09 jan 2023 | Pressmeddelande

CUPRA deltar i Race Of Champions med CUPRA UrbanRebel Racing Concept

CUPRA går in med 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept i Race of Champions. I år avgörs den legendariska motorsporttävlingen i Pite Havsbad och samlar några av världens bästa förare inom motorsport för att avgöra vem som är bäst av de bästa.

  • CUPRA tar plats i en av världens mest prestigefyllda motorsporttävlingar, Race of Champions Snow & Ice 2023
  • Race of Champions är en årlig internationell utslagstävling där världens bästa motorsportförare utmanar varandra i en rad tävlingar med identiska tävlingsbilar
  • I år kommer motorsportstjärnorna att tävla på snö och is bakom ratten på 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept

CUPRA går in i samarbete med Race Of Champions 2023. Det okonventionella utmanarmärket kommer att ta helt eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept till en av världens mest omtalade motorsporttävlingar där det ska avgöras vem som är ”Mästarnas mästare”. Racingeventet är en utslagstävling där några av världens bästa motorsportförare tävlar mot varandra i en rad tävlingar i identiska tävlingsbilar.

Vid årets upplaga, som hålls i Pite Havsbad, kommer de tävlande att greppa ratten i två 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept. Tävlingsbilen är framtagen för banracing och levererar 340 hk (250kW) med en maximal effekt på upp till 435 hk (320kW) och accelererar från noll till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

"CUPRA UrbanRebel Racing Concept är personifieringen av vad som är möjligt när du kombinerar racing och elektrifiering, och Race Of Champions är det ultimata evenemanget för att visa upp vad den kan leverera med de bästa förarna från hela världen bakom ratten," sa Antonino Labate, Director of Strategy and Business Operations at CUPRA.

Årets Race Of Champions kommer att vara det mest extrema hittills. Banan är byggd på Östersjöns is och är en spännande parallellbana med en växlingsbro för att maximera tävlingsupplevelsen.

Några av världens största motorsportstjärnor är redan klara för start, bland annat F1-världsmästarna Mika Häkkinen och Sebastian Vettel, W Series-mästaren Jamie Chadwick, WRX-mästarna Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Travis Pastrana.

Race Of Champions äger rum den 28-29 januari i Pite Havsbad.