Nyheter & Media

Rss icon
02 jun 2023 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Världspremiär för en ny längre ID. Buzz från Volkswagen med plats för sju

En av de rymligaste elbilarna på marknaden och en modern designikon visas nu i ett utförande med ännu mer plats för passagerare och bagage och med ett nytt batteri för ännu bättre räckvidd. Världspremiären sker idag i USA den 2 juni på den nyinstiftade "Volkswagen Bus Day".

30 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7

Audi A6 och Audi A7 går in i modellåret 2024 med ett distinkt och exklusivt utseende. Modellerna får nu fler interiör- och exteriörfärger, ny fälgdesign och uppgraderad standardutrustning. Nya digitala Appstore ger även direkt access till en mängd tredjepartsappar med bl.a. Spotify via bilens MMI-system. Modellprogrammet renodlas dessutom och quattro är standard på alla modeller på den svenska marknaden. De uppdaterade versionerna av Audi A6 och Audi A7 kan beställas från och med den 15 juni.

25 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Juniormästaren Axel Bengtsson kör 100% elektrisk CUPRA Born i STCC med CUPRA SWEDEN - PWR

Regerande svenska juniormästaren Axel Bengtsson är klar för fortsättning med CUPRA Sweden - PWR i STCC där han kommer att köra en 100% elektrisk CUPRA Born.

24 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya Touareg – uppdateras med ny teknik och förfinad design

Touareg är en allroundbil i segmentet för stora SUV:ar – den perfekta kombinationen av bekväm långfärdsbil, suverän dragbil och autentisk terrängbil. Volkswagen presenterar nu nästa version av flaggskeppsmodellen Touareg.

12 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT S.A.: det förflutna, nuet och framtiden för mobiliteten i Spanien

Det förflutna, nuet och framför allt framtiden för SEAT S.A. möttes på bilmässan Automobile Barcelona. Under evenemanget gick företaget igenom sin mer än 70-åriga historia och firade 30 år i Martorell. Dessutom presenterades CUPRA Tavascan och den virtuella konceptbilen CUPRA DarkRebel. Företaget meddelade också att dess nya urbana elbil kommer att tillverkas i Martorell och får namnet CUPRA Raval.

12 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

SEAT S.A.: det förflutna, nuet och framtiden för mobiliteten i Spanien

Det förflutna, nuet och framför allt framtiden för SEAT S.A. möttes på bilmässan Automobile Barcelona. Under evenemanget gick företaget igenom sin mer än 70-åriga historia och firade 30 år i Martorell. Dessutom presenterades CUPRA Tavascan och den virtuella konceptbilen CUPRA DarkRebel. Företaget meddelade också att dess nya urbana elbil kommer att tillverkas i Martorell och får namnet CUPRA Raval.

11 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA avslöjar namnet på sin urbana elbil: CUPRA Raval

Under bilmässan Automobile Barcelona avslöjade CUPRA att konceptbilen CUPRA UrbanRebel får namnet CUPRA Raval och kommer att produceras i Martorell från 2025.

11 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Första bilderna på nya Volkswagen ID.7 GTX: en eldriven långfärdsbil med mer effekt och fyrhjulsdrift

För tre veckor sedan presenterade Volkswagen nya ID.7 – flaggskeppet i den eldrivna ID.-familjen för den övre mellanklassen. Den mest sportiga modellversionen kommer att följa i slutet av sommaren genom världspremiären av ID.7 GTX.

10 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche 718 Spyder RS – öppen toppmodell i mittmotorserien

Trettio år efter att konceptbilen Boxster presenterades lanserar Porsche nu den motorstarkaste versionen av den populära mittmotor-roadstern hittills: nya Porsche 718 Spyder RS. För första gången används den högvarviga sugmotorn från 911 GT3 i en öppen sportbil med motorn placerad mitt i bilen.

09 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder sin 20:e säsong!

Skandinaviens ledande racingmästerskap inleder sin 20:e säsong. Med ett starkt startfält där samtliga förare kör senaste generationen Porsche 911 GT3 Cup är det upplagt för en spännande säsong för svenska racingfans. Porsche-entusiaster som älskar racing kan dessutom se fram emot Sportscar Together Day vid samtliga svenska tävlingshelger.

05 maj 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen inleder 2023 med en stark ökning av omsättning och underliggande rörelseresultat

Volkswagen-koncernen har fått en en solid start på verksamhetsåret 2023. Trots den utmanande globala miljön ökade omsättningen och rörelseresultatet före engångsposter kraftigt under det första kvartalet.

27 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škodas nya elbilar fram till 2026

Tisdagen den 25 april presenterade Škoda Auto, via ett livesänt evenemang från Tjeckien, kommande helelektriska modeller fram till 2026.

26 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen introducerar ny elmotor för ID.-familjen: starkare och effektivare

Nästa generations eldrift för ID.-familjen introduceras i slutet av året. Volkswagen har utvecklat en helt ny elmotor för bakaxeln som erbjuder högre effekt i kombination med ökad energieffektivitet, vilket ger både mer kraft och längre räckvidd.

25 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen levererade 42 procent fler helelektriska bilar under första kvartalet

Globala elbilsleveranser från Volkswagen AG januari-mars 2023.

21 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Tavascan, drömmen blir verklighet

CUPRA presenterar märkets första helt eldrivna SUV-coupé och andra elbil efter CUPRA Born. Den nya modellen matchar elektrifiering och prestanda på ett perfekt sätt, den kraftfullaste versionen är försedd med fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och ger en effekt på 340 hk (250 kW).

20 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Europas största laddningsnätverk: 500 000 Elli-laddningspunkter lägger grunden för e-mobilitet

Elli är med 500 000 laddningsstationer marknadsledare bland Europas leverantörer av laddningsnätverk. Nu utökas antalet laddningspunkter i Europa.

20 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Världspremiär för CUPRA Tavascan den 21 april

Äntligen blir drömmen sann, på fredag den 21 april, under Exponential Impulse i Berlin, får världen för första gången möta CUPRAs nya elbil, CUPRA Tavascan.

19 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Populära laddhybriden Superb iV återigen beställningsbar

En av Škodas mest klassiska modeller, Superb Combi, erbjuds nu igen som laddhybrid (iV).

19 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Säljstart i Sverige för SEAT MÓ 50, eldriven mobilitet för en ny generation

Nu startar försäljningen av SEAT MÓ 50 på svenska marknaden. Den smidiga och mångsidiga elmopeden vänder sig till en ny generation förare som föredrar att ta sig fram utan utsläpp och buller. Dessutom erbjuder den generös förvaring, ett portabelt batteri i form av en kabinväska, uppkoppling, stark motor på 4kW och en lång räckvidd på upp till 172 km.

18 apr 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Mer lyx och högre prestanda – Porsche presenterar nya Cayenne

Porsche har förnyat den tredje generationen Cayenne på ett genomgripande sätt med nya drivlinor, nytt chassi, ny design och nya utrustningsdetaljer. Förändringarna medför inte bara bättre prestanda på och vid sidan av vägen utan också lyxigare vardagskomfort.