08 okt 2024 | Pressmeddelande

Toppbetyg i säkerhet för Audi Q6 e-tron

Välrenommerade europeiska konsumentskyddsorganisationen Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) har tilldelat Audi Q6 e-tron högsta betyget ”fem stjärnor”. Bilen bedömdes i kategorierna ”skydd för vuxna”, ”barnsäkerhet”, ”skydd för oskyddade trafikanter” och ”hjälpsystem som standard” och fick utmärkta resultat i alla testkategorier.

Testare från Euro NCAP bedömde ”skyddet för vuxna passagerare” till 91 procent, vilket är nära fullt betyg och erbjuder optimalt skydd. För första gången i en Audi-modell bedömdes ”post-crash-funktioner” (inklusive räddningsdatablad för räddningstjänst och e-call) där Audi Q6 e-tron fick mycket bra betyg.

Med ett betyg på 92 procent i kategorin barnsäkerhet är Audi Q6 e-tron för närvarande ”Bäst i klassen” bland alla bilar som testats hittills 2023 och 2024. Funktioner som går utöver krav och konsumentskydd bidrar också till detta. Exempelvis har Q6 e-tron, som en av få modellerna i sitt segment, tre ”i-Size-säten”, två i baksätet och ett i passagerarsätet fram. ”i-Size” är en europeisk säkerhetsstandard för bilbarnstolar som infördes 2013 och garanterar obegränsad kompatibilitet mellan bilbarnstol och bil. Passagerarsätet fram i Q6 e-tron är utrustat med automatisk deaktivering av passagerarairbagen för bakåtvända barnstolar. Säkerhetssystemen har även förbättrats ytterligare för bilbarnstolar och erbjuder optimalt skydd för barn i alla storlekar.

Fordonssäkerheten har högsta prioritet hos Audi, där 220 experter varje år utför mer än 1 000 komplexa krocktester samt cirka 20 000 virtuella olyckssimuleringar och ständigt arbetar med nya säkerhetsfunktioner.

Q6 Sportback e-tron premiärvisas i Paris

NCAP-testresultaten gäller inte bara Audi Q6 SUV e-tron som presenterades i mars, utan även Sportback-varianten som lanseras på marknaden 2025, liksom S-versionerna. Den 14 oktober premiärvisar Audi Sportback-versionen av Q6 e-tron-familjen på bilsalongen i Paris.

Meddelande till redaktionen:
All information, bilder och filmer om Audi Q6 Sportback e-tron finns på Audi MediaCenter  från och med den 14 oktober 2024 kl. 0:01 (CEST).