04 okt 2021 | Pressmeddelande

Robert Dahlgren, CUPRA Dealer Team - PWR Racing dubbla STCC-mästare

Robert Dahlgren kröntes STCC-mästare, CUPRA Dealer Team - PWR Racing teammästare samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sin första seger för året i en rekordhelg på Mantorp Park.

”Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla!” säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren skrev in sig i historieböckerna som en av bara fyra förare med fler än två titlar och blev samtidigt den mest segerrike föraren i mästerskapets historia med totalt 45 segrar.

”Vi är otroligt tacksamma, glada och stolta över helgens segrar! Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky har med sina CUPRA Leon Competición visat hur oerhört starka de är.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige, och fortsätter, ”Vi på CUPRA Sverige hade höga förväntningar inför helgen men vi hade nog aldrig kunnat tro att det skulle gå så fantastisk bra! Vill också rikta ett stort tack till alla hos PWR Racing, våra CUPRA återförsäljare och övriga sponsorer som gör detta möjligt.”

Norrlänningens två segrar i helgen tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinskys seger i tredje tävlingen gör att PWR Racing står som klara teammästare med en tävlingshelg kvar av årets säsong.

”Vi hade höga förväntningar inför helgen, men det här resultatet överträffade våra vildaste fantasier. Vi är oerhört stolta över Robert, Mikaela och samtliga involverade i teamet. Det här är ett äkta teamwork. Att ta vår tredje förartitel och tredje teamtitel är en sann milstolpe för PWR Racing.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde en superb uppkörning i den tredje och sista tävlingen från sjätte plats på startuppställningen till seger, fyra sekunder framför teamkompis Robert Dahlgren på andraplatsen.

”Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

En tävling återstår av STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikaela Åhlin-Kottulinsky slåss om silvermedaljen i mästerskapet.

Hon ligger 11 poäng framför tredjeplacerade Tobias Brink med 65 poäng kvar att kämpa om på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.