör den så spännande. Vi är redo att ge allt och kämpa för en stark avslutning.", säger Anton Marklund.

"Varje lopp på STCC-kalendern har sina egna unika utmaningar, men Ljungbyheds bana är något speciellt. Kurvorna kräver precision och strategi, och jag ser fram emot att tackla dem direkt.", säger Axel Bengtsson.

Missa inte en sekund av spänningen! Följ team CUPRA Sweden-PWR för liveuppdateringar, bakom kulisserna-insikter och exklusivt innehåll under hela helgen, Instagram och streama helgens race direkt via STCC+.