14 mar 2023 | Pressmeddelande

Anders Boqvist ny märkeschef för Porsche Sverige

Porsche Sverige meddelar idag att Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige. Boqvist kommer närmast från Din Bil Sverige och tillträder sin nya tjänst inom Volkswagen Group Sverige till sommaren.

Det står nu klart att Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige. Boqvist är en beprövad ledare med mångårig erfarenhet från bilbranschen hos såväl generalagent som återförsäljare. Han kommer närmast från en tjänst hos Din Bil Sverige som Brand Manager för Audi i Stockholm.

– Porsche är ett spännande företag med ett fantastiskt varumärke och fascinerande produkter, säger Anders Boqvist, tillträdande märkeschef för Porsche Sverige. Jag är imponerad av det Porsche åstadkommit i Sverige med de senaste årens tillväxt, nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla affären och bidra till fortsatta framgångar.

– Vi är glada över att kunna välkomna Anders till Volkswagen Group Sverige. Hans driv och mångåriga erfarenhet både från importörssidan och återförsäljarsidan gör honom väl lämpad att tillsammans med sitt team och våra återförsäljare fortsätta utveckla Porsche-affären i Sverige, säger Claes Jerveland, VD, Volkswagen Group Sverige.

Anders Boqvist tillträder sin nya roll som märkeschef för Porsche Sverige den 1 juni 2023 och kommer att arbeta från företagets huvudkontor i Segeltorp strax söder om Stockholm.