17 dec 2020 | Pressmeddelande

Säljstart för nya Volkswagen Golf Alltrack

En ny generation av Golf Alltrack har nu släppts för försäljning på den svenska marknaden. Rekommenderat cirkapris: från 357 000 kronor.

  • Med 4MOTION fyrhjulsdrift, högre markfrigång och en 200 hk TDI-motor ser nya Golf Alltrack till att dess passagerare når sin destination säkert även där asfalten tar slut.
  • Golf Alltrack kombinerar hög körkomfort och prestanda hos en kraftfull personbil med offroad-egenskaperna hos en SUV.
  • Alltrack-versionen, som baseras på Golf Sportscombi, har en unik utrustning.
  • Speciella designdetaljer ger ett robust skydd och matchar bilens sportiga karaktär.

Nya Golf Alltrack är senaste medlemmen i den åttonde generationen av den omfattande Golf-familjen. Med 4MOTION fyrhjulsdrift, upp till 35 mm högre markfrigång och speciella offroad-detaljer är denna kombi-crossover utvecklad för att bemästra alla vägar under alla förhållanden. Samtidigt erbjuds en toppfart på upp till 229 km/h, en hög körkomfort och plats för fem personer plus bagage på 611 liter.

Nya Golf Alltrack är utrustad med den kraftfullaste turboladdade dieselmotorn (TDI) som någonsin använts i en Golf med en effekt på 200 hk och ett vridmoment på 400 Nm. TDI-motorn är en av de renaste i sitt slag tack vare dubbla SCR-katalysatorer, var och en med sin egen AdBlue-injektion. Processen kallas ”Twin dosing” och gör att kväveoxidutsläppen (NOx) kan minskas betydligt. En 7-växlad DSG-växellåda är standard.

Den blandade bränsleförbrukningen ligger på från 5,7 l/100 km (WLTP), vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på 148 g/km. Det betyder att det går att få en lång räckvidd mellan tankstoppen.

Som flaggskepp för kombiversionerna av Golf erbjuder Alltrack en exklusiv standardutrustning som i denna kombination inte kan konfigureras för andra versioner i modellfamiljen. Till det som kännetecknar Golf Alltrack visuellt hör:

  • en markfrigång på 170 mm (upp till 35 mm högre än en Golf Sportscombi)
  • skärmbreddare och tröskelbreddare i matt svart som både skyddar karossen och som ger en bilen en sportig karaktär
  • speciellt designade stötfångare
  • detaljer i matt kromutseende på sidotrösklarna och i den främre stötfångaren
  • 17-tums lättmetallfälgar ”Ronda”
  • silvereloxerad takreling
  • backspegelhus i Reflex Silver
  • LED-ljusremsa i kylargrillen mellan strålkastarna
  • LED-dimljus i en X-formation

Alltrack-specifik standardutrustning invändigt inkluderar:

  • Alltrack-bokstäver i ryggstödet på stolarna fram
  • instegslister i rostfritt med Alltrack-emblem
  • högkvalitativa dekorpaneler i Nature Cross Brushed

Som standard finns även ett extra offroadläge i körprofilsväljaren som gör det ännu enklare att köra på alla sorters vägar och underlag.

Dessutom är alla kombiversioner av Golf standardutrustade med en rad säkerhetssystem: filhållningsassistenten Lane Assist, adaptiva farthållaren ACC inklusive närområdesövervakaren Front Assist och autobromsen City Emergency Brake med fotgängar- och cyklistigenkänning, funktionen Cross Traffic Alert som bromsar ner bilen om man är på väg att svänga in på en annan väg samtidigt som man får möte, trötthetsvarnare, den elektroniska differentialspärren XDS, trafikvarningssystemet Car2X och helljusassistenten Light Assist.

Exempel på ytterligare standardutrustning är Digital Cockpit Pro (digitala instrument, 10,25”), infotainmentsystemet Radio Ready 2 Discover med 8,25”-pekskärm, multifunktionsratt, App-Connect Wireless (smartphone-integration), We Connect (för mobila uppkopplade tjänster och funktioner), Climatronic 3-zons klimatanläggning, Keyless Go (bekväm startfunktion utan nyckel), ambientebelysning (justerbar i 30 färger), komfortstolar fram, LED-strålkastare, LED-bakljus, aluminiumklädda pedaler och ett vinterpaket med uppvärmbara framstolar, uppvärmbara spolarmunstycken för vindrutan och uppvärmbar ratt.

Bland tillvalen erbjuds ett dragpaket med backkamera och elektriskt utfällbar dragkrok, head-up-display, panoramasoltak i glas, fjärrstyrd parkeringsvärmare med timerfunktion, adaptiv chassireglering (ACC), LED Matrix-strålkastare, navigation Discover Pro, ljudsystem Harman/Kardon, parkeringsassistent (Park Assist), assisterad körning (Travel Assist), sensorstyrd öppning av bagagelucka (Easy Open) och 18-tums lättmetallfälgar ”Mount Vernon”. 

Detta är andra versionen av Golf Alltrack. Den första versionen lanserades våren 2015 och baseras på den sjunde generationen av Golf.

Nya Golf Alltrack är nu beställningsbar på den svenska marknaden och kostar från 357 000 kronor. Den går också att bygga på volkswagen.se. Själva lanseringen hos Volkswagens återförsäljare sker under första kvartalet 2021.

Tekniska fakta Golf Alltrack

Motor: 2,0 TDI dieselmotor, turboladdad och direktinsprutad
Miljöklass: EURO 6 AP
Max effekt: 200 hk
Max vridmoment: 400 Nm vid 1 750-3 500 varv/min
Växellåda: 7-växlad DSG
Drivsystem: 4MOTION fyrhjulsdrift
Markfrigång: 170 mm
Bränsleförbrukning blandad körning, WLTP: 5,7 l/100km
CO₂-utsläpp blandad körning, WLTP: 148 g/km
Toppfart: 229 km/h
Acceleration 0-100 km/h: 7,1 s
Axelavstånd: 2 679 mm
Längd/Bredd/Höjd: 4 639 mm/1 795 mm/1 510 mm
Tjänstevikt: 1 634 kg
Totalvikt: 2 120 kg
Maximalt tillåten släpvagnsvikt: 2 000 kg
Tankvolym: 55 liter
Bagagevolym: 611-1 642 liter
Bagageutrymme, längd vid nedfällt säte: 1 845mm
Bagageutrymme, bredd mellan hjulhusen: 1 000 mm
Pris: från 357 000 kronor