05 jun 2019 | Pressmeddelande

Svenska talanger kör Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheim!

Porsche Carrera Cup Scandinavia ger tre unga förare från Driver Development Programme chansen att mäta sig mot tufft internationellt motstånd.

26-28 juli rullar världens största racingcirkus med Formel 1 i spetsen in på klassiska Hockenheimring i Tyskland. Under Grand Prix-helgen körs även den internationella upplagan av Porsche Motorsports entyps-racingserie Porsche Mobil 1 Supercup.

2019 har Sveriges ledande racingserie Porsche Carrera Cup Scandinavia tilldelats tre gästplatser till den femte deltävlingen i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring. Serien körs med 911 GT3 Cup, samma biltyp som används i den skandinaviska serien.

Tre förare som har presterat mycket bra under inledningen av årets säsong har nu valts ut för att få erfarenheter om vad det innebär att tävla på internationell nivå. Samt att visa upp sig inför en månghövdad racingpublik med världens största racingteam på plats.

– Det är en fantastisk möjlighet för våra unga förartalanger att pröva sina vingar mot stentufft internationellt motstånd, säger Thomas Johansson, Sporting Director på Porsche Carrera Cup Scandinavia. Förarna i toppen av Porsche Mobil 1 Supercup håller extremt hög klass.

De svenska förare som har valts ut till tävlingen i Porsche Mobil 1 Supercup är Robin Hansson, Pontus Fredricsson och Hugo Andersson.

– Satsningen på Supercup är en viktig del i vår strategi för att lyfta svensk racing och etablera Porsche Carrera Cup Scandinavia som den viktigaste språngbrädan för unga förare mot en professionell racingkarriär på internationell nivå, fortsätter Johansson.

Alla tre förare är deltagare i Driver Development Programme. Förarutvecklingsprogrammet under Porsche Carrera Cup Scandinavia som etablerades 2019 med målsättningen att placera minst en svensk förare i Porsche Mobil 1 Supercup till säsongerna 2020-2021.

Porsche Sverige har ett mångårigt och nära samarbete med Porsche Motorsport gällande internationellt utbyte inom ramen för Carrera Cup. 2018 gav det ett mycket speciellt race när den skandinaviska och den tyska serien tävlade tillsammans på klassiska Nürburgring.

Deltävling fem i Porsche Mobil 1 Supercup avgörs på Hockenheimring den 28 juli. Precis som de svenska deltävlingarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia så live-sänds Porsche Mobil 1 Supercup av Viasat Motor och streamingplattformen Viaplay.