04 maj 2022 | Pressmeddelande

OVÄNTAT SAMARBETE MELLAN AUDI OCH MYRQVIST

Inför sommaren presenterar Audi och det svenska skomärket Myrqvist en nyhet för alla sanna bilentusiaster och flanörer. I ett gemensamt designsamarbete har de båda märkena tagit fram en sko med klassiska referenser, en s.k. driving shoe.

Skodesignen har sitt ursprung i 1960-talet, ett decennium som präglades av en fascination för snabba och exklusiva bilar. För att ge optimal körglädje skapades en speciell bilsko med sulan och hälpartiet täckta med gummipiggar som gav en stabilare position för foten jämfört med de släta lädersulorna.

Även om skon ursprungligen användes för bilkörning är det idag en modell som används i de flesta sammanhang. Arvet av racing är något som även finns hos Audi och var en anledning till varför samarbetet kom till.

Tofta - Audi Edition, som är skons namn, är handgjord i Portugal och kommer i exklusiv svart mocka. Modellen släpps enbart i limiterad upplaga, men finns i både dam- samt herrstorlek och levereras tillsammans med en specialgjord innersula, skopåse samt kartong. Från 5 maj finns den tillgänglig att köpa på audi.se/myrqvist.se samt i Myrqvists butik på Jakobsbergsgatan 17 i Stockholm.

Madeleine Kjessler, Marknadschef för Audi utvecklar:

-        För Audi är kvalitet och design några av våra starkaste byggstenar och något som ska vara tydligt i varje ny Audi som lanseras. Nu lanserar vi ett samarbete tillsammans med Myrqvist utifrån våra gemensamma värderingar. En ”driving shoe” är givetvis den självklara modellen för den som uppskattar sann körglädje.

Myrqvist har sedan starten 2016 försett svenska män med skor och accessoarer i klassisk tappning. Från randsydda kostymskor har bolaget gått till att även erbjuda mer lediga typer av skor, men med samma tidlösa och minimalistiska design.

Redan från start har Audi använt motorsport för att driva på utvecklingen av märkets bilmodeller. Grand Prix, Monte Carlo, Le Mans, Dakar är mytomspunna namn. Allra tydligast märks det i RS-modellerna som nu även finns i helt eldrivna versioner som RS e-tron GT. Där märks triumfer genom tiderna i varenda liten detalj.