Nyheter & Media

Rss icon
18 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi e-tron GT: Ett elektrifierande mästerverk

Sedan premiären 2021 har Audi e-tron GT quattro varit den eldrivna och sportiga toppmodellen i Audis produktportfölj. Med tre nya versionerna förbättras nu både räckvidd, prestanda, laddning och köregenskaper avsevärt i den linjesköna Gran Turismon. Med RS e-tron GT Performance lanserar Audi också sin första helt eldrivna RS Performance-modell. De nya modellerna i Audi e-tron GT-familjen kan beställas redan denna vecka.

17 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi och Ski Team Sweden Alpine förlänger mångårigt partnerskap

Audi förlänger samarbetet med Ski Team Sweden Alpine och fortsätter som officiell bilpartner till 2026. Märket befäster därmed sitt mångåriga samarbete och positionen som stark partner inom svensk och internationell skidsport.

13 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för förväntad Sverigefavorit: eldrivna Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen har nu startat försäljningen av fyra nya ID.7-versioner med det stora 86 kWh-batteriet: fyrhjulsdrivna ID.7 GTX och ID.7 GTX Tourer samt bakhjulsdrivna ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S.

13 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Upplev nya CUPRA Tavascan i Almedalen

05 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

04 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya versioner av eldrivna ID.7 – GTX med fyrhjulsdrift och Pro S med upp till 70 mils räckvidd

Volkswagen utökar utbudet av ID.7-versioner. Idag är det världspremiär för ID.7 GTX med en systemeffekt på 340 hk (250 kW) och elektrisk fyrhjulsdrift. Inom kort startar försäljningen av fyra nya versioner med det stora 86 kWh-batteriet : ID.7 GTX, ID.7 GTX Tourer, ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S.

04 jun 2024 | Pressmeddelande Logotyp Finans

En stark privatleasingmarknad

Leasing fortsatt den mest populära finansieringsformen för nya bilar. 46 procent av hushållen som skaffar en ny bil väljer att finansiera den genom privatleasing. 27 procent väljer istället billån via ett finansbolag. Bara drygt var fjärde privat bilköpare finansierar bilen på egen hand, exempelvis med sparade pengar eller att låna på annan säkerhet än bilen. Även när företag väljer bil är leasing fortsatt helt dominerande. Men till skillnad från hushållen fortsätter företagen att välja laddbara bilar. Denna rapport - "Bilfinanshjulet" - är framtagen av Volkswagen Financial Services Sverige och kommer att återkomma månatligen.

31 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya Golf GTI Clubsport på Nürburgring – världspremiär vid 24-timmarsloppet

Bara några dagar efter säljstarten av nya Golf GTI med 265 hk, presenteras nu den ännu kraftfullare Clubsport-versionen med 300 hk. Det sker i samband med 24-timmarsloppet på Nürburgring. En exklusiv tävlingsbil, Golf GTI Clubsport 24 h, deltar i loppet för att fira 50-årsjubileet av Golf.

30 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens ”folkelbil” till Almedalsveckan

E-mobilitet för alla – det är temat för Volkswagens aktiviteter i Almedalen i år. Och för att visa hur man själv vill bidra till att göra eldriften tillgänglig på bred front visar Volkswagen upp den unika konceptbilen ID. 2all som kommer att presenteras i slutet av 2025.

30 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen öppnar orderboken för laddhybriderna Golf GTE och Golf eHybrid samt sportiga Golf GTI

Volkswagen fortsätter sitt 50-årsfirande av bilikonen Golf. Nu öppnas möjligheten att beställa fler versioner av nya Golf. De nya laddhybriderna Golf GTE och Golf eHybrid har en räckvidd på upp till 131 km respektive 143 km. Även nya, kraftfullare Golf GTI med 265 hk går nu att beställa.

29 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Från Europa för Europa: Volkswagen-koncernen lanserar projekt för helt eldriven instegsmobilitet

Brand Group Core kommer att lansera prisvärda elbilar från Europa för Europa. Världspremiären är planerad till 2027.

29 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Q6 e-tron performance: insteg med ännu längre räckvidd

Audi presenterar ännu en version av nya Audi Q6 e-tron inför den officiella marknadsintroduktionen i augusti. Med bakhjulsdrift och ett nyutvecklat litiumjonbatteri med en total bruttokapacitet på 100 kWh (94,9 kWh netto) har Audi Q6 e-tron performance en räckvidd på upp till 639 kilometer (enligt WLTP), vilket är längst i Q6 e-tron-familjen. Skalbara Premium Platform Electric (PPE) visar därmed sin flexibilitet med den första bakhjulsdrivna varianten. Nya Audi Q6 SUV e-tron performance kan nu beställas för 825 000 kr i standardutförande och 839 000 kr för Proline-varianten.

23 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Tavascan - redo att erövra marknaden

Nu presenterar CUPRA det svenska priset för den efterlängtade elbilen CUPRA Tavascan och öppnar upp för beställning under juni. CUPRA Tavascan, som förenar slående design, elektrifiering och kraftfull prestanda, förväntas bli nästa tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Leveranser av de första bilarna beräknas ske efter sommaren.

22 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda släpper första bilden av silhuetten på kommande helelektriska modellen Elroq

I höst får Škoda tillökning i utbudet av helelektriska modeller när den strategiskt viktiga kompakt-SUV:en Elroq täcks av. Redan nu släpps den första bilden av den kommande modellen där element från Škodas nya formspråk Modern Solid skymtas. Den minimalistiska exteriören kombinerar robusthet, funktionalitet och autenticitet för ett kraftfullt intryck. Världspremiären av Škoda Elroq kommer att ske i början av hösten 2024 och blir startskottet i Škodas elbilsoffensiv, med sex helelektriska modeller kommande år.

22 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen erbjuder höjd släpvagnsvikt för svenska elbilar

De eldrivna modellerna ID.4, ID.5, ID.7 och ID.7 Tourer är typgodkända för att dra släp. Nu erbjuds möjligheten att i efterhand addera ytterligare 200 kg som maximal släpvagnsvikt för dessa modeller.

15 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen: Fjärde rapporten om ansvarsfulla råvaror publicerad

Sedan 2021 har koncernen sammanfattat risker och utmaningar samt framsteg inom hållbar råvaruanskaffning i en frivillig årsrapport och ses som en pionjär inom branschen i detta avseende.

13 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.7 får historiskt toppbetyg i biltest av ADAC

Flaggskeppsmodellen från Volkswagens helt eldrivna ID.-familj är nu även en toppmodell i ADAC:s prestigefyllda biltest. ID.7 har som första bil någonsin fått ett genomsnittsbetyg på 1,5 och därmed helhetsbetyget ”Mycket bra” i det oberoende test som utförts av Europas största bilägarorganisation.

10 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Ny motor, Matrix LED och uppgraderad interiör för SEAT Leon Sportstourer

SEAT Leon Sportstourer uppdateras tekniskt med en ny 1.5 TSI motor, Matrix LED strålkastare samt nydesignad och uppdaterad HMI, display- och manöverkoncept.

07 maj 2024 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Världspremiär för helt nya Volkswagen California – den mest innovativa California någonsin går att beställa till sommaren

Nya California är som standard utrustad med skjutdörrar på både vänster och höger sida och gör campingbilen mer flexibel än någonsin. Nya California blir också den första campingbilen från Volkswagen Transportbilar som erbjuds med laddhybriddrift, som även inkluderar fyrhjulsdrift. Till Sverige är två av fem versioner aktuella: Beach Camper och Ocean. De campingrelaterade funktioner kan nu styras via en display i bodelen, via infotainmentdisplayen på instrumentbrädan eller via California-appen på en smartphone.